淘寶集運集中討論區 (8) 雙11物流仍然擠塞

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
等閒無聊再去百度個蘇寧吧睇, 仲有好多人雙11既貨未收到

垃圾公司,我評左一星,
再係評話鬧臭佢

另外我雙11買左部9.9血糖機,番到黎食唔到,
拍左片比賣家,賣家話問廠,問左幾日都未覆我,
我負評佢再申請退款,之後秒速話發多部比我
急問︰退貨返大陸
雙11淘左件貨五百幾,唔岩用想退貨。問左順豐運費差唔多要300蚊,佢仲話有可能要俾關稅。之後我問香港郵政,都要290。
想問下有無邊間速遞寄野返大陸平?
我唔想自己過關再寄

垃圾公司,我評左一星,
再係評話鬧臭佢

我雙11買
D野仲集緊落黎
有冇人用集運王
等左兩個星期有多先拎到件啲貨 尋日拆開曬 屌佢 送少左件過黎 用曬方法聯絡客服無人理 上佢facebook先知好多人都係咁😭

垃圾公司,我評左一星,
再係評話鬧臭佢

我以為咁好, 壞咗再補番比你, 原來用秘技......
急問︰退貨返大陸
雙11淘左件貨五百幾,唔岩用想退貨。問左順豐運費差唔多要300蚊,佢仲話有可能要俾關稅。之後我問香港郵政,都要290。
我唔想自己過關再寄

自己上深圳寄
前後用左5日確認付款同送到黎香港
集13張單齊晒
24號齊件,俾運費

28號係倉度,未運送,吊...

正常24俾運費,28號運送,吊......
有冇人用新世代
23 號俾錢到依家都未出貨

Same here
而家旺旺客服連copy and paste都唔做啦
直接不讀不回

yes 啱啱搵佢都唔回我
已經特登分兩袋因為仲有件貨未出貨
諗住收左依袋拆住貨黎等 點知等勁耐都未發貨

22號畀錢 仲未發
24號齊件,俾運費

正常24俾運費,24號運送,吊......
急問︰退貨返大陸
我唔想自己過關再寄

24號齊件,俾運費

都係果句 有邊間依家正常即日出到

垃圾公司,我評左一星,
再係評話鬧臭佢

我雙11買
D野仲集緊落黎

我雙11到晒喇,
有d 20號落單既野都到晒倉,不過唔急用,由佢擺吓
順豐真心暢順
前晚買
琴日朝早發順豐
今朝已到集運倉

23集運到而家都仲係等待岀庫
買左20樣野係咪有排等?
有冇人聽過一間叫咩佐敦集運 google唔到
連續2日留言信箱同我講有件到左,咁我快d去拎
打過去又無人聽 係咪新騙案?
24號齊件,俾運費

都係果句 有邊間依家正常即日出到

今次雙11 我19號齊12件
19號按打包
22號收到

不過今次係送上門 因為多大件野
貴過自取唔算多
多唔多巴打去到自提點先知被分批運,簽一件當簽哂全部
有冇人用新世代

Same here
直接不讀不回

22號畀錢 仲未發

我23俾錢今日拎咗貨啦喎
有冇人聽過一間叫咩佐敦集運 google唔到
連續2日留言信箱同我講有件到左,咁我快d去拎
打過去又無人聽 係咪新騙案?

無用過就唔好啋佢啦
急問︰退貨返大陸
我唔想自己過關再寄

我岩岩上完深圳寄,
因為賣家發錯貨,
果樣係電子野香港冇快遞肯收

我同賣家成功傾好左,
佢要俾退件運費+我上深圳車費+佢換貨直送香港運費
有冇人用新世代

Same here
直接不讀不回

22號畀錢 仲未發

我23俾錢今日拎咗貨啦喎

可能我啲嘢堆晒落底
我有啲仲要係雙十一前買
準備漏件/唔見貨
我4px集運幾好 25號晚比錢 今日就拎到貨
重要冇漏件
係之前申通拖太耐 有一件細貨分開運
我4px集運幾好 25號晚比錢 今日就拎到貨
重要冇漏件
係之前申通拖太耐 有一件細貨分開運

可能真係睇彩數,
我都無漏件, 21號晚俾錢, 22號發貨, 24號上門派件.
後尾睇番先知有2件申通, 深圳去深圳,
雙11岩岩開始時發貨, 所以無塞到件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞