[重開][穿越,小甜]誤闖戀愛養成遊戲

760 回覆
135 Like 16 Dislike
帶曬女神同mk妹
文啊
無文?
MK妹+Grace
Push
耐到唔記得左邊個係Grace 要由頭再睇番
岩岩追番 第一次玩game一定係攻略左主角先
加速
啱先收工 而家打 12點左右出
摩天輪慢慢咁升上去,當我重諗緊其實Grace想表達啲咩既時候,我重未有任何行動,因為我睇唔透,Grace咁樣講係咩意思?

[屌!睇撚到燥!想你咀佢囉!青頭!」

個八婆女神真係好撚八婆,青頭而家得罪你?不過我都嚇左一嚇,Grace想我咀佢?連我都忍唔住變成阿元講句「這些機會不是屬於我的!」

[毒撚疑心病咁重真係好撚煩,叫你做咪做囉懵撚!]

不知不覺摩天輪已經上到頂停底左,但我緊張到手心出曬汗,你要明白我重係一個拖手都會扯扯地既毒撚

我低頭集氣,希望可以好似都敏俊咁撚型咁咀Grace

不過可惜,毒撚就係毒撚,邊有咁多可能,我重係坐左係度,呢個時候大家都無講野,其實我已經好進取,係心入面

Grace眼眸中既期待,慢慢變左焦急,個樣變成燥燥地

正係摩天輪再次郁既時候,Grace終於都忍唔住,企左起身,扯起我件衫扯我起身,「咩你重唔明我既心意咩?咁樣你明未啊!」一野就咀左落嚟,當時青澀既我們當然重未識得打車輪

只係大家既嘴唇純粹互相緊貼,無任何色情既動作,感受到大家互相既氣色,甚至重唔記得左換氣,當摩天輪就嚟落到地面既時候

「你明白我既心意未啊...讀書你就咁叻,咁明顯既樣都要搞咁耐先明...」

當我想答應既時候,腦海中飄過一句「收皮啦毒撚!」係Mk妹既金句

突然醒起Mk妹個個任務,說好了的要將Mk妹轉成正常人呢?

「我明白,但你要比啲時間我。」你可能會好奇怪,同女神一齊左都可以幫Mk妹,唔通女神同大將軍表白,大將軍就想退役?想屌我「又點撚樣啊師兄?埋曬牙都唔食!想走甜?」

但我想完成左個重要既任務先,咁樣我先可以全心全意將自己交比Grace,當然我唔會否認自己對牙儀有啲唔捨得,畢竟我同牙儀經歷既野多過Grace

「但我係想同你一生一世!」我用一個超真誠既目光望住Grace

Grace眸中泛起淚光,「我知道你要專心學業!其實我都估到!」

「但我會等你。」Grace含淚微笑,再攬實我,此刻我覺得我地心連心,係愛啊哈利!

我用手臂將Grace攬到實一實,頭先既老尷已經無左,而家我只係想攬住佢

好快摩天輪又轉返到原地,Grace突然擰轉頭講「頭先摩天輪郁我地先錫,不如...我地再坐多次再錫多次?嘻嘻!」Grace原來都幾蠱惑

就再拖我上去摩天輪強姦我,Grace又再次主動錫埋嚟,不過今次係我坐係度,佢對住我坐住我大脾錫我,我成個人僵硬左,坐左係度單方面比Grace sm,當然唔少得升國旗儀式,呢種坐法叫坐蓮法,差在我未塞條J落Grace度

我同Grace之後都一齊拖住手返屋企,「我今日好開心啊!多謝你啊!嘉榮!下星期一見!」果然女神比我喂飽左少少,個樣就開始有啲容光煥發

送左Grace返屋企,我都行返屋企,當我到左我屋企門口,如果我無睇錯,如果我真係無睇錯,好似有個人坐左我屋企門口...?又邊撚個想煩鳩阿叔我?
Sad end 味濃
文啊
又無文?
又無文?

緊係有文 不過轉左夜晚出 1點前出
00:42
補返少少野

[恭喜!玩家獲得女神的初吻及頭銜「成功的大將軍」!因此系統決定奬勵一隻成功嘅兵,接落嚟玩家進行遊戲時卡關有兩次獲得提示既機會!]

系統終於又比返啲有建設性既獎品!太好了!忍唔住唱返句「熱烈地彈琴,熱烈地唱,歌聲多奔放個個喜氣洋洋!」

送左Grace返屋企,我都行返屋企,當我到左我屋企門口,如果我無睇錯,如果我真係無睇錯,好似有個人坐左我屋企門口...?

無錯!我真係無睇錯,真係有個人坐左係我既屋企門口,係一個熟悉既身影—Mk妹

佢抱住自己既雙腳坐係我屋企門口訓著左,好似一隻受左傷既小動物,Mk妹突然搵我係咪遇到一啲唔開心既事?

果然無比我估錯,我再行啲既時候,Mk妹就醒左,佢一抬頭,我就見到佢塊面有個手掌紅印,同埋有隻眼變左熊貓眼,腫左,吓?!竟然Mk妹咁好打,都有人可以係佢手上得到一分,未請教係邊位武林高手......好啦唔玩

「咩你咁撚晏返屋企嫁!等到我頸都長埋!」Mk妹有啲抱怨咁同我講

「咁你又唔打比我?」

「我打過比你都無人聽!Whatsapp你條柒頭又唔應!重好意思話我?!哼!」Mk妹有啲發龍鬚

「你鬼有打比我...」我一拎部電話出嚟睇,就見到「你有六個未接電話,Whatsapp:你有三個未讀訊息」,再禁入Whatsapp睇一睇

「4:05 我而家係你屋企門口!快撚啲開門」

「5:17 我重等緊你開門...你係邊啊唔聽電話...」

「7:23 快啲返嚟啦...好凍...」

而家9點幾,即係Mk妹坐係門口等左5粒幾鐘,我即刻捉住佢成手,果然凍冰冰,我就即刻開門比佢入嚟

「飲咩啊?」

「熱朱古力,多粉多糖,唔該!」哇佢真係當正自己屋企,沖完野飲之後,佢又講「Er…不如開暖爐,有啲凍,開埋電視,想睇10點個套電視劇「網上情緣」GoGoGo!」

算!我忍!一陣再問清楚佢發生咩事,我拎左個藥箱,又開始幫Mk妹上藥

「屌!細力啲啦仆街!好撚痛啊!」

「咁細力邊得啊大師姐!話時話你塊面做咩?」

「哎~咪又係因為江湖恩怨,個紅印係我老母車落去既!」Mk妹風輕雲淡咁講出去,但其實我feel到佢今日有唔開心,有啲唔對路,不過我聽到佢又打交,我真係嬲嬲地!

所以語氣重左啲咁話佢,再用一個失望既眼神望住佢「做咩你又打交啊...再係咁我唔理你嫁啦...」我本身都打算凶下佢,等佢驚下,其實係鳩up

但Mk妹就好大反應「咩咁你就唔理我啦?!既然係咁!不如一開始就唔好理我!由我打交打死!反正都無人care我!無人關心我!個個都唔要我!連你都咁!」含住淚推開我就跑左出去,果然正值青春期

當時我係呆左,一時間消化唔到Mk妹連環屌我十幾下,估唔到自己鳩up一句mk妹就咁,佢今日好敏感,其實係有野令佢好敏感,所以我要從根源問題醫返牙儀既Mk感染綜合症

[觸發任務「牙儀叛逆的原因」,以下內容將會講述牙儀背景為主,玩家須與不同NPC對話觸發劇情]

咩咁撚煩嫁...咁搞法,我問撚到天光都未問到牙儀跑左去邊,同NPC講野最慘係你一定要聽完佢講野先走得?

咁點算好啊!
加速
聽朝同聽晚再出 返工好撚攰 而家啲90後真係唔捱得

利申90後
正皮加油
今朝篇文呢
今朝篇文呢

Sorry啊 夜晚出 今朝遲左起身 星期日放假會出多啲 呢幾日出得唔多真係對唔住
[觸發任務「牙儀叛逆的原因」,以下內容將會講述牙儀背景為主,玩家須與不同NPC對話觸發劇情]

咩咁撚煩嫁...咁搞法,我問撚到天光都未問到牙儀跑左去邊,同NPC講野最慘係你一定要聽完佢講野先走得?

咁點算好啊!

唉問撚左先算啦!如事者,我不斷四周跑問啲死人NPC

毒撚:「你有過一個Mk妹經過嗎?」

路人A:「沒有。」

我再問多個,毒撚:「你有過一個Mk妹經過嗎?」

路人B:「沒有。」

毒撚:「你有過一個Mk妹經過嗎?」

路人C:「我好像看見過一個MK妹經過,哎!?她站在那裡!」當我以為人生滿希望既時候,命運總係鐘意玩弄我地呢啲Kai子,佢隻手一指就指住一個Mk妹,係Mk妹啊!但佢唔撚係阿儀囉!眼見一個金毛肥婆Mk,上身著一件xxs既黑色魚網露肚衫,下身著住一條連底褲都見到既熱褲,鞋就著左對高踭黑色人字拖

真係嘔撚左出嚟,我即刻屌到個路人反皮,毒撚:「屌你係咪玩鳩我啊...?」

路人C:「佢咪Mk囉!重要幾正啊哥仔!」sorry我回教徒唔食肉!比我屌都唔屌!

廢撚事同啲路人係度講度話,我問一問系統「點搞啊大佬!卡卡地關!」

[你同我定啦毒男!上天早有準備,岩岩咪比左獎勵你囉!醒目人!]

係喎!我問下系統咪知Mk妹跑左去邊囉!「我要使用「提示」!Mk妹去左邊?」

[M1酒吧]

個一間傳說中日日有人打交,旺角儿女既聚腳地方?我即刻截的士再同個司機講:「唔該M1吧門口!快!」

我一落車就已經聽到嘈到仆街既Disco音樂,入面播緊「知覺remix」,一打開門,就見到一大堆mk,有大佬,有跟班,有食煙,有飲酒,有玩大話骰,當然都有個坐係吧枱飲悶酒既Mk妹

「喂!妹妹仔!我呢就叫龍哥!跟唔跟哥哥我去唱K?」有個著住黑色背心左手紋左條龍既Mk仔同Mk妹搭嗲,Mk妹無理到佢,坐左係吧枱度飲black label 溝綠茶

其實四周啲Mk都起哄,「龍哥!龍哥!龍哥!」

當龍哥伸隻手去掂Mk妹肩頭既時候,Mk妹一個反手將龍哥壓係吧枱度趴低左,「咪撚用你隻臭手掂我先得嫁!龍Dee!你叫龍哥我咪叫儀姐?」Mk妹飲到個人醉醉地,塊面紅過馬嬲屎忽,佢一定痴左線先去挑大佬機

全場靜左,無人敢出聲,因為個個都明顯等緊龍哥落order做鳩牙儀,屌!點算啊!我小薯仔嚟!點解次次同牙儀一齊都會有街頭爭執???

「哇...你都好撚大膽,死八婆!龍哥都唔撚識?我龍哥係安義新既話事人,呢頭我睇曬既!醒定既就同我放手,唔係你唔會有好下場!」

「我係唔撚放啊!吹咩!邊撚位龍哥啊?人起朵你起朵,我唔撚識你啊!」

「兄弟!同我打撚死個八婆上!」呢個場面真係好似劉馬車講既咁,十幾兜友係度衝去牙儀度,雖然牙儀醉左,但一樣好打,一個旋風腿,就收左幾件Mk仔皮,見到Mk妹咁好打,有啲mk仔都知難而退,但有啲mk單細胞就繼續上

突然有個人拎住棒球棒想一野揮落Mk妹度,我即刻跑上去攬住Mk妹保護佢幫佢擋,保護Mk妹已經成為左我既自然反應

Mk妹呆左咁望住我,我隻左手當然即場收皮,我用右手拉住Mk妹隻手,「行啦!重望!走啦我地!」我同mk妹又再一次一齊逃跑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞