《新婚的我搭上了鄰家少婦》3

950 回覆
141 Like 7 Dislike
《新婚的我搭上了鄰家少婦》- Alice篇 (一)
————————————
對於同Jeffery 之間嘅事,我好後悔。

好對唔住大舟...雖然佢打過我,但當我知道大舟因為比鬼迷先會打我,我知道自己錯得好離譜。

更後悔嘅係,我信錯Jeffery 。間屋就係佢介紹我買,文仔事後話比我地知道,Jeffery應該知道間屋有問題,所以當日睇樓先冇入過單位內。

當我知道真相後,有諗過離開大舟,唔再見佢。

「1/F, B係依度啦,我地去睇下。」Jeffery抽出一大串匙黎開門,開左幾條都唔中。 可以想像到佢家族生意其實都幾掂下,有唔少客。 「卡啦~」 門打開左。 有一陣UP味傳出黎,E度應該好幾年冇人住過。 Jeffery立即打開晒D門窗等間屋通下風。

「那~ 依度實尺就細少少得240左右,不過都有兩間房啊。 仲有兩個平台,一個係廳可以出去。 另一個平台就連住廚房同主人房。」Jeffery一面講一面同我地行左個圈。 兩個平台真係幾大下,仲大過間屋。

係平台行入廚房見到有一度門,我想打開問Jeffery係咩門,發現開唔到。 Jeffery見狀「度門係逍去後樓梯,一般人會LOCK左,因為依度一梯兩伙,後樓梯係可以通到去對面單位。」 行左個圈之後就出返廳。

Jeffery又sell我地「依度好好啊,業主2003年年頭大執過之後沙士就買左層大單位,之後一直冇人住。你地買E度搵人油下牆就住得。出面咁大個平台又可以曬衫,又可以叫朋友上黎燒野食。好正架。 再唔係你地搵C父結磚牆咁做多間房仔地方又見洗左啦。」

吊你,AA就係咁,唔合法都叫你做。 Alice用好似小朋友咁天真既目光望住Jeffery問「吓…僭建唔係犯法咩…得唔得架?」 個傻女好似真係當真咁,似乎佢都幾鐘意依度。 老老豆豆,依度係比較細,不過有咁大個平台用,又真係好似會多好多野玩咁。我就同Alice兩個就再行多個圈,認真睇下有冇D地方有唔妥、漏水或耆廁所塞左等等。之後又傾下有冇其他地方點佈置等等。愈睇就愈鐘意依度。

「喂~ 差唔多要走人啦,你地睇完未?」 Jeffery唔知幾時走左出去大門口。
「我趕時間有下場,約左人睇7點半。」

同正篇有出入咼
我都係等故先重睇多次架咋
《新婚的我搭上了鄰家少婦》- Alice篇 (一)
————————————
對於同Jeffery 之間嘅事,我好後悔。

好對唔住大舟...雖然佢打過我,但當我知道大舟因為比鬼迷先會打我,我知道自己錯得好離譜。

「頂!!! 你自己去睇自己出錢租,咪能煩我!」 又係突然間失言…

聽到我講粗口話自己既ALICE已經完全比我澈到去頂點:「你講粗口話我!? 你講膽再講多次!」

我又真係夠膽講多次:「吊你咪能大我! 你咪學能晒你老母D野以為我一定要就你地。 又要我廿幾萬禮金又分我酒席,依家又西能到衫又彈唔好,你老母咁鹿巴閉咪自己比錢租,禮金識得拎衫又係我出。 你兩母女當我水魚啊?」 之後我拎起枱面水杯掉落地下。

依下真係好能有霸氣! ALICE當場呆左,我地一齊5年有多係第一次我咁強勢有霸氣咁話ALICE!!! 正常情況之下我係唔會咁,我都唔知係唔係因為依一年我受太多氣,加上有阿儀同MANDY兩條女係出面,我確實係對ALICE冇左以前果種熱情。

ALICE既驚且怒喊住:「你以前唔會咁話我,你係唔係唔愛我? 鳴….你做咩咁惡…… 你係唔係識左第二個?」

我比佢咁講真係心荒左,真係自己做左對唔住ALICE既事在先。 不過我真係冇理咁多死撐:「你講咩啊? 你同JEFFERY有野仲話我出面有女? 你有能病啊! 」 我果刻有衝動想去摙住ALICE條頸。

「你好野,我唔結婚啦我走。」ALICE離開左屋企。 我再一次目送佢係我面前消失左….
ALICE走左我一個人留左係屋內,心好忐忑,只係望住空冇一人既LIFT口大堂同對面A室大門。

其實大舟冇打過ALICE 架
所以條八婆搵藉口比Jeffery 食之嘛
求其巴
求其巴

其實應該正篇果陣打漏左打ALICE 依一句
因為之後同MANDY 既對話
同文仔BEN 既對話都係講打左ALICE
果陣響巴成日打錯字同趕出故架嘛

其實係好憎ALICE 依種人
唔認自己有幾咁自私
仲要遲早會自爆搏同情

「喂喂….ALICE….ALICE 我比鬼搞啊….」我真係嚇到瀨屎。

「阿舟,我知道啊…. 文仔黎左搵我同我講左….. 我對你唔住….嗚….嗚….. 對唔住啊….」ALICE喊得好利害。

好彩ALICE打比我! 可能係咁影響到阿儀令佢走左。 我亦趁依個機會立即走人。 「ALICE 對唔住啊… 我打左你。 SORRY! 你唔好嬲我啦…」

「唔…. 知道! 我地可以唔可結婚啊?」 ALICE電話問我。

一直我都好擔心唔知點道歉好,估唔到會由ALICE先開口「好啊… 我都想同你講…」 依個時間我走到出大廈外。 果種寒意亦消失左….

「阿舟…」 ALICE坐低後眼淚已經想流出「真係對唔住…. 你唔好嬲我!」

「ALICE, 我都有錯發你咁大脾氣,雖然話係有鬼野影響,但係都係我有唔岩先。」 一方面我為打佢而道歉,另一方面我係為左我出軌而道歉! (我指係MANDY)

「唔… 你唔好嬲我啊,我地從頭開始啦。」ALICE流住淚同時好似放下心頭大石咁鬆左一口氣。

「好~ 我地以後都唔可以講同做D傷害對方既事。」 可以同ALICE再黎過,我真係由心感到開心。

ALICE 之後咪又係會同Jeffery搞
求其巴

唔認自己有幾咁自私
仲要遲早會自爆搏同情

一定係我打少左一句「大舟打左alice一巴!」除非唔係
求其巴

唔認自己有幾咁自私
仲要遲早會自爆搏同情

出名未啊好期待啊
求其巴

唔認自己有幾咁自私
仲要遲早會自爆搏同情

不過世上就係大把ALICE呢種人.
好似乜都係為世所迫咁, 送上門俾人屌都係被迫, 扮演住受害者, 但係其實牛唔飲水唔行得後樓梯.
求其巴

唔認自己有幾咁自私
仲要遲早會自爆搏同情

好似乜都係為世所迫咁, 送上門俾人屌都係被迫, 扮演住受害者, 但係其實牛唔飲水唔行得後樓梯.

唔扮受害者
又點會得到同情,比到藉口自己去繼續行樂咼
求其巴

唔認自己有幾咁自私
仲要遲早會自爆搏同情

響巴點止打漏依句
仲打漏幾篇黎吊我地癮
求其巴

唔認自己有幾咁自私
仲要遲早會自爆搏同情

其實而家都係 錯字仲好似越來越多

btw 求其巴
求其巴

唔認自己有幾咁自私
仲要遲早會自爆搏同情

@阿儀
求其巴

唔認自己有幾咁自私
仲要遲早會自爆搏同情

btw 求其巴

我地仲睇得明既
一陣響巴話要執字粒而慢左出故,我地咪PK
求其巴

唔認自己有幾咁自私
仲要遲早會自爆搏同情

@阿儀

阿儀某程度都係為世所逼
阿爸走佬,阿媽有病急著要錢養家
雖然佢太單純,唔識去睇人
大波無腦
(btw, 我仲未睇得明 中學果陣鄭正華捉左vivian 就地正法果段)

相比之下
ALICE 果種三心兩意
口裡說不但身體十分誠意既虛偽先討厭
lm
求其巴

唔認自己有幾咁自私
仲要遲早會自爆搏同情

btw 求其巴

我地仲睇得明既

求巴打,你求仁得仁了
求其巴

唔認自己有幾咁自私
仲要遲早會自爆搏同情

@阿儀

阿儀某程度都係為世所逼
大波無腦
(btw, 我仲未睇得明 中學果陣鄭正華捉左vivian 就地正法果段)

相比之下

求其巴
成日諗如果阿儀唔係靚女,佢嘅人生會唔會無咁不幸

大jer快d撇左條平胸港女同真愛ben一起吧啦
屌屎忽都唔好屌臭西
求其巴

唔認自己有幾咁自私
仲要遲早會自爆搏同情

@阿儀

阿儀某程度都係為世所逼
大波無腦

相比之下

求其巴

屌屎忽都唔好屌臭西

傻既
大jer 變賣家產去英國搵Mandy 仲好喇
求其巴

唔認自己有幾咁自私
仲要遲早會自爆搏同情

btw 求其巴

我地仲睇得明既

求巴打,你求仁得仁了

響巴
文呢
《新婚的我搭上了鄰家少婦》- 羅大舟篇 (三)

----------------------------------------

沖涼時回味岩岩口爆左Alice,一諗起下身巨龍又再蠢蠢欲動⋯⋯

同時諗起㸃解Alice口技咁了得!?

沖完涼出到去Alice坐係梳化上玩梗電話,我上前攬住Alice:「老婆,做緊咩啊?」

Alice嬌俏咁望住我:「冇啊,睇下Facebook咋嘛。」

我食咗佢明白一下,就問佢:「老婆啊,啱啱你幫我含嘅時候好舒服啊,點解你會咁犀利嘅?」

「冇呀,見你之前成日想我幫你用口,咪上網睇吓啲人點幫男朋友口交囉。」

聽到Alice咁講真係好開心,估唔到佢會為咗我上網去學點幫人口交。

咦?唔通佢睇AV學口交?

「咦?你學?你點學啊?係唔係……上網睇AV呀?」

Alice有啲唔好意思咁回答:「哎呀...係呀係呀衰人……我去沖涼先呀。」

「ok,快啲沖完到我幫你口交番啊⋯⋯呵呵...」

真係諗都冇諗過Alive會睇AV !之前俾佢知道我睇AV佢都會對我黑口黑面,估唔到為咗我佢上網學,好感動! 以後真係要對老婆好啲啦!

係等Alice出嚟期間就坐咗係沙發度玩電話,玩玩下Alice電話響起whatsapp 訊息嘅聲音,係一個叫Yoyo嘅人send幾個過嚟!

Alice沖涼不嬲都從大半個鐘,玩吓電話我都覺得有啲攰就上咗床諗住係床上面等佢。

點知最後自己就瞓着咗醒返已經第要朝頭早,趕住要返工匆匆忙忙咁就出咗門口。冇同到老婆搞嘢,唯有今晚再搞啦。

———————————

而家只覺公司,工作量真係少咗好多好多,基本上日日返公司都係Hea。

大部份重要野賺錢野都有Ben搞掂,自己係公司HR admin嘢其實都真係冇乜可以做。

唯一比較工作量大嘅就係Marketing嘅嘢,我哋公司幫大孖沙做股票買賣。講白啲即係幫啲有錢佬莊家去買賣股票,目的係幫佢哋操控股要。

而我主要就要係等大孖沙資金買入晒股票後就周圍放風。例如請打手係討論區唱好隻股票,等啲傻仔去買,買我哋一早已經炒高嘅股。

錢突然變得好容易搵。

另外,我要做嘅marketing野就係同啲有錢佬大孖沙搞好關係。好嘅關係最直接當然唔少得應酬。

至於應酬,女人同埋酒就絕對唔少得。但係我哋嘅客戶都係社會上有錢有地位嘅人,我哋絕對唔會落一般嘅夜總會玩,因為客戶去玩唔可以俾人影到相放上傳媒。

如果俾人影咗相,我哋唔只損失咗一個客,而係以後就冇可能再係依一行立足。

我同阿Ben一個星期大約有一兩晚係需要啲客戶聯誼,一般都會約喺星期五六。

我同Alice講星期五六兩晚要同阿Ben留係公司開會同埋睇實美國個市場,因為周未比較波動,要睇實一D。

當然我係Alice都係想佢唔好擔心我,女人最忌依一樣野,比佢哋知道我哋要同啲客出去飲酒佢哋一定會發癲。

而今日正正就係星期五,7點半同阿Ben出去食飯順便打俾老婆同佢講報一報到。報完到大概9點鐘就會出發去私人會所,見客。
求其巴

唔認自己有幾咁自私
仲要遲早會自爆搏同情

@阿儀

阿儀某程度都係為世所逼
大波無腦

相比之下

求其巴

屌屎忽都唔好屌臭西

根本大J同阿Ben先最襯。中學frd到上大學,E家仲成為工作上partner
咁呢两日alice肯定要黑化啦
好似睇緊恐怖片咁 又要驚又要睇屌
求其巴

唔認自己有幾咁自私
仲要遲早會自爆搏同情

@阿儀

阿儀某程度都係為世所逼
大波無腦

相比之下

求其巴

屌屎忽都唔好屌臭西

根本大J同阿Ben先最襯。中學frd到上大學,E家仲成為工作上partner

咁阿BEN 打從心底最愛都係大J 嘛
只係大J 一路都唔知
MOLA MOLA
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞