淘寶集運集中討論區 (8) 雙11物流仍然擠塞

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
催咗集運王4 - 5次
24號比錢今日仲未到

講運氣,我27號集已經到左荃灣
有冇人用集運王
等左兩個星期有多先拎到件啲貨 尋日拆開曬 屌佢 送少左件過黎 用曬方法聯絡客服無人理 上佢facebook先知好多人都係咁😭

me~
我又係少左件貨, 上星期5打去問, 留左電話, 今日仲未覆我
fb message問佢, 話過2日再覆我wor

我又係少左件貨
好似個個都係咁

32件貨完完整整
成話唔見咗貨有得賠放心。
唔係只賠三倍運費咩?
24簽收 今日仲未入倉
明顯係快遞假簽收
依家禁退款會唔會太仆街
之前我問邊間私集最好「禾艾一碌葛」有此建議:

試咗,亦終於成功收件,不過有以下經歷:

1. 唔係純粹計重量,如果件貨嘅 size 唔啱佢心水,嗰個重量會相應提升。唔知佢點計。網站可能有講,但係我真係冇留意過。

2. 佢收件,然後俾錢,跟住發件去香港嘅物流訊息都幾清楚。但係去香港途中嘅物流更新訊息可以話係唔存在。等咗大概五日,個更新訊息完全冇 update 過。跟住突然通知我話可以攞貨。

3. 等五日都可以理解,可能因為雙十一囤積貨物。但係因為冇更新,我嘗試打電話同微信問佢哋件貨情況點樣,但係聯絡佢哋任何途徑都完全冇回覆。

我會話呢次係有驚無險嘅經歷,如果冇需要,以後我都係用返官集好似穩陣啲。

漏咗講:就係俾錢嗰陣要喺淘寶拍佢嗰個價值一蚊嘅服務費,重複咁噤幾廿次先至加到去佢要求嘅價錢。噤到手軟

其實可以係購物車編輯數量既
集運王最on9係雙11先轉倉
集運王最on9係雙11先轉倉

係,真係決定錯誤。
而家舊倉好似仲不斷收到貨

1. 唔係純粹計重量,如果件貨嘅 size 唔啱佢心水,嗰個重量會相應提升。唔知佢點計。網站可能有講,但係我真係冇留意過。

2. 佢收件,然後俾錢,跟住發件去香港嘅物流訊息都幾清楚。但係去香港途中嘅物流更新訊息可以話係唔存在。等咗大概五日,個更新訊息完全冇 update 過。跟住突然通知我話可以攞貨。

3. 等五日都可以理解,可能因為雙十一囤積貨物。但係因為冇更新,我嘗試打電話同微信問佢哋件貨情況點樣,但係聯絡佢哋任何途徑都完全冇回覆。

我會話呢次係有驚無險嘅經歷,如果冇需要,以後我都係用返官集好似穩陣啲。

我問過立信客服咩情況下計體積重
佢話體積大過實重就收體積重
我有件貨21cm*28cm*37cm 都計我體積重

我問過立信客服咩情況下計體積重
佢話體積大過實重就收體積重
我有件貨21cm*28cm*37cm 都計我體積重

我果間是但一邊大過30就計體積重
報告 .
巴集重未掂. 新買咗三件野都出唔到貨. 一件走單件, 另外走兩件.
預期中慢好撚多. 佢重欠我一件貨 未搵到
上年都冇咁慢, 記得之後雙 12 重用到. 苦主好快清走.
雙12 都要轉會. 得番 12日應該攪唔掂.

多咗人用. 但班友全部都好遲轉運, 見到有人20, 30 件. 齊貨先走.
全部都收唔齊野苦主
依家多寶幾耐先攞到貨
我有件貨係蘇寜快遞送
多寶話蘇寜單號同物流信息嘅唔同
入唔到倉,要搵返個快遞員俾個單號先得
屌佢老母

第一次淘咁大箱野,請問下點解會轉左去4px個集運到?
到底係我填錯野定點

到底係我填錯野定點

我記得我淘果時冇話要集運
屌佢中通集左6件野 淨係送左一件上門
成個禮拜都未送其餘個了貨
個網淨係話我簽收左 問客服就話分批送
分撚左成個禮拜 咩柒都分完啦 屌佢老母

sorry 1999

到底係我填錯野定點

我記得我淘果時冇話要集運

原來默認係用4px
成話唔見咗貨有得賠放心。
唔係只賠三倍運費咩?

官方集運唔見貨會賠埋貨價,
連運費最高賠償2000。
詳情可能要去幫助中心搵搵。
雙11買個D野上個禮拜都已經送晒落黎
都已經準備集運上星期買既野
估唔到咁多巴打連雙11既貨都未齊
集運王真心垃圾 21號俾錢 件貨到左香港倉就嚟一個星期都唔肯派件 淨係識得叫人耐心等候
集運王
屌佢中通集左6件野 淨係送左一件上門
成個禮拜都未送其餘個了貨
個網淨係話我簽收左 問客服就話分批送
分撚左成個禮拜 咩柒都分完啦 屌佢老母

sorry 1999

我都係 等左個幾星期了
集運王

原來咁多人用 .......見咁多苦主.
雙12 都唔知攪唔得掂.
新x代終於攞咗貨啦
希望冇多冇少冇錯貨
集運王

中通仲垃圾啦 集運王25號集運今日到齊
中通22號集運 淨係黎左一件 仲有5件未到
集運王

佢地客服唔知係咪狂比客屌受唔住唔做
依家係到請客服
集運王

佢地客服唔知係咪狂比客屌受唔住唔做
依家係到請客服

年年都冇咗一班集運,
上年巴集國際轉運, 瘋狂重要有半個老闆走佬.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞