淘寶集運集中討論區 (8) 雙11物流仍然擠塞

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
集運王終於肯寄黎香港
23號4點幾禁集運
24號凌晨1點出庫
到而家都等緊攬收
係咪正常
揾客服又話7日內會運
都唔知係hea 9我
中通

中通淘寶冇update架 運到香港都係寫等待攬收
你上秀驛個coe官網用852開頭果個運單查,運到香港就有紀錄,未到香港就冇記錄。但如果你係運去自提櫃coe只會顯示coe香港收件時間,唔會再有送貨update。

Thx 巴打
啱啱上coe check左都係
我係運去門市自取
聽日仲冇嘅話就再問下客服

運到香港未??

我23號中午集運,26號先出庫,28號朝早5點先到香港 到唔知幾時先到自取櫃
深圳有冇地方有自提點/櫃?
想寄啲唔可以直送香港既野 上深圳自己拎
23號4點幾禁集運
24號凌晨1點出庫
到而家都等緊攬收
係咪正常
揾客服又話7日內會運
都唔知係hea 9我
中通

太多貨, 排隊出車. 車就得幾架.
之前用SF 集運 等咗3日都上唔到車, 要旺旺客服先肯打包提早轉運.
報告 巴集今日處理收唔齊件問題.
有冇人收到SMS . 呢到有冇苦主?
見上面有巴打運單件都成功,
跟隊試咗都係慢, 未正常番, 行每一步都遲一日,
心急真係要用SF. 依家間間都處理苦主問題.
新世代 用順風17號簽收 到伊加都未入倉 另一件同樣17號簽 但已入倉
個客服又閪
可以點?申請退款?

順豐好少假簽
真簽收左已經唔關賣家事,無可能退款

咁即係等運到?成批貨冇左?
有冇新世代嘅巴打雙11仲未齊貨 希望我不是孤單一個

今發明到都要聽日先到港啦!點可能今日收倒sms
Sf揀左智能櫃取
已經到左營業中心
但之後update係: 等通知派送類快件,等待寄方客戶通知派送
請問即係點?
23號4點幾禁集運
24號凌晨1點出庫
到而家都等緊攬收
係咪正常
揾客服又話7日內會運
都唔知係hea 9我
中通

你上秀驛個coe官網用852開頭果個運單查,運到香港就有紀錄,未到香港就冇記錄。但如果你係運去自提櫃coe只會顯示coe香港收件時間,唔會再有送貨update。

Thx 巴打
啱啱上coe check左都係
我係運去門市自取
聽日仲冇嘅話就再問下客服

運到香港未??

我23號中午集運,26號先出庫,28號朝早5點先到香港 到唔知幾時先到自取櫃

23號4點幾禁集運
24號凌晨1點出庫
到而家都等緊攬收
係咪正常
揾客服又話7日內會運
都唔知係hea 9我
中通

中通運去自提櫃, 上星期二落單…
由上星期三出庫到依家COE果個網查852個單號都係冇野睇…
問客服就淨係話貨多,自提櫃又要等,預計唔到幾時到
問可唔可以轉去自取點/去倉拎, 佢就話件貨o係卡板上拆唔到出黎搵比我
4px真係
買左個懶人sofa 送左個套黎 個膽喺東莞成個星期都唔郁

收SMS 係話比你知你件貨搵得番, 將會發貨.
等你班人 冷靜下來, 唔洗催佢粗口佢
23號4點幾禁集運
24號凌晨1點出庫
到而家都等緊攬收
係咪正常
揾客服又話7日內會運
都唔知係hea 9我
中通

問可唔可以轉去自取點/去倉拎, 佢就話件貨o係卡板上拆唔到出黎搵比我

有冇顯示到香港已收件?
我都等緊自提櫃
申訴埋都係唔做野 蘇寧好波 14號卡到今日都係送貨中

話搵返貨會補發依個sms上個禮拜6我已收倒
25號等到宜家 問客服但係又不讀不回 有冇巴打知咁既情況點處理好?定繼續等?
23號4點幾禁集運
24號凌晨1點出庫
到而家都等緊攬收
係咪正常
揾客服又話7日內會運
都唔知係hea 9我
中通

有冇顯示到香港已收件?
我都等緊自提櫃

冇啦…真係乜資料都冇…
23號4點幾禁集運
24號凌晨1點出庫
到而家都等緊攬收
係咪正常
揾客服又話7日內會運
都唔知係hea 9我
中通

有冇顯示到香港已收件?
我都等緊自提櫃

到左香港未到自提櫃
唔會再有更新 要等sms
Sf揀左智能櫃取
已經到左營業中心
但之後update係: 等通知派送類快件,等待寄方客戶通知派送
請問即係點?

如果放咗落櫃
就會出
快件已投放至【順便智能櫃】
深圳有冇地方有自提點/櫃?
想寄啲唔可以直送香港既野 上深圳自己拎

經淘寶System落單有 菜鳥驛站代收貨

巴集個客服完全無反應
有冇人用集運王
等左兩個星期有多先拎到件啲貨 尋日拆開曬 屌佢 送少左件過黎 用曬方法聯絡客服無人理 上佢facebook先知好多人都係咁😭

me~
我又係少左件貨, 上星期5打去問, 留左電話, 今日仲未覆我
fb message問佢, 話過2日再覆我wor

25號等到宜家 問客服但係又不讀不回 有冇巴打知咁既情況點處理好?定繼續等?

23號落都係咁
中通秀驛咁垃圾
唔係雙11訂都咁慢,旺旺無人理,電話唔通
下次用返多寶,雙11個陣都好快到
集運王慢到。雙11到而家都仲未拎到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞