淘寶集運集中討論區 (8) 雙11物流仍然擠塞

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
有冇人用集運王
等左兩個星期有多先拎到件啲貨 尋日拆開曬 屌佢 送少左件過黎 用曬方法聯絡客服無人理 上佢facebook先知好多人都係咁😭

me~
我又係少左件貨, 上星期5打去問, 留左電話, 今日仲未覆我
fb message問佢, 話過2日再覆我wor

我又係少左件貨
好似個個都係咁

屌拿媽,我岩岩買左幾件野,見啲人出事我好撚驚
立信計我盞小米枱燈體積重
重左一倍屌

之前立信拒收完,快遞之後又會派番立信?
有冇人用集運王
等左兩個星期有多先拎到件啲貨 尋日拆開曬 屌佢 送少左件過黎 用曬方法聯絡客服無人理 上佢facebook先知好多人都係咁😭

me~
我又係少左件貨, 上星期5打去問, 留左電話, 今日仲未覆我
fb message問佢, 話過2日再覆我wor

我又係少左件貨
好似個個都係咁

我都係少一件貨,whatsapp 咗幾次都係無反應
死火, miss左訊息, 剛剛查返原來件貨已經到左4px自提倉成個幾星期
但佢話3日唔取會退運, 有冇人知退去邊, 點可以攞返?
重左一倍屌

我都有買咗,好細盒喎 長條型
我係小米,唔係飛利浦果種喎。

我係飛利浦嗰隻,之前都買過,但個盒都唔算大,到膝頭咁上下高
重左一倍屌

之前立信拒收完,快遞之後又會派番立信?

個快遞搞錯左個地址搵唔到人收件所以話俾人拒收
家下集運爆晒,想買件好急用嘢應該用官方直送定係直頭順豐直送
有冇巴打件貨仲未到集運倉

香港買
有冇巴絲用中通係依家都未入倉?

開始懷疑件貨唔見左

用新世代簽收左但未入倉

SF 重洗諗 . 唔直送, 都用 SF 集運,
巴集, 集運王, 真係唔洗諗.
巴集重欠我幾件貨.
就算玩即日走單件貨都唔掂. 走咗兩日都無下文,
即走又唔洗你係個架到有排搵
已經放棄 只有等....
雙12都未攪掂.
重衰過上年收皮個巴打.
上年起碼, 雙12 重玩到. 正常番.
順便智能櫃應該爆晒櫃啦
集運我揀左放櫃
點知今日見其實已經到左拎件附近既營業中心
但無通知可以拎
問返順豐原來係爆晒櫃,唔知要等到幾時,建議改返門市拎#

呢d 時候重選智能櫃 同便利店 '真係聖誕 先有得攞

睇地區
我一個人一晚分開4個包放智能櫃都冇事

最安全唔使排隊入櫃梗係門市拎
如果就到營業時間的話

巴集重欠我幾件貨.
雙12都未攪掂.
重衰過上年收皮個巴打.

屌而家個舖頭無啦啦問我做乜到付,點答
用多寶件貨仲未到倉

但淘寶就話到左兩個星期有多

點搞

比你參考下
我星期日買左兩件野
星期一下午4點已經送到順豐集運倉到簽收,6點幾成功入晒倉,之後即刻比運費,10點幾出倉
星期二成日無郁過
星期三凌晨到青衣,中午到自取點拎得
1111買 到而家一件貨都未收到
有冇人一樣呀

same
順便智能櫃應該爆晒櫃啦
集運我揀左放櫃
點知今日見其實已經到左拎件附近既營業中心
但無通知可以拎
問返順豐原來係爆晒櫃,唔知要等到幾時,建議改返門市拎#

呢d 時候重選智能櫃 同便利店 '真係聖誕 先有得攞

睇地區
我一個人一晚分開4個包放智能櫃都冇事

最安全唔使排隊入櫃梗係門市拎
如果就到營業時間的話

係,度度唔同,我有件直運貨23號晚深圳發貨,24號晏就到青衣,25號晚已經係智能櫃有得攞

巴集重欠我幾件貨.
雙12都未攪掂.
重衰過上年收皮個巴打.

屌而家個舖頭無啦啦問我做乜到付,點答

on9巴集11月攪多運折,結果咪個個儲貨先來運,咁咪重好打爆倉
終於拎到曬啲嘢
多寶 等左15日終於齊
有冇人用"到X啦"集運? 諗住唔係咁出名雙11可能好D.
點知俾海關查車由20號查到宜家. 佢仲話12月頭至月中先搞得掂.
呢度有冇同我一樣既苦主係度?
問左中通個客服要排隊出庫

我都問左……21號比錢…當晚已經淘寶見到出左庫…
上星期六日果陣問仲話到左香港……

點知尋日同今日再問…客服都話係仲等緊出庫…
足足已經打包好落左架8日都未出車黎香港
見到呢度有巴打遲比錢都已經拎埋貨啦…都唔係真係跟隊排的…
之前我問邊間私集最好「禾艾一碌葛」有此建議:

試咗,亦終於成功收件,不過有以下經歷:

1. 唔係純粹計重量,如果件貨嘅 size 唔啱佢心水,嗰個重量會相應提升。唔知佢點計。網站可能有講,但係我真係冇留意過。

2. 佢收件,然後俾錢,跟住發件去香港嘅物流訊息都幾清楚。但係去香港途中嘅物流更新訊息可以話係唔存在。等咗大概五日,個更新訊息完全冇 update 過。跟住突然通知我話可以攞貨。

3. 等五日都可以理解,可能因為雙十一囤積貨物。但係因為冇更新,我嘗試打電話同微信問佢哋件貨情況點樣,但係聯絡佢哋任何途徑都完全冇回覆。

我會話呢次係有驚無險嘅經歷,如果冇需要,以後我都係用返官集好似穩陣啲。
之前我問邊間私集最好「禾艾一碌葛」有此建議:

試咗,亦終於成功收件,不過有以下經歷:

1. 唔係純粹計重量,如果件貨嘅 size 唔啱佢心水,嗰個重量會相應提升。唔知佢點計。網站可能有講,但係我真係冇留意過。

2. 佢收件,然後俾錢,跟住發件去香港嘅物流訊息都幾清楚。但係去香港途中嘅物流更新訊息可以話係唔存在。等咗大概五日,個更新訊息完全冇 update 過。跟住突然通知我話可以攞貨。

3. 等五日都可以理解,可能因為雙十一囤積貨物。但係因為冇更新,我嘗試打電話同微信問佢哋件貨情況點樣,但係聯絡佢哋任何途徑都完全冇回覆。

我會話呢次係有驚無險嘅經歷,如果冇需要,以後我都係用返官集好似穩陣啲。

漏咗講:就係俾錢嗰陣要喺淘寶拍佢嗰個價值一蚊嘅服務費,重複咁噤幾廿次先至加到去佢要求嘅價錢。噤到手軟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞