[重開][穿越,小甜]誤闖戀愛養成遊戲

760 回覆
135 Like 16 Dislike
點解唔可以享齊人之福 硬係要悲劇收場

睇埋落去先啦 唔係悲劇
今晚大結局?
今晚大結局?

如果無意外就係
我想肥婆都bad end
今晚大結局?

如果無意外就係

大約幾點出?好眼瞓😅
今晚大結局?

如果無意外就係

大約幾點出?好眼瞓😅

岩先放工 陣間出 但都深夜
等你
等你大結局啊 齊人之福
今晚大結局?

如果無意外就係

大約幾點出?好眼瞓😅

仲未有嘅?咁我瞓先啦巴打,聽朝先睇
今晚大結局?

如果無意外就係

大約幾點出?好眼瞓😅

仲未有嘅?咁我瞓先啦巴打,聽朝先睇

就搞掂啦
但無奈答案就如Mark所講一樣,的確我咁樣係一腳搭兩船

有人講過維持一段愛情,忠誠係好重要,因為忠誠代表你對一個人既尊重,雖然愛情並非完全自私,會去體諒和聆聽你另一半既感受,有想將自己一切都奉獻上,為的只是搏君一笑

但其實人本來就自私,人之初,性本惡,表現出既溫文儒雅,風度翩翩,其實都係社會所定立既規矩同原則,係愛情方面,就算一個幾完美既人,唔多唔少都會出現妒忌、佔有慾、控制慾,非無私既愛情還是不是愛情?我想這也是愛的一部分

真正無私的愛有多少人能做到?因為愛一個人,可以接納他的所有,包括他對他人的愛,為什麼人總要伴侶眼中只看著自己?而不能容納其他人?為什麼專一是愛情的前提?為什麼愛情不能同時愛上兩個人?為什麼?

「我同時愛上左兩個人,我唔係玩玩下,我係對佢地兩個都認真。」我擺出一個「我真係好撚認真」既樣,Mk妹同女神聽到都呆左一呆

「我完全無玩佢地感情,真心深愛兩個女人,佢地對我嚟講都好重要,缺一不可,任何一個我都唔想佢受傷害。」

「你同我收聲啊!收聲收聲啊!本身佢地兩個都係我嫁!!!我先係男主角啊!一個死毒撚做咩搶走我既野!」突然間Mark發曬癲,不停咁尖叫,十足痴線佬,可能其實佢神早已經痴左線

「我要搶返本來屬於我既野!我要重新開始!」雙眼充血,血絲爬滿整個眼白,猶如喪失理智的野獸

突然間佢衝左埋嚟,突然有一陣腥甜湧上,血銹的味道充斥著我的口腔和鼻腔

「你......」我只能發出沙啞的嗓音,心口中的刺痛蔓延全身,猶如撕心裂肺,胸口的血如鮮紅的曼陀羅花綻開

「哈哈哈...我要呢場遊戲重新開始!我要你消失!你快啲同我去死!」用力一推,埋沒在胸口上的利刀越插越深,口中的腥甜因而增加,更沿著我嘴角流至我的白襯衫

Mark輕輕一推,我猶如一根羽毛飄落在地上,此刻世界變得寧靜,最後的畫面是Mk妹和女神痛哭的樣子

「嘉榮!」

「毒撚!」

哭泣是珍重的表現,但更多時候不想看見眼淚

[恭喜玩家完成校園篇章節!mk妹同女神好感值max,任務都完成!要觀看結局嗎?]

「點解我表左白都未max?死左反而max左?」

[因為當人失去一樣珍重既野,先會發現呢樣野對自己嚟講係咩定位,愛本來就使人卑微,那份深入到骨子裡頭的情感,讓你不得不屈服,卑微到塵埃裡去,為左你,想你返嚟,所以自己既低線又再次拉低]

「咁我之後都係遊戲入面定點...?」

[玩家已經完成左校園篇,一個小章節,我地會加入一個模擬你既角色,代替你生活落去,保持返遊戲世界平衡,當你真正爆機既時候,你可以選擇生活係你想生活既世界,或者帶已攻略返角色到現實世界。]

「跟住個個咩章節?」

[係唔撚話你知啊!毒撚!睇撚左結局先啦!]
聽日真結局 預告:善有善報 惡有惡報
但無奈答案就如Mark所講一樣,的確我咁樣係一腳搭兩船

有人講過維持一段愛情,忠誠係好重要,因為忠誠代表你對一個人既尊重,雖然愛情並非完全自私,會去體諒和聆聽你另一半既感受,有想將自己一切都奉獻上,為的只是搏君一笑

但其實人本來就自私,人之初,性本惡,表現出既溫文儒雅,風度翩翩,其實都係社會所定立既規矩同原則,係愛情方面,就算一個幾完美既人,唔多唔少都會出現妒忌、佔有慾、控制慾,非無私既愛情還是不是愛情?我想這也是愛的一部分

真正無私的愛有多少人能做到?因為愛一個人,可以接納他的所有,包括他對他人的愛,為什麼人總要伴侶眼中只看著自己?而不能容納其他人?為什麼專一是愛情的前提?為什麼愛情不能同時愛上兩個人?為什麼?

「我同時愛上左兩個人,我唔係玩玩下,我係對佢地兩個都認真。」我擺出一個「我真係好撚認真」既樣,Mk妹同女神聽到都呆左一呆

「我完全無玩佢地感情,真心深愛兩個女人,佢地對我嚟講都好重要,缺一不可,任何一個我都唔想佢受傷害。」

「你同我收聲啊!收聲收聲啊!本身佢地兩個都係我嫁!!!我先係男主角啊!一個死毒撚做咩搶走我既野!」突然間Mark發曬癲,不停咁尖叫,十足痴線佬,可能其實佢神早已經痴左線

「我要搶返本來屬於我既野!我要重新開始!」雙眼充血,血絲爬滿整個眼白,猶如喪失理智的野獸

突然間佢衝左埋嚟,突然有一陣腥甜湧上,血銹的味道充斥著我的口腔和鼻腔

「你......」我只能發出沙啞的嗓音,心口中的刺痛蔓延全身,猶如撕心裂肺,胸口的血如鮮紅的曼陀羅花綻開

「哈哈哈...我要呢場遊戲重新開始!我要你消失!你快啲同我去死!」用力一推,埋沒在胸口上的利刀越插越深,口中的腥甜因而增加,更沿著我嘴角流至我的白襯衫

Mark輕輕一推,我猶如一根羽毛飄落在地上,此刻世界變得寧靜,最後的畫面是Mk妹和女神痛哭的樣子

「嘉榮!」

「毒撚!」

哭泣是珍重的表現,但更多時候不想看見眼淚

[恭喜玩家完成校園篇章節!mk妹同女神好感值max,任務都完成!要觀看結局嗎?]

「點解我表左白都未max?死左反而max左?」

[因為當人失去一樣珍重既野,先會發現呢樣野對自己嚟講係咩定位,愛本來就使人卑微,那份深入到骨子裡頭的情感,讓你不得不屈服,卑微到塵埃裡去,為左你,想你返嚟,所以自己既底線又再次拉低]

「咁我之後都係遊戲入面定點...?」

[玩家已經完成左校園篇,一個小章節,我地會加入一個模擬你既角色,代替你生活落去,保持返遊戲世界平衡,當你真正爆機既時候,你可以選擇生活係你想生活既世界,或者帶已攻略返角色到現實世界。]

「跟住個個咩章節?」

[係唔撚話你知啊!毒撚!睇撚左結局先啦!]
仲未完?
姐係會有第二季?
姐係會有第二季?

有可能出第二季 我呢啲垃圾故無咩人睇 所以睇下我有無靈感寫同有無人睇
仲未完?

呢一個章節完啦 不過睇下出唔出續集
個故好睇
唔該出第二季
都幾好睇
支持出第二季
點會無人睇
留名等第二季
當我地死架?
唔該出續集
好好睇
好睇 巴打 加油
等你續集
係完左一小章節前 我都想呢篇垃圾文學夠100正皮 重差兩個 求下大家滿足我既小心願
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞