淘寶集運集中討論區 (8) 雙11物流仍然擠塞

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
中通岩岩sms咗我了 利申上星期一集
集咗10單希望齊

我上星期六集12件得1件最大既到左
集咗10單希望齊

我22號集 7件得一件大既到左
淘寶直送 香港段 係圓通
打去問 叫我搵嘉里
23號派送中
打去問嘉里 話要係倉搵
點對點仲爆緊倉,想買燈
仲有無邊間集運介紹?
新世代有無人試過?如果屋企無人收貨咁點?

唔好用新x代
二十三號比完錢到今日都未發貨

我星期六比錢
琴晚到香港倉

點解

立信拒收我件件,可以點算?

問左立信但佢無覆我,可以點做?

正野來喎巴打, 我就買咗小米枱燈, 有APP控制, 加用小米AI 音箱 聲控開枱好正.
集咗10單希望齊

我22號集 7件得一件大既到左

原來我係18號集 已經耐到唔記得 頭先問客服 佢話另外11件仲係倉到
報告昨日忍唔住買野
申通 中轉倉重未正常番,
深圳 運東莞 第二日重未派貨.

立信拒收我件件,可以點算?

問左立信但佢無覆我,可以點做?

正野來喎巴打, 我就買咗小米枱燈, 有APP控制, 加用小米AI 音箱 聲控開枱好正.

之前嗰支整爛左 ,見佢真係好正先同埋唔貴所以買返同款
中通秀驛已到貨
22號集運
24號出庫
27號到自提櫃

我都係22號集,依家只係收件

巴打集左幾多件貨?係咪越多貨越遲出?

17件
京東星期五買兩箱廁紙到左 
有冇人用新世代
23 號俾錢到依家都未出貨
有冇人用新世代

Same here
而家旺旺客服連copy and paste都唔做啦
直接不讀不回
有冇人用新世代

Same here
直接不讀不回

啱啱入app睇到已發貨
等閒無聊再去百度個蘇寧吧睇, 仲有好多人雙11既貨未收到
等閒無聊再去百度個蘇寧吧睇, 仲有好多人雙11既貨未收到

掛住屌申通 唔講唔記得佢
集X王 要集10幾件
21號俾錢, 23號出貨, 今日拎埋, 齊件!!

我少左件

同cs講 叫倉搵 搵唔到就賠錢

fb whatsapp都冇人應 兩日啦唉
集X王 要集10幾件

我少左件

有冇試過打電話?
集X王 要集10幾件

我少左件

有冇試過打電話?

唉未得閒 不過fb d人都打唔到
其實有冇得同賣家講唔要邊間快遞?

蘇寧快遞慢撚過豬油
到左福永大半日都唔派件

雙11用得蘇寧快遞嘅大舖冇得改

我都係今日到左
其實有冇得同賣家講唔要邊間快遞?

蘇寧快遞慢撚過豬油
到左福永大半日都唔派件

用得蘇寧好似都係天貓菜鳥倉集中發貨嘅舖頭,
應該係得揀。
平時小舖就可以問佢邊幾間默認快遞。

我都係今日到左

大埔到咁快到.. 我大西北咪有排
巴集7日未出貨
有冇人用新世代

Same here
直接不讀不回

yes 啱啱搵佢都唔回我
已經特登分兩袋因為仲有件貨未出貨
諗住收左依袋拆住貨黎等 點知等勁耐都未發貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞