淘寶集運集中討論區 (8) 雙11物流仍然擠塞

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
原來好多人未齊貨 差 2,3 件未入庫都唔走貨住

睇到好多苦主......死守到最後一件齊貨先肯出貨,
仆你個街, 我點都唔會蝕比你心態
就算等一個月, 都死守你番來啦... 齊齊整整.....同你死過.
用coe集運.23號集件 26號發貨到依家30號都未撚到香港 完全冇物流更新 香港電話冇一個打得通 屌佢老母

我都係coe集運 24號集運
仲未有消息
今日上coe網check都係得呢句
2017-11-26 00:24:03 集运公司 收件

同我一撚樣 不過我係28號收左件
到底做乜撚野 平時我用好撚快 係咪扣撚起左查車
電話冇一個打得通 上網問客服要排300幾個先到我 屌佢老母

有冇人可以話我知點做?
中通秀驛(Coe)呢間仆街 屌你老母

你係咪送去自提櫃?

冇錯 平時都係揀便利店.但今次過左4kg揀自提就仆街。。
用coe集運.23號集件 26號發貨到依家30號都未撚到香港 完全冇物流更新 香港電話冇一個打得通 屌佢老母

我都係coe集運 24號集運
仲未有消息
今日上coe網check都係得呢句
2017-11-26 00:24:03 集运公司 收件

同我一撚樣 不過我係28號收左件
到底做乜撚野 平時我用好撚快 係咪扣撚起左查車
電話冇一個打得通 上網問客服要排300幾個先到我 屌佢老母

有冇人可以話我知點做?
中通秀驛(Coe)呢間仆街 屌你老母

你係咪送去自提櫃?

冇錯 平時都係揀便利店.但今次過左4kg揀自提就仆街。。

我今日又集左其他野 岩岩好3.97kg我揀便利店.夜晚就發貨了
1212 又黎喇
我都無眼睇了
報告 巴集終於9點42 出貨
等撚左9 日

我果件等咗兩日,
另一張單, 即日發貨. 有老莫出現.
睇定D 先啦, 未到最後,
上次 上左第一車都要等兩日.
重有唔知有冇比錯貨,

希望唔好有錯漏
之前我問邊間私集最好「禾艾一碌葛」有此建議:

試咗,亦終於成功收件,不過有以下經歷:

1. 唔係純粹計重量,如果件貨嘅 size 唔啱佢心水,嗰個重量會相應提升。唔知佢點計。網站可能有講,但係我真係冇留意過。

2. 佢收件,然後俾錢,跟住發件去香港嘅物流訊息都幾清楚。但係去香港途中嘅物流更新訊息可以話係唔存在。等咗大概五日,個更新訊息完全冇 update 過。跟住突然通知我話可以攞貨。

3. 等五日都可以理解,可能因為雙十一囤積貨物。但係因為冇更新,我嘗試打電話同微信問佢哋件貨情況點樣,但係聯絡佢哋任何途徑都完全冇回覆。

我會話呢次係有驚無險嘅經歷,如果冇需要,以後我都係用返官集好似穩陣啲。

漏咗講:就係俾錢嗰陣要喺淘寶拍佢嗰個價值一蚊嘅服務費,重複咁噤幾廿次先至加到去佢要求嘅價錢。噤到手軟

其實可以係購物車編輯數量既

洗嘜禁幾十次個制 你平時del 個1 打想要個數量就得

同埋我見多數收貨時間係兩點前 通常係落左單等兩日
本身我用緊私集SF LOCKER拎

見平時前前後後都用左3日先拎到
打算轉SF官集同樣LOCKER拎睇下會唔會快D
仲走左過隔離POST問
但睇左4頁
係咪應該打消呢個念頭
本身我用緊私集SF LOCKER拎

見平時前前後後都用左3日先拎到
打算轉SF官集同樣LOCKER拎睇下會唔會快D
仲走左過隔離POST問
但睇左4頁
係咪應該打消呢個念頭

官集智能櫃拎
兩日
今日寄嗰日同聽日收嗰日
終於派貨落自提點
終於派貨落自提點

Coe?我都係 但我收唔撚到信息
有無人漏左貨 向集運公司 又追得返
4px苦主
上兩個星期比左運費
而家都未落到嚟
催佢次次都答盡快
有無人漏左貨 向集運公司 又追得返

可能寄左俾第二個架
終於派貨落自提點

到左自提點了
報告 巴集終於9點42 出貨
等撚左9 日

我果件等咗兩日,
另一張單, 即日發貨. 有老莫出現.
睇定D 先啦, 未到最後,
上次 上左第一車都要等兩日.
重有唔知有冇比錯貨,

希望唔好有錯漏

昨晚 3點發 [第一車] 今日唔知收唔收到,
睇佢想盡快清貨, 做雙12 生意

終於派貨落自提點

到左自提點了

巴打幾時集?我仲未有
終於派貨落自提點

到左自提點了

巴打幾時集?我仲未有

24號落order
29號 倉送香港
今日話到左自提

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞