淘寶集運集中討論區 (8) 雙11物流仍然擠塞

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
21號比錢做集運,24號先確認付款,到今日都仲未到
想淘個夾萬成100kg,但淨系得個箱 有無集運推介?

我4px集運幾好 25號晚比錢 今日就拎到貨
重要冇漏件
係之前申通拖太耐 有一件細貨分開運

可能真係睇彩數,
我都無漏件, 21號晚俾錢, 22號發貨, 24號上門派件.
後尾睇番先知有2件申通, 深圳去深圳,
雙11岩岩開始時發貨, 所以無塞到件

我呢批貨係雙11買 啲貨一早就入哂倉 只係想等埋申通果件貨 但申通一直拖 拖到我都忍唔住運左批貨落黎先
最尾11件貨安全收齊

上面開過名既有幾間都有做特大/重件
自己搵下再傾下邊間岩

自己搵下再傾下邊間岩

仲有鑫航
急問︰退貨返大陸
雙11淘左件貨五百幾,唔岩用想退貨。問左順豐運費差唔多要300蚊,佢仲話有可能要俾關稅。之後我問香港郵政,都要290。
想問下有無邊間速遞寄野返大陸平?
我唔想自己過關再寄

我岩岩上完深圳寄,
因為賣家發錯貨,
果樣係電子野香港冇快遞肯收

我同賣家成功傾好左,
佢要俾退件運費+我上深圳車費+佢換貨直送香港運費

個賣家咁好人既

自己搵下再傾下邊間岩

仲有鑫航

岩岩計左運費仲貴過件貨..如果上深圳拎過關再gogovan去屋企會唔會好啲?

都係果句啦
你用雙11黎比無乜邊間好得去邊

自己搵下再傾下邊間岩

仲有鑫航

岩岩計左運費仲貴過件貨..如果上深圳拎過關再gogovan去屋企會唔會好啲?

你唔係講100kg 咩 點自己拎

都係果句啦
你用雙11黎比無乜邊間好得去邊

平時係幾好,可以考慮下真心

自己搵下再傾下邊間岩

仲有鑫航

你唔係講100kg 咩 點自己拎

十成九
計體積重

實重一百公斤之前開名嗰啲集運都唔收
順豐

有件包裹寫錯地址落咗屋企冇人收,彈咗去服務站自取
冇收附加費
申通中轉正常番. 可當日轉運
又要屌多次集運王
上個星期集運而加都未有單
有時真係擔心佢係搵唔到 我件貨
夜貓菲兒到貨 12打黎問 1點至6點得唔得閒收

之前會講1點到2點咁
申通中轉正常番. 可當日轉運

更正唔係叫轉運係, 派貨到中轉倉.
所以可以為雙12 做準備
順豐真心暢順
前晚買
琴日朝早發順豐
今朝已到集運倉

集運倉落香港已見真彰
我星期日落單,以為好順利,因為尋日最遠山東個份都係6點已經入晒順豐倉 之後即刻比集運費

點知屌佢老母,而家都仲係係順豐集運倉無郁過

我屌佢老母

我屌佢老母

雙11買
到28號都未到
集連王
前日付款 今日仲未打包出貨
可能比順豐縱壞左 覺得佢好慢
兩日順豐早就到左
集運王
前日付款 今日仲未打包出貨
可能比順豐縱壞左 覺得佢好慢
兩日順豐早就到左
集運王到左
星期五集 今日先到
仲要漏左件貨 10蚊 諗住豪俾佢算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞