淘寶集運集中討論區 (8) 雙11物流仍然擠塞

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
用巴集 [香港第一車] 果班, 收到貨未?
想知呢期, 第二日派唔派到自取點.
昨日 [第一車], 我重未收到通知攞件 .
明天再報告......
見都重有好多苦主, 無人理, 應該執唔齊貨,唔敢發貨比佢住.
攪掂咗漏件先. 我果件 13號入庫, 都重未收到, 排緊隊.
大家盡可以唔好用巴集住.......重未正常番. 派貨慢一日, 發貨慢兩日. 都未收到貨

我用中通秀驛集運
百世話已簽收
但集運果邊又未入倉
我有另一件圓通嘅貨差唔多時間簽收,一早入左倉
會唔會係送撚錯左去4px個倉
有冇人送過多寶派送, 有份朋友既禮物唔記得集 , 好趕
順便想屌自己係on9仔

多寶好似死左 有朋友用四日都唔出貨

呢到好少人用多寶, 好少人提 集運王 最多.....成半版都係. .

我集運王29號開始集運,未有消息

我同你一樣,最初諗住最遲聽日點都有呱,點知而家仲乜消息都無

幾時先出到
順便想屌自己係on9仔

呢到好少人用多寶, 好少人提 集運王 最多.....成半版都係. .

上網check 左未
好消息要報告一下
中通18號集 未收齊既件等緊出庫
28號新集既 岩岩顯示出庫
雖然要等多起碼幾日同埋唔知齊唔齊件 不過終於有消息都值得開心下
好消息要報告一下
雖然要等多起碼幾日同埋唔知齊唔齊件 不過終於有消息都值得開心下

中通已入black list
好消息要報告一下

中通已入black list

平時用無事 我都係第一次雙11用 之後都係順豐算 唔想再係咁
有冇巴打用4PX 既已經收到貨
我總共10樣野 20號比運費到呢家都無郁過
反而有1樣野零零舍舍遲入庫即日比運費就落到黎香港
個10樣野有幾件自動收貨埋

我用中通秀驛集運
百世話已簽收
但集運果邊又未入倉

有冇人解答
係咪即係去錯左4px倉
中逍

岩岩拎左集運D野, 但係打開先發現俾少左樣, 要點搞...
四方真係好垃圾,又遲又出錯

揾客服問左先

入倉即走一定快
唔洗搵

入倉即走一定快
唔洗搵

自動收貨左係咪無影響?
集運王3日冇單號
順便想屌自己係on9仔

唔係多寶少人用,係今次佢地安排出奇地好無出乜問題,集運王奶晒野咪多人出黎

我用中通秀驛集運
百世話已簽收
但集運果邊又未入倉

有冇人解答
係咪即係去錯左4px倉

你去手機淘寶首頁>香港集運>待集運,
入面見到啲單落單係寄去邊個倉?
用咗官集4年,都未試過寄錯倉。
如果紀錄無錯,咪問淘寶小蜜睇下點搞囉。
有冇人用shipbao 運taobao野?
星期4早上運黎香港....到依家都未收到通知拎貨係咪正常...

whatsapp,fb又無回應...

苦主在此...集十幾件野黎得1件,錢就收左,之後網頁上面寫我簽收左,FB 留言仲DEL埋我...PM問就只答我爆倉要分批到...好驚比佢食左D貨

我都係咁
錢就收左,貨就得一件

佢只係答我話之後SMS取貨密碼,但我之前係美國買野送到黎,今日貨到左都冇收到SMS,岩岩上網睇先見到密碼,依家淘寶呢次寫左[客人簽收],萬一收唔到SMS,都唔知係邊到睇到個密碼...SHIPBAO真係冇下次

點上網睇密碼?

我用中通秀驛集運
百世話已簽收
但集運果邊又未入倉

有冇人解答
係咪即係去錯左4px倉

你去手機淘寶首頁>香港集運>待集運,
入面見到啲單落單係寄去邊個倉?
用咗官集4年,都未試過寄錯倉。
如果紀錄無錯,咪問淘寶小蜜睇下點搞囉。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞