淘寶集運集中討論區 (8) 雙11物流仍然擠塞

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
屌 中通 21號出庫 到依家都未攞 叫佢全數賠 又拒絕 食屎啦
屌 中通 21號出庫 到依家都未攞 叫佢全數賠 又拒絕 食屎啦

乜出到庫都可以冇㗎
點解依家揀官集淨係有4PX同順豐揀既

我上面有幫手update近況

//中通暫時停咗香港集運
話突然太多件去香港
至於幾時開始返就話未知//

同埋呢,雖然停咗
但有包裹起倉,上次綑綁成功
而且好快出庫同到香港
預計今日有得攞

我想買無線MOUSE
但係我見間間港澳台都不發貨
咁集運有無問題

話突然太多件去香港

同埋呢,雖然停咗
而且好快出庫同到香港
預計今日有得攞

原來係咁,因為我雙11果日睇已經無得揀中通,平時又見係中通好過4PX,以為係我自己唔知咩事先無得揀,唔該曬

我都係巴打 29號落單集運 到現在都未有SMS
好消息 多寶順番 星期四集運 一陣有得拎
我想買無線MOUSE
但係我見間間港澳台都不發貨
咁集運有無問題

用私集

話突然太多件去香港

同埋呢,雖然停咗
而且好快出庫同到香港
預計今日有得攞

原來係咁,因為我雙11果日睇已經無得揀中通,平時又見係中通好過4PX,以為係我自己唔知咩事先無得揀,唔該曬

但我上星期五仲揀到中通⋯⋯
個陣又未知佢爆,依家上星期五集運仲未出庫
但我D野等住用
差兩件貨未到倉
申通同百世真係慢撚到....
人地遠過佢好多都快過佢入倉

今晚集唔切好驚會撞埋雙12啲貨
中通明明show上個月28號出庫
前日問佢話8號先出庫
搞到我以為啲貨就咁寄失
睇左頭post

待集運訂單冇得✅係咪即係佢未簽收到
等左成日都未有得✅佢

(新手)
睇左頭post

等左成日都未有得✅佢

(新手)

我等左4日
而家邊間私人集運最快?
我想雙12淘野 要趕係聖誕節前送到
有野係食物 用唔到順豐
睇左頭post

等左成日都未有得✅佢

(新手)

我等左4日

以為係我操作失誤
而家邊間私人集運最快?
我想雙12淘野 要趕係聖誕節前送到
有野係食物 用唔到順豐

同問 要買聖誕卡
終於拎齊所有貨 全部齊 準備順豐運下批落嚟
有冇雙11用4px嘅仲未收到貨?

雙11淘寶 用四方快遞 收到貨之後發現寄少左貨 咁就搵客服 佢一直話幫我査緊 又唔正面係咪係個集運倉到 問佢又隔好耐先覆 由於之前個物流訂單包括埋寄漏嘅貨 所以依家冇左個number 冇得追蹤物流 依家唔知可以點做
對唔住 講到一舊舊

雙11淘寶 用四方快遞 收到貨之後發現寄少左貨 咁就搵客服 佢一直話幫我査緊 又唔正面係咪係個集運倉到 問佢又隔好耐先覆 由於之前個物流訂單包括埋寄漏嘅貨 所以依家冇左個number 冇得追蹤物流 依家唔知可以點做
對唔住 講到一舊舊

用 4px 未收過貨,今日打去淘寶,叫我申請退款
上面d巴打咁慘既
雙11 一個月都未收到貨

對唔住 講到一舊舊

用 4px 未收過貨,今日打去淘寶,叫我申請退款

淘寶已經幫我自動收左貨 而的確我收到一半
而且係咪退款都係退集運錢 貨錢都係蝕?
有無人用top link?想試

我都係巴打 29號落單集運 到現在都未有SMS

我12月5出庫 到而家都未有 可以搵邊個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞