淘寶集運集中討論區 (8) 雙11物流仍然擠塞

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
想問巴打中通集運上星期四中午捭錢,星期五晚九點出庫,大約幾時可以拎到
新手一問 用中通快遞,上星期二落左集運單,星期四有sms話到左,點知去到淨係拎到一件,件上面有貼紙話爆倉要分開送,但佢比我簽收既紙上面印左我第二件貨既名,而淘寶app又顯示我簽收哂啲貨
依家問個live chat cs其他貨幾時有

有冇巴絲打試過咁樣 求指教
新手一問 用中通快遞,上星期二落左集運單,星期四有sms話到左,點知去到淨係拎到一件,件上面有貼紙話爆倉要分開送,但佢比我簽收既紙上面印左我第二件貨既名,而淘寶app又顯示我簽收哂啲貨

我同你樣情況一樣

我同你樣情況一樣

你係咪自提?
我其他朋友收哂咁濟
有無人用開夜貓菲兒 係咪改左叫buyup

比其他貴 又慢慢地 想轉其他
如果依家比錢集運,中通使唔使一個星期先運到落黎?啲貨趕住用...

呢期就連順豐由集運倉到自取點都要成4日
趕就唔好用中通啦
點解巴集單件轉運效率高咁多

有幾快?我有件急件用單件轉運都未到

一簽收即入倉 落單 即日寄
琴日既事黎

我果件唔係 星期四寄,星期五發貨,到而家都未到
第一次用中通
出左倉成三日都未攬收
客服問一句成個字後先答
又串77
問件貨去左邊都用左成個鐘
永不錄用

我好耐之前用過,等待攬收之後下一個訊息就係已到集運點
第一次用中通
出左倉成三日都未攬收
客服問一句成個字後先答
又串77
永不錄用

有冇去過佢個網check? 淘寶訊息未必update
落單時間: 2017-11-21 16:30:07
打包時間: 2017-11-24 15:00:41
發貨時間: 2017-11-25 04:30:58
自取點到貨時間: 2017-11-27 12:11:59

終於到左

邊間集運?
有冇人用shipbao 運taobao野?
星期4早上運黎香港....到依家都未收到通知拎貨係咪正常...

whatsapp,fb又無回應...
第一次用中通
出左倉成三日都未攬收
客服問一句成個字後先答
又串77
永不錄用

時間: 2017-11-26 00:03:40
位置: 集运公司
跟蹤記錄: 收件

咁即係點
可能係申通問題 叫賣家幫我搵簽收底單
申通都比唔到
依家只好叫賣家幫我跟下單

一定係佢
全部人卡係15005737809條友到

我都係呢個code 早排問申通 實牙實齒話4px爆倉
死都唔認數

爆佢老母呀
有件野22號簽收23號都入咗庫喇
申通全家死啦

申通我件貨15號已經到廣州 又係果個快遞員 開頭申通寫話簽收左 之後一直問4PX果邊一直話無簽過 結果我去左申通客服投訴左幾次 叫佢攞簽收單證明 最後佢先認件貨係佢地度 不過都好耐未送到4PX 最後21號等到唔耐煩去埋郵政總局投訴 佢即刻將個status由已簽收改翻做派送中 終於等到25號送到4PX即日入埋庫

我同你樣情況一樣

你係咪自提?
我其他朋友收哂咁濟

你朋友D貨嘅體積係咪都大件?
我5件貨,有一件係大舊,其餘細件嘅都未到
我估佢係先運"雅"位嘅貨先,
以前用中通都係越大件嘢就越快送到
有冇人夜貓有冇電話直接打去問?
我用佢集運黎香港但地址填錯左番去佢個國內倉衣家我旺旺度問佢今朝到衣家都唔應機。
可以點算?
有冇人知夜貓有冇電話直接打去問?
我用佢集運黎香港但地址填錯左番去佢個國內倉衣家我旺旺度問佢今朝到衣家都唔應機。
可以點算?
有無人用開夜貓菲兒 係咪改左叫buyup

比其他貴 又慢慢地 想轉其他

第一次用中通
出左倉成三日都未攬收
客服問一句成個字後先答
又串77
永不錄用

時間: 2017-11-26 00:03:40
位置: 集运公司
跟蹤記錄: 收件

咁即係點

係唔係已經到左香港?

我同你樣情況一樣

你係咪自提?
我其他朋友收哂咁濟

我朋友有大有細,都拎哂。我都係拎左件大既先(枱仔 2.x kg)
但我其他貨有10件,夾埋都係2.x kg,應該都不小

我同你樣情況一樣

你係咪自提?
我其他朋友收哂咁濟

我朋友有大有細,都拎哂。我都係拎左件大既先(枱仔 2.x kg)
但我其他貨有10件,夾埋都係2.x kg,應該都不小

我有件3kg送左黎,其他4樣夾埋都唔夠1Kg,睇怕有排先運到
巴集原來咁多人用。好多苦主。。
巴集原來咁多人用。好多苦主。。

今年佢無上年咁有埋海外集,我覺得死極有限
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞