淘寶集運集中討論區 (8) 雙11物流仍然擠塞

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
巴集9 日未發貨
集運王

原來咁多人用 .......見咁多苦主.
雙12 都唔知攪唔得掂.

佢地客服唔知係咪狂比客屌受唔住唔做
依家係到請客服

24號落order
連海關都未過
巴集9 日未發貨

等佢發貨, 有件貨電子野, 又用唔到SF....
依家補發貨為優先. 攪咗呢樣先.
唔知幾時攪掂. 排到新貨 發貨. 希望快D攪掂.
屌 13號到左4px個倉 但一直到今日都仲未入到倉
有無巴絲打知可以點打電話去問下情況/屌下?
打去香港淘寶熱線又唔通

佢老母 慘過比狗
下次老蟹都唔用4px
屌 13號到左4px個倉 但一直到今日都仲未入到倉
有無巴絲打知可以點打電話去問下情況/屌下?
打去香港淘寶熱線又唔通

佢老母 慘過比狗
下次老蟹都唔用4px

我今次又係用4XP, 明明原本屋企樓下有個自提櫃, 突然無撚左, 其他地區拎都勁唔方便
用coe集運.23號集件 26號發貨到依家30號都未撚到香港 完全冇物流更新 香港電話冇一個打得通 屌佢老母
垃圾4px等成半個月件貨仲係佢個倉唔撚出貨
報告 巴集入庫好快.....啱啱有件即到即入
但運唔走.......
前日單件轉運咗重係到. 排隊發貨中.......唔知排幾耐.
今日兩件到齊.......即再轉運.

早知3件貨一齊轉運......可能前日果件排隊排早D, 早一兩日走到貨.
重欠我13號果件, 可能等到新年先排到我
再報告.
依家問題係 走唔到貨. 大家留意.
想問下大家,如果已經延長左收貨(總共13日),但件貨仲未到,大家會由得佢過數,定係有咩方法可以再延長?
4px琴日發貨,今日到自提點
真係奇蹟
想問下大家,如果已經延長左收貨(總共13日),但件貨仲未到,大家會由得佢過數,定係有咩方法可以再延長?

睇吓咩貨, 多數都自動比錢.
買咗幾百件幾都冇咩壞.
平野壞咗再買過. 退款運都煩. 重貴過買個件.
但運唔走.......
前日單件轉運咗重係到. 排隊發貨中.......唔知排幾耐.

早知3件貨一齊轉運......可能前日果件排隊排早D, 早一兩日走到貨.
再報告.

琴日發貨 今日未到
中通真係blacklist 今日去門市拎貨 d貨堆到一街都係 地下勁濕 搵貨都搵好耐 得一條友搵 態度又差 條隊勁長
小弟用集運王 這次收得貴左。買幾件衛衣都計體積 之前唔會計
不過無少件。係等得耐
中通真係blacklist 今日去門市拎貨 d貨堆到一街都係 地下勁濕 搵貨都搵好耐 得一條友搵 態度又差 條隊勁長

邊間呀?
但運唔走.......

再報告.

琴日發貨 今日未到

邊有咁快, 發貨, 之後又要排車, 排完車等派件. 派完件等通知.
最後睇齊唔齊貨..
要過好多關. 比多半個月時間佢.
雙12 都唔洗玩. 用SF 買件褸算.

依家慢咗好多, 人手優先處理補貨, 重有專人處理即入庫, 所以好快有個重量.
我懷疑咁快有重量, 唔代表上咗架入庫. 只係拖住先. 都係排隊上架.
處理補貨都啱 見10個有8個都唔齊貨.
依家已經爆鑊. 即係唔會覆電話, 訊息住.
真有耐心等半個月. 最壞打算 1月先攪掂.
但運唔走.......

再報告.

琴日發貨 今日未到

邊有咁快, 發貨, 之後又要排車, 排完車等派件. 派完件等通知.
最後睇齊唔齊貨..

依家慢咗好多, 人手優先處理補貨, 重有專人處理即入庫, 所以好快有個重量.
我懷疑咁快有重量, 唔代表上咗架入庫. 只係拖住先. 都係排隊上架.

如果唔齊貨,集運未搵到件貨,淘寶個打款應該點處理?延期到無得延
同賣家講. 雙方同意就可廷期.
如果唔得, 都冇計.
睇吓你咩貨.
你係咪講原理, 一定要收到貨正常先打款.

如果係普通貨, 手機殼. 文具. 銀碼細. 比錢都冇所謂.
但運唔走.......

再報告.

琴日發貨 今日未到

最後睇齊唔齊貨..

如果唔齊貨,集運未搵到件貨,淘寶個打款應該點處理?延期到無得延

無架喇

聯絡賣家,佢可以延長
用coe集運.23號集件 26號發貨到依家30號都未撚到香港 完全冇物流更新 香港電話冇一個打得通 屌佢老母

我都係coe集運 24號集運
仲未有消息
今日上coe網check都係得呢句
2017-11-26 00:24:03 集运公司 收件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞