淘寶集運集中討論區 (8) 雙11物流仍然擠塞

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
申通仲未入倉 好彩唔係d咩重要野
頭先同賣家申請退款 即刻退咗

申通垃撚圾
屌你老母京東

京東算罷啦,佢用d細公司派件,
唔係港九工商區或者市區住宅,佢應該儲到一大堆先開車去派

一係自己去觀塘拎,好似係觀塘,如果你果件貨係用乜鬼中國速遞的話

我會醒覺架啦 唔該巴打
星期五落單 三間鋪賣家都用中通星期日就到齊
集運用順豐 今日已經到手
完全無擠塞問題

咁快,巴打集運付左款順豐幾時出倉?
我今日6點幾付左都未有任何update

下午4點前比錢 即日出倉
好啲既5點幾都可能即日
但你咁遲應該聽日喇

唉,無計,我最後果件貨4點幾順豐倉已經簽收左
但拖到6點幾先入倉,所以咁遲先可以合併比運費
唯有等多日
順豐國際件
星期六到機場
星期日到青衣
星期一到港島

新手一問 用中通快遞,上星期二落左集運單,星期四有sms話到左,點知去到淨係拎到一件,件上面有貼紙話爆倉要分開送,但佢比我簽收既紙上面印左我第二件貨既名,而淘寶app又顯示我簽收哂啲貨
依家問個live chat cs其他貨幾時有

有冇巴絲打試過咁樣 求指教

我同你樣情況一樣

你係咪自提?
我其他朋友收哂咁濟

你朋友D貨嘅體積係咪都大件?
我5件貨,有一件係大舊,其餘細件嘅都未到
我估佢係先運"雅"位嘅貨先,
以前用中通都係越大件嘢就越快送到

我朋友有大有細,都拎哂。我都係拎左件大既先(枱仔 2.x kg)
但我其他貨有10件,夾埋都係2.x kg,應該都不小

我中通自提點,又係到左一件大件,仲有6樣無消息,問中通話仲係大陸個倉,同鋪頭講叫佢延期打款,佢話顯示已簽收,點算
屌你老母京東

一係自己去觀塘拎,好似係觀塘,如果你果件貨係用乜鬼中國速遞的話

我會醒覺架啦 唔該巴打

上次去自取,係紅磡啵。
紅磡廣場後面街。
唔肯定有幾個寫字樓定點。
中通秀驛已到貨
22號集運
24號出庫
27號到自提櫃

我都係22號集,依家只係收件
岩岩係中通秀x個網check返個單no
当地时间:2017-11-25 15:34:14
当前地点:香港
最新状态:收件
位置:集运公司
係咪姐係到咗?希望聽日會收到SMS

收到未?

狀態有冇更新過?
我係26號零晨收件,跟住就無更新
黎緊想淘多轉 運野食有邊間集運推介?
岩岩係中通秀x個網check返個單no
当地时间:2017-11-25 15:34:14
当前地点:香港
最新状态:收件
位置:集运公司
係咪姐係到咗?希望聽日會收到SMS

收到未?

狀態有冇更新過?
我係26號零晨收件,跟住就無更新

我收到sms啦
屌你老母京東

我會醒覺架啦 唔該巴打

上次去自取,係紅磡啵。
紅磡廣場後面街。
唔肯定有幾個寫字樓定點。

有幾個寫字樓點解唔供多幾部車
點對點仲爆緊倉,想買燈
仲有無邊間集運介紹?
新世代有無人試過?如果屋企無人收貨咁點?
黎緊想淘多轉 運野食有邊間集運推介?

推完就會好多人陪你用
追POST搵間少人屌緊好啲
點對點仲爆緊倉,想買燈
仲有無邊間集運介紹?

唔好用新x代
二十三號比完錢到今日都未發貨
多寶到底做緊乜鳩
點對點仲爆緊倉,想買燈
仲有無邊間集運介紹?

有幾個情況
1. 直接放你屋企門口,打電話俾你確認
2. 放去你看更到,看更代簽收
3. 自取
4. 最多派多一次件,再失敗會叫你自取,或者退件
5. 直接退返去寄件人到
揀咗4PX真係慘過食屎
申通話簽收咗,但4PX又話無

立信拒收我件件,可以點算?
有無人用多寶?
是咪仲爆緊倉 三日前入晒今日都未發貨
想淘個夾萬成100kg,但淨系得個箱 有無集運推介?
屌 4.52kg 俾人計體積重成11.04kg 早知用順豐都冇咁貴
屌 4.52kg 俾人計體積重成11.04kg 早知用順豐都冇咁貴

買咩個體積重咁多

買咩個體積重咁多

買左1個郁厚睡袋同1個薄睡袋
揀咗4PX真係慘過食屎
申通話簽收咗,但4PX又話無

申通份份都話簽收咗嫁啦
你睇番前幾頁,有人同郵政總局投訴完之後先郁。
係申通個速遞員有問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞