淘寶集運集中討論區 (8) 雙11物流仍然擠塞

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
集運王係咪擺緊空城計,我諗好多人都劈炮唔撈?
fb, whatsapp完全冇人應
個網集運status完全冇update,但突然收到SMS話拎得

真的嗎?

我尋日就係突然有得拎
集運王同多寶二揀一
邊間無咁伏 而家落單好驚撞左埋雙12啲貨
22號落單,中通今日攞得

我21落 都未有

我都係21號落ar, 都未有~
22號淘寶見出庫, 但上COE網查就係12月2先收件…
我運去沙田區自取櫃

Same 12月2收件到今日都無消息 我有2份

我日催夜催……
今朝10點ge時候排過問客服都仲話未到自提點,
今次呢個客服話幫我再催催, 之前果d都係答完就算ge…
點知到下晝4點20分就真係收到Whatsapp (係whatsapp…唔係sms…)
內容係話由於沙田果個自取櫃空間有限,爆滿…
所以轉左做自提車
而且佢限我今日或者聽日一定要去拎, 朝9晚7…

去到係一部gogovan黎, 點睇都應該係臨時call黎幫手散貨ge…
果度應該都最少過百件貨…
如果佢再唔出車…等自取櫃的話真係等多十幾廿日都唔知有冇

返到去拆左, 竟然4件齊哂 真係感動到喊出黎…
不過官網的物流都仲係冇update過(自取車冇即時連上電腦嗎…)
集運王收到貨之後正常會幾耐先update status?
Taobao話一點簽收左 但佢個網而家都未更新
集運王收到貨之後正常會幾耐先update status?
Taobao話一點簽收左 但佢個網而家都未更新

睇心情

有無巴打知幾時可以到

我21落 都未有

我運去沙田區自取櫃

我日催夜催……
點知到下晝4點20分就真係收到Whatsapp (係whatsapp…唔係sms…)
所以轉左做自提車

去到係一部gogovan黎, 點睇都應該係臨時call黎幫手散貨ge…

不過官網的物流都仲係冇update過(自取車冇即時連上電腦嗎…)

用咗幾次中通不嬲都唔識update
淨係會show佢出咗倉
集運王報告
十件貨齊晒
12月1集
12月5有單號
今日六點幾收到短訊通知拎到
拆袋個時勁驚
最後好感動
集運王同多寶二揀一
邊間無咁伏 而家落單好驚撞左埋雙12啲貨

多寶之前用過又係閪⋯⋯不過大間野有啲擔當
集運王你真係唔好用啦......收撚晒皮
求其搵其他都好過佢地
用開一間冇留意其他
一路個服務都幾好冇咩差錯
自提點1kg$10 續半kg$3
智能櫃首1kg$20 續1kg$6
算唔算貴

差唔多價

我日催夜催……
所以轉左做自提車

點搵個客服 我未試過有人覆我

https://world.taobao.com/markets/all/contact/forwarder?spm=a21bp.8244360.551779.8.13954a0c4j1QI8
呢度搵客服, 好似朝九晚九咁上下…
排隊人數有時可能多到4-5百個要等半個鐘先有人黎應…
同埋佢地應得慢搵資料慢都好,
5分鐘你唔講野就有機會timeout比人斷開連接…
要keep住睇實個對話視窗間中講下野…

我21落 都未有

我運去沙田區自取櫃

我日催夜催……
所以轉左做自提車

淨係會show佢出咗倉

COE官網果個係真係淨係show收件,
之後咩都冇, 有得拎或者拎左都冇update…
但淘寶果邊我之前send自取點的, 係一拎左好快就會update話已自取
今日再淘 嬲嬲地轉用順豐

我21落 都未有

我運去沙田區自取櫃

我日催夜催……
所以轉左做自提車

淨係會show佢出咗倉

COE官網果個係真係淨係show收件,
之後咩都冇, 有得拎或者拎左都冇update…
但淘寶果邊我之前send自取點的, 係一拎左好快就會update話已自取

啱呀,但係拎咗貨先嚟show邊個理鬼佢
唔知係度問啱唔啱
我淘寶用咗順豐直送
琴日睇到到咗其中一間順豐店
但今日check見到寫住包裹異常
請問有無人知咩事

直接搵客服啦
順豐客服有問有答
不過唔係咩都送
上年雙十一巴集已經搞到成Pat屎咁,仲有咁多人用
多寶前幾日送左貨,需時差唔多2個禮拜先送到上屋企
7件貨冇漏到,仲幾好禮貌

有無人雙11 d貨仲未到

中通23號落單
有無人雙11 d貨仲未到

中通23號落單

星期四落單,今日到咗郵局
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞