淘寶集運集中討論區 (8) 雙11物流仍然擠塞

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
4px 出庫異常姐係點

問佢佢話要分件派
唔洗理
我個人經驗係中通秀驛個官網查到當前位置係香港就已經到左香港,自提櫃既話運到自提櫃之前係冇update既
明明係中通秀驛集運左6件貨淨係送左1件黎
過左幾日都無咩消息 上佢個網查見佢話我簽收左

係唔係唔 比佢食左件貨

巴打係送自取點/上門/自提櫃?
明明係中通秀驛集運左6件貨淨係送左1件黎
過左幾日都無咩消息 上佢個網查見佢話我簽收左

係唔係唔 比佢食左件貨

巴打係送自取點/上門/自提櫃?

送上門
我個人經驗係中通秀驛個官網查到當前位置係香港就已經到左香港,自提櫃既話運到自提櫃之前係冇update既

連發貨都冇? 即係收件之後就自提櫃?
中通岩岩sms咗我了 利申上星期一集
集咗10單希望齊

我都係呢個code 早排問申通 實牙實齒話4px爆倉
死都唔認數

爆佢老母呀
有件野22號簽收23號都入咗庫喇
申通全家死啦

申通我件貨15號已經到廣州 又係果個快遞員 開頭申通寫話簽收左 之後一直問4PX果邊一直話無簽過 結果我去左申通客服投訴左幾次 叫佢攞簽收單證明 最後佢先認件貨係佢地度 不過都好耐未送到4PX 最後21號等到唔耐煩去埋郵政總局投訴 佢即刻將個status由已簽收改翻做派送中 終於等到25號送到4PX即日入埋庫

似申通問題多D.
4PX我21號俾錢, 22號出庫, 24號已經上門送貨.
都算係咁嫁喇.
郵政總局投訴成立佢地會俾人罰錢. 所以好多時隔幾個鐘就會即刻有update.
教學上一個POST第一頁有.

未在快递公司投诉,请先到快递公司投诉

submit個陣係咁

申通應該投訴到嫁,
你揀左未同快遞公司投訴?
可以去搵搵上個帖, 有人post過link出黎教點樣去投訴.

揀咗
跟住做

要揀 已同
如果想淘件1米6既野黎香港,係咪一定得4px呢間公司先肯運呢d大件野?有冇其他人試過運呢d野黎hk?
如果想淘件1米6既野黎香港,係咪一定得4px呢間公司先肯運呢d大件野?有冇其他人試過運呢d野黎hk?

私集應該都有唔少1.8米/2米內無加長費
要搵下
集咗10單希望齊

巴打咁好彩
早你十個鐘香港收件仲未有
集咗10單希望齊

巴打咁好彩
早你十個鐘香港收件仲未有

平時用sf兩日點都到加齊貨
今次等咗8日了 希望齊

申通我件貨15號已經到廣州 又係果個快遞員 開頭申通寫話簽收左 之後一直問4PX果邊一直話無簽過 結果我去左申通客服投訴左幾次 叫佢攞簽收單證明 最後佢先認件貨係佢地度 不過都好耐未送到4PX 最後21號等到唔耐煩去埋郵政總局投訴 佢即刻將個status由已簽收改翻做派送中 終於等到25號送到4PX即日入埋庫

似申通問題多D.
4PX我21號俾錢, 22號出庫, 24號已經上門送貨.
都算係咁嫁喇.
郵政總局投訴成立佢地會俾人罰錢. 所以好多時隔幾個鐘就會即刻有update.
教學上一個POST第一頁有.

未在快递公司投诉,请先到快递公司投诉

submit個陣係咁

申通應該投訴到嫁,
你揀左未同快遞公司投訴?
可以去搵搵上個帖, 有人post過link出黎教點樣去投訴.

揀咗
跟住做

要揀 已同

揀咗已同啦
唔係唔會入到個版填野

官集得4px係

你件包裹真係1.6米?係計包裹個大小架喎
仲有佢1.6米會當「大件包裹」計

體積重用6000嚟除
同私集個計法冇分別
不過逐公斤計個價錢($X/kg)就便宜過一般私集少少
有冇人用shipbao 運taobao野?
星期4早上運黎香港....到依家都未收到通知拎貨係咪正常...

whatsapp,fb又無回應...

苦主在此...集十幾件野黎得1件,錢就收左,之後網頁上面寫我簽收左,FB 留言仲DEL埋我...PM問就只答我爆倉要分批到...好驚比佢食左D貨
4px 出庫異常姐係點

問佢佢話要分件派
唔洗理

如果你係送住宅就gg
星期4早上運黎香港....到依家都未收到通知拎貨係咪正常...

苦主在此...集十幾件野黎得1件,錢就收左,之後網頁上面寫我簽收左,FB 留言仲DEL埋我...PM問就只答我爆倉要分批到...好驚比佢食左D貨

我都係咁
錢就收左,貨就得一件

(自提件:出库之后要等待到了自提点才有更新)

https://world.taobao.com/helper/knowledge.htm?kid=13440499
貨到晒齊件冇miss 祝大家好運
仆你個臭街
4px分兩次集總共33件貨落嚟同我漏6件
而家有成十件等住集 但就係差一件疑似失咗嘅卡住 呢次都漏我死俾佢睇

(自提件:出库之后要等待到了自提点才有更新)

https://world.taobao.com/helper/knowledge.htm?kid=13440499

唯有慢慢等了
其實集運漏貨我淘寶禁退款得唔得

我都係咁
錢就收左,貨就得一件

佢只係答我話之後SMS取貨密碼,但我之前係美國買野送到黎,今日貨到左都冇收到SMS,岩岩上網睇先見到密碼,依家淘寶呢次寫左[客人簽收],萬一收唔到SMS,都唔知係邊到睇到個密碼...SHIPBAO真係冇下次

我都係咁
錢就收左,貨就得一件

佢只係答我話之後SMS取貨密碼,但我之前係美國買野送到黎,今日貨到左都冇收到SMS,岩岩上網睇先見到密碼,依家淘寶呢次寫左[客人簽收],萬一收唔到SMS,都唔知係邊到睇到個密碼...SHIPBAO真係冇下次

我fb inbox 左客服佢只係話會再安排收貨
唯有再等下
我申通件貨終於入左4px個倉
今日係咁屌申通

我都係咁
錢就收左,貨就得一件

我fb inbox 左客服佢只係話會再安排收貨
唯有再等下

我係INBOX真係用轟炸的方式佢先肯話我知TOTAL 分3批到港...比左張CAP圖我睇...唯有淘寶叫賣家延長收款時間啦,唔係就自動比錢賣家啦!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞