淘寶集運集中討論區 (8) 雙11物流仍然擠塞

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
各位巴打們
我想問問有邊間集運可以運到電子產品?

自己搵敏感路線、敏感貨物或者特殊渠道
你老母臭西4px真食屎狗,慢撚到咁執撚左佢啦

慢唔緊要,問親都話系統出錯查唔到
點解無人講點對點集運? 呢間野真係垃圾都你唔信,我22號出貨,到今日都未開始集運落黎。係咁鼓勵人出貨,我照你講出貨啦,點知呃人既,又話上個星期會到,又係無,仲要客服問極都無人應。呢間野真係永不錄用,黎緊要敢話加價同一件當5kg計重,痴撚線。

本身想用呢間買燈,但佢話每件貨5kg先肯收
痴線,仲有邊間好介紹 想用點對點都係因為貪佢計實重咋!

講到個系統唔關佢地事咁
究竟香港人買左d乜,由雙11運到而家都未處理得晒
成間屋運落香港

大把人為左雙十一慳果幾十蚊
一次過將想買既野 集晒佢
計到盡既可能儲埋三個月先一次過集
十幾二十樣野一次過集真係唔出奇

上次玩雙十一係兩年前
用官集好正常無乜野
等左兩個禮拜而且原因係我有一件野係訂造所以要多d時間等埋佢
今年用集運王特登等過左雙十一先買野,到依家仲未收到
唔知係多左人買野定集運變廢左

就係過咗雙十一(之後兩三個禮拜)先係廣東->香港物流過關口高峰
我上上個禮拜雙十一之後淘咗啲嘢(等一般物流高峰過,驚爛)
前前後後由等出貨到我拎貨
用咗四日落到嚟香港
順豐官集

今次其實順豐官集都慢左,
順豐都慢,其他一定仲慢
唔知官方有無公佈香港人買左幾多野

轉頭諗住試下玩次SF官集
其實我唔太明我點先知我D貨齊曬未

講到個系統唔關佢地事咁

淨係識得推黎推去屌爆佢
有無用開4XP 既巴絲, 我買完野先發現好多4方格自提櫃既地點而家取消左, 搞到拎貨好唔方便
究竟香港人買左d乜,由雙11運到而家都未處理得晒
成間屋運落香港

大把人為左雙十一慳果幾十蚊
一次過將想買既野 集晒佢
計到盡既可能儲埋三個月先一次過集
十幾二十樣野一次過集真係唔出奇

上次玩雙十一係兩年前
用官集好正常無乜野
等左兩個禮拜而且原因係我有一件野係訂造所以要多d時間等埋佢
今年用集運王特登等過左雙十一先買野,到依家仲未收到
唔知係多左人買野定集運變廢左

就係過咗雙十一(之後兩三個禮拜)先係廣東->香港物流過關口高峰
我上上個禮拜雙十一之後淘咗啲嘢(等一般物流高峰過,驚爛)
前前後後由等出貨到我拎貨
用咗四日落到嚟香港
順豐官集

今次其實順豐官集都慢左,
順豐都慢,其他一定仲慢
唔知官方有無公佈香港人買左幾多野

轉頭諗住試下玩次SF官集
其實我唔太明我點先知我D貨齊曬未

SF乜都拒收,總之你樣野有電佢就唔收
垃圾4px 11月21已經俾咗錢集運 25號收到一部分 又話補發 補到今日仲話係倉庫 點撚樣呀

咪係囉

雙12都嚟啦...
到時啲貨愈舊愈推愈入

之後唔見埋
4px落黎啲件又唔齊又慢屌你老母
唔知今日輪到我果批未呢
各位巴絲
我想問一下
我四方集運 今日去左拎件
拎完返屋企拆 入面啲野係第2個人
咁應該點做?
已經問左四方 但無人覆

上年用巴集試過開到人地既小米手環
當福袋咁
各位巴絲
我想問一下
咁應該點做?
已經問左四方 但無人覆

當福袋咁

我試過
之後我自己俾返人
用過Shipbao既人有冇用網上銀行過數?
各位巴絲
我想問一下
咁應該點做?
已經問左四方 但無人覆

當福袋咁

我試過
之後我自己俾返人

咁你有無拎返自己個個
點解多寶可以電話都無個將件貨掉係我屋企門口就算
各位巴絲
我想問一下
咁應該點做?
已經問左四方 但無人覆

當福袋咁

我試過
之後我自己俾返人

咁你有無拎返自己個個

佢係連埋人地既寄埋俾我
我想運部雜牌平板落嚟
依家應該用邊間好
24號用coe集運
28號淘寶話我果份已經到左自提店
但等到尋日都未收到sms
於是問客服 話可能send漏左 佢俾返個提貨密碼我。即日去拎埋貨

巴打,你打去邊度問??
我29號比完錢出貨,到咗香港兩日都未有得拎

https://ihelp.taobao.com/pocket/solution.htm?psc=1&kid=6687632

我上呢度搵中通問佢攞返提貨密碼咋
各位巴絲
我想問一下
咁應該點做?
已經問左四方 但無人覆

當福袋咁

我試過
之後我自己俾返人

咁你有無拎返自己個個

佢係連埋人地既寄埋俾我

宜家係寄左人地個個比我 我個個唔知去左邊啊啊啊
依家用緊集運王
28/11通知集運
01/12集運
02/12發件
到依家都未收到
Facebook 電話又搵佢唔到
我想問有無其他集運好
用過順豐,貴,同好多唔運
BUYUP 如何?
依家用緊集運王
28/11通知集運
01/12集運
02/12發件
到依家都未收到
我想問有無其他集運好
BUYUP 如何?

你咁樣都嫌慢唔好用BUYUP
各位巴絲
我想問一下
咁應該點做?
已經問左四方 但無人覆

當福袋咁

我試過
之後我自己俾返人

咁你有無拎返自己個個

佢係連埋人地既寄埋俾我

宜家係寄左人地個個比我 我個個唔知去左邊啊啊啊

問返間集運喇
依家用緊集運王
28/11通知集運
01/12集運
02/12發件
到依家都未收到
我想問有無其他集運好
BUYUP 如何?

正常起碼要7日左右 宜加風頭火勢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞