[重開][穿越,小甜]誤闖戀愛養成遊戲

760 回覆
135 Like 16 Dislike
第十一章—堅係Mk

第日我返到學校,見到枱面有包士多啤梨牛奶,壓住張紙寫住「多謝尒-3- by牙儀」

我又開心又傷心,開心係因為mk妹請我飲士多啤梨牛奶多謝我

傷心係心痛mk妹既中文水平如此低劣,用曬啲火星文、5p字,我個心真係好撚痛

我都想講句「吾系甘牙化!?」

但其實我既嘴角已經微微向上揚,再多mk錯別字都敵過一句「多謝你」,mk啲講句,係開心既!係精神既!

呢一件小事已經足夠令我心花怒放,成日都笑面迎人

連肥婆抽我水,借機摸我大脾,我都笑住同佢講

「咪撚再搞啦臭閪。」

我唔敢叫佢肥閪,因為肥人通常對「肥」呢個字好敏

一陣比肥婆撞撚死就得不償失

可能今日心情好好,好快又過左一日

又到左放學既時候

行返屋企既途中,發現mk妹係我前面都行緊返屋企

佢帶住白色耳機,隻手拎住枝煙邊食煙邊行返屋企

突然諗起個次佢揸電單車車我走,我小鳥依人咁係後面攬住佢,好似英雄救美,不過英雄係佢,我都重係一個毒撚

其實mk妹...都幾型啊...

見佢咁享受此刻既寧靜,我都廢事叫佢,嘈住佢

一陣佢成句「屌你老母死仆街嘈撚住曬!」西埋嚟重撚Hurt

天有不測之風雲,但邊有諗到連續兩日係同一個地點會發生一樣既事...

Why always me?
再出多篇
出多啲啦
再出多篇

出多啲
留名
肥婆
lm
第十二章—原來mk妹好撚勁

是咁的,享受緊片刻寧靜既mk妹,當一路扯煙一路行返屋企既時候

突然琴日個班旺角兒女又出嚟搵牙儀算帳

「琴日走得好撚快嫁!我睇你今日點撚樣走!呢度我地香城書院陀地,搞完事想走就走?你估搞笑啊?總之今日唔打柒你,就對唔住姐妹們!」旺角兒女首領叫道

今日既人數重琴日更多,佢手上面重拎住左武器,拎住棒球棍、鐵通,睇嚟佢地真係唔打算放過牙儀

牙儀今次可能真係走唔甩

而我企左係度唔郁,因為我驚我一行前一步,又觸發啲突發事件,又比系統條仆街玩鳩我

我眼見佢地將牙儀拖入後巷,扯住牙儀衣領,正想將牙儀掟埋牆

我都打左三條9準備,一有啲不測,即刻報驚

但呢一刻我可以收返埋部電話

因為其實牙儀單拖一個人完全夠做

牙儀一手捉扯住佢衣領個條友隻手,一野推返佢埋牆,其他人都跟住上

其他人拎住啲鐵通同棒球棍係度追撚住牙儀打,牙儀一閃一縮,都避開曬

牙儀一個旋風腳都掃低幾個,再一拳勾落條友個肚度,條友痛到起唔到身

有條友一棍想打落牙儀度,牙儀一手捉住佢枝棍,再一腳伸開佢,再落住棍打後面想偷窺佢既人

不過牙儀都無意中食左幾棍,皆竟敵方人多勢眾,牙儀單打獨鬥

最後全部人訓低曬,得返牙儀企係度,牙儀打到索晒氣,一手撐住棟牆

嘴邊有小小血痕,牙儀都好撚瀟灑咁用手抹左佢

原來呢個就係傳說中幫派戰爭

原來牙儀咁撚勁... 呢個係咪傳說中既打女?

我真係睇到呆撚左,一面「唔撚住掛」既樣企係度

牙儀抬頭望一望,就發現左遠處既我,我先回過神來
而家再出多篇比大家 堅料唔係薯條 以彌補我呢幾日出得好撚少
新讀者劉名 皮已正
留名
肥婆

肥婆正斗?
第十三章—mk妹受左傷

Mk妹抬頭望左過嚟,但無同我say hi,係條後巷行左出嚟

我見到佢隻手同膝頭哥位都瘀左一大忽,行出嚟既時候都跛下跛下

佢行出嚟既時候都避開左我既眼神,好似唔想比我見到咁

但見到佢傷成咁,我都無理由見死不救,就算毒撚,都唔係無情冷酷既人

見死不救?不了

我跑左過去問佢

「你有無事啊?牙儀」雖然好廢,但循例都要問下

牙儀無理我,直行直過,望都無望我

我唔明白點解牙儀要咁樣,唔理我,但係系統都無顯示扣左好感,即係我都無做錯啲咩,咁點解要咁呢牙儀?

牙儀唔理我,令我有啲唔開心,有啲心煩,但我唔知點解

心急如焚既我捉住牙儀隻手唔比佢走,打算問佢做咩事

「嘶...好撚痛啊撚樣...」

但我唔小心一捉,就捉住左牙儀瘀左既嗰隻手,整到牙儀傷處

我即刻鬆開佢隻手講

「sorry啊...我唔係有心嫁...你有無事啊...」

牙儀擰轉頭講

「無事啊,唔好煩撚住我,死開。」

我都唔明點解牙儀突然要講啲咁冷酷無情既說話,有人關心,唔係好事咩?

正當我再想講野既時候

[觸發突發事件—幫助牙儀2,請玩家幫助牙儀逃脫,成功者牙儀好感+10,失敗無懲罰,獨自逃脫者每位角色好感-20,當然除咗肥婆]

幫mk妹?幫咩野啊?扙都打完,重有咩幫?

但我實在太天真,幫派戰爭點會咁就完

「仆街!條死八婆打傷曬我地啲姐妹!唔撚得!我地要幫我地啲姐妹覆桌!打佢老母臭閪!佢今次死撚緊啦!姐妹們!我地追!」

舊既完,新既又嚟,大獲,今次仆街了

點解次次見到mk妹都卷入幫派事件嫁

Why always me?

今次mk妹重要受左傷,點算
屌 醉撚左 本身打左成大篇 好撚多 跟住手機突然熄撚左機 咩都無撚曬 一陣再重新打過 出住啲比大家頂頂癮 今晚再up
屌 醉撚左 本身打左成大篇 好撚多 跟住手機突然熄撚左機 咩都無撚曬 一陣再重新打過 出住啲比大家頂頂癮 今晚再up

用google doc啦 自動幫你save

用google doc啦 自動幫你save

因為我慣左係連登打 連登放 要改壞習慣
加速啦巴打
太慢啦
唔錯唔錯
新讀者表示已live
樓主加油
十三章—非洲動物大遷徙

聽到後巷傳嚟旺角兒女既聲音,我知道我再唔走就真係仆街

「你重跑唔跑到?」我問牙儀

牙儀既眼眸閃過一絲驚訝,又回復返平靜

「都得既...但其實你可以自己走先,反正都唔關你事,佢要搵既人係我,又唔係你...」

聽到腳步聲越嚟越近,我知道而家唔係傾閒計既時候,我地必須走

我無答佢,聽到佢話重跑得就一手拖住佢隻手,拉住佢跑

旺角兒女已經見到我地,跑過嚟

「你兩條仆街同我企係度!」

你都戇撚鳩,企係度比你打?真係寡人笑撚左

錯就要認,打就唔洗企定

我拖住mk妹隻手向前跑,我擰轉頭望下班旺角兒女跑到邊

卻錯過左mk妹染上緋紅色既雙頰,低下眼眸既清澀怕羞樣

[牙儀好感+5]

呢個時候跑緊既我重百思不得其解,唔明點解無啦啦跑跑下加好感,麒麟怪怪

眼見同班旺角兒女越嚟越近,我都叫我隻腳加速

直跑再轉個靚彎

天助我也,呢條路通去幾條後巷

我拖住mk妹事但閃左入去一條

條後巷入面重一條好狹窄既路,啱啱好夠兩個人打橫企

我拉住牙儀打橫攝左入去

係咁狹窄緊迫既空間,我同牙儀面對面咁企

牙儀呼出既每一啖熱氣我都感受得到,我低頭重見牙儀粉嫩嘅小嘴,因為啱啱跑完步微將既小嘴正在喘息,更舔著干澀的唇瓣

上下起伏柔軟既胸房緊貼我既胸腔,因為打交而打開左恤衫頭個兩粒鈕,若隱若現見到入面

背後貼住冰冷既牆,同慾火焚身既我成對比

牙儀隻腳重企係我兩隻腳中間,白皙既長腿暴露無遺

下面既我都好想出嚟玩腳玩成晚,但我同佢講比人追殺緊,好危險唔好出嚟

聽到腳步聲越嚟越近,我同牙儀都不自覺咁屏氣

「呢度唔見喎大佬...就走左」

好彩旺角兒女係出面望左一望無行入嚟

如果行入嚟就會見到我同牙儀,今鋪真係感謝主

「佢地一定係附近,我地追!」佢地咁就又跑走左

我同牙儀都鬆一口氣,雙雙係條窄路行返出嚟

[恭喜完成觸發事件—幫助牙儀(二),牙儀好感度+10]

終於完,屌!
好感表(毒撚陳嘉榮)

女神grace 0

Mk妹牙儀 15

肥婆apple 20

好感表(男神mark)

女神grace 30

Mk妹牙儀 40

肥婆apple 20
加速啦巴打
太慢啦

速已加啦巴打
好想最後係反做男神 將肥婆對佢嘅好感推到上100
好想最後係反做男神 將肥婆對佢嘅好感推到上100

好撚高汁 笑撚死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞