淘寶集運集中討論區 (8) 雙11物流仍然擠塞

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
俾左集運費5日,今日4px集運話出庫異常
問客服話有一件貨仲未搵到
全部貨都hold住左係集運倉
過多個星期要去旅行,到時無人去自取點拎貨都唔知點算
官集運洗頭水拒收
可唔可以退款架

官集一向唔做液體架啦
究竟香港人買左d乜,由雙11運到而家都未處理得晒
成間屋運落香港
成間屋運落香港

大把人為左雙十一慳果幾十蚊
一次過將想買既野 集晒佢
計到盡既可能儲埋三個月先一次過集
十幾二十樣野一次過集真係唔出奇
成間屋運落香港

上次玩雙十一係兩年前
用官集好正常無乜野
等左兩個禮拜而且原因係我有一件野係訂造所以要多d時間等埋佢
今年用集運王特登等過左雙十一先買野,到依家仲未收到
唔知係多左人買野定集運變廢左
成間屋運落香港

上次玩雙十一係兩年前
用官集好正常無乜野

就係過咗雙十一(之後兩三個禮拜)先係廣東->香港物流過關口高峰
我上上個禮拜雙十一之後淘咗啲嘢(等一般物流高峰過,驚爛)
前前後後由等出貨到我拎貨
用咗四日落到嚟香港
順豐官集
成間屋運落香港

上次玩雙十一係兩年前
用官集好正常無乜野

因為集運王呢排搬倉
你過左雙十一先買
即係佢都係要處理你之前既訂單先到你
成間屋運落香港

上次玩雙十一係兩年前
用官集好正常無乜野

就係過咗雙十一(之後兩三個禮拜)先係廣東->香港物流過關口高峰
用咗四日落到嚟香港
順豐官集

今次其實順豐官集都慢左,
順豐都慢,其他一定仲慢
唔知官方有無公佈香港人買左幾多野
成間屋運落香港

上次玩雙十一係兩年前
用官集好正常無乜野

用咗四日落到嚟香港
順豐官集

今次其實順豐官集都慢左,
順豐都慢,其他一定仲慢
唔知官方有無公佈香港人買左幾多野

架車離開左佢大陸個倉之後就無再更新
好擔心
除蟎機官集運唔運到
垃圾4px 11月21已經俾咗錢集運 25號收到一部分 又話補發 補到今日仲話係倉庫 點撚樣呀
JJ插沙求問
秀驛個網話我件包裹 11月30號問題件滯留
咁即係永世攞唔到貨?
垃圾4px 11月21已經俾咗錢集運 25號收到一部分 又話補發 補到今日仲話係倉庫 點撚樣呀

有無辦法申請退款 追到好攰啦我
雙12 都就來. 重未攪掂
我都重差一件補貨, 都未派. .......重係苦主
28號話發貨 到依家都未嚟到自提點
各位巴絲
我想問一下
我四方集運 今日去左拎件
拎完返屋企拆 入面啲野係第2個人
咁應該點做?
已經問左四方 但無人覆
有冇京東啞鈴直送已經收到貨?
各位巴打們
我想問問有邊間集運可以運到電子產品?
用上面位巴打方法催,20號集運既單,聽日應該到香港

係咪入退款/投訴入面搵客服催? 22號落單又係咩消息都冇

首頁香港集運個度,有個聯絡
點解無人講點對點集運? 呢間野真係垃圾都你唔信,我22號出貨,到今日都未開始集運落黎。係咁鼓勵人出貨,我照你講出貨啦,點知呃人既,又話上個星期會到,又係無,仲要客服問極都無人應。呢間野真係永不錄用,黎緊要敢話加價同一件當5kg計重,痴撚線。
終於拎哂雙十一貨
JJ插沙求問
秀驛個網話我件包裹 11月30號問題件滯留
咁即係永世攞唔到貨?

跪求
你老母臭西4px真食屎狗,慢撚到咁執撚左佢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞