淘寶集運集中討論區 (8) 雙11物流仍然擠塞

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
香港淘寶官方發佈

有無巴打同我個情況一樣
雙12諗緊用邊間集運好?
暫時邊間雙11冇出事/大鑊野?

間間一樣, 只要鬥快入庫, 轉運,
13,14號轉運就正常, 過左南下貨一到有排等,
不過雙12 無咁多人買野, 冇11咁勁.
你驚主力野一到就轉運咗先, 其他野慢慢等...
點解依家揀官集淨係有4PX同順豐揀既
而家淘寶直送係咪冇得揀去便利店自取?

間間一樣, 只要鬥快入庫, 轉運,
13,14號轉運就正常, 過左南下貨一到有排等,
不過雙12 無咁多人買野, 冇11咁勁.
你驚主力野一到就轉運咗先, 其他野慢慢等...

巴集係咪指匯購百方,
4號落單,五號到倉
今日重未有

屌佢老母,wechat 同電話都失蹤

好彩捕打到一次,屌返我轉頭
巴集都未補晒貨比人. facebook 重有好多辛苦
邊有咁快, 依家運野到咗香港起碼2日以上
12月頭 補貨等咗 4日先收貨, 重要觀塘門市, 估唔到咁撚慢. ..
巴集都未補晒貨比人. facebook 重有好多辛苦
邊有咁快, 依家運野到咗香港起碼2日以上
12月頭 補貨等咗 4日先收貨, 重要觀塘門市, 估唔到咁撚慢. ..

更正係重有好多苦主.
中通官集 28號集今日有msg了
而家開始擔心唔齊貨 不過18號集既貨仲未到

連幾個自提點都停埋 究竟仲有貨係佢到既可以揀咩地方拎

有無巴打同我個情況一樣

我之前都係 但今日收到msg有得拎
如果集運個網update d 貨入倉&秤埋重,仲快過官網個物流,係咪就safe

目標係雙12 前集齊晒運落嚟香港,避開個peak
如果集運個網update d 貨入倉&秤埋重,仲快過官網個物流,係咪就safe

目標係雙12 前集齊晒運落嚟香港,避開個peak

要出貨就好出啦
雙12係第二個loop
想買部平板但好多間都唔比直運香港

諗緊用集運一件再送, 但又驚被人封左食埋

有冇推介邊間會門路會幫到我?
痴線 諗住試下4px 見有自提櫃,就賴嘢
5/12入倉五日,到今日都未發貨,問完話爆倉要慢慢等。
永不錄用,用番私集算,速度根本兩會事黎

連幾個自提點都停埋 究竟仲有貨係佢到既可以揀咩地方拎

又冇將軍澳 又冇觀塘 又冇旺角
剩返果啲都好唔就腳
都唔知去邊度拎好
我想買無線MOUSE
但係我見間間港澳台都不發貨
咁集運有無問題
大陸內陸既快遞邊間特別伏?
定係由得賣家自己用返佢default個間都ok?
好似有見過巴打講某間特別伏但而家爬唔返文

我上面有幫手update近況

//中通暫時停咗香港集運
話突然太多件去香港
至於幾時開始返就話未知//

同埋呢,雖然停咗
但有包裹起倉,上次綑綁成功
而且好快出庫同到香港
預計今日有得攞

我上面有幫手update近況

//中通暫時停咗香港集運
話突然太多件去香港
至於幾時開始返就話未知//

同埋呢,雖然停咗
但有包裹起倉,上次綑綁成功
而且好快出庫同到香港
預計今日有得攞

之前雙11, 集運王miss左O個件野, 星期5終於有sms拎返了

雙12如果真係有野買, 用順豐算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞