[重開][穿越,小甜]誤闖戀愛養成遊戲

760 回覆
135 Like 16 Dislike
之後我就開始好比心機教肥婆,同岩岩相比就咁做比佢睇點做,我而家係超仔細咁講解

「嗱!首先呢睇住啦喎!你到呢度有條直綫穿過圓,即係代表我地可以利用條綫搵返個圓心!」之後我都繼續詳細咁教

肥婆都開始認真,間唔中雖然都會問啲廢問題,但比起佢係姣鳩我,我已經覺得不錯,八婆仙女果然講得無錯,可能因為我有「學霸的氣息」(上幾回有提到),一專注起嚟,身邊既人都好快比我感染左濃厚既學習氣氛

隔離個條明顯打算落嚟圖書館睇女女既mk仔都比我感染埋一份,當然唔少得女神

「哇!嘉榮你教人好叻啊!教埋我同Mark啊!我地都討論緊呢題!」之後都痴埋嚟聽,見到Mark唔係幾情願,但因為自己廢都要嚟,我心入爽左下,事實證明其實毒撚都有優點

可能女人就係咁,知道左你有好處之後就會猛咁捉住你唔放,就好似女神,知道左我教人數學幾掂,本身隔開左肥婆同Mark,而家主動坐埋嚟,慢慢肥婆就變左比Mark教,我變左教Grace

「呢題點做啊嘉榮?」佢哄得好埋,可能因為圖書館要細聲啲講野,遠睇可能以為女神挨住我

「呢題你首先要搵左個x係咩野先。」

「係咪咁啊?」女神邊做邊問

「無錯就係咁!」

「咁之後呢...?」

「之後...」

時間過得好快,教下教下就到左近8點,學校都就關門,回過神來,原來身邊既人都走曬,得返我同Grace,Mark好似比肥婆拖左去送返屋企,抵撚死,心中恥笑左佢幾聲

因為天色都夜,咁我只好盡我步兵既責任送Grace返屋企

屈指一算,離考試重有9日,不過如果照咁落去,Grace咁專心學,可能真係會合格,不過一定要日日留底做數囉!

送Grace返屋企既沿途中,可能因為夜晚所以有啲起風,凍過日頭

「乞嗤!」Grace打左乞嗤,有啲可愛,不過我都識做,將我身上唯一一件冷衫比Grace

「唔該...你唔凍咩?」Grace即刻著左上身,可以我都生得高,Grace著左我件衫之後有啲大件,鬆鬆地

「我唔凍,見你凍咪比件衫你著囉!」其實我都撚怕凍,覺得凍到仆街,為左Grace,少少凍有咩所謂

沿途都同左Grace傾唔少野,知道左好多關於Grace既野,想入邊間大學啊...鐘意食啲咩之類,發現Grace都健談,重點係第一次同Grace傾咁多野,係開心既

Grace入大廈之前除返件冷衫比我,「聽日見啦!嘉榮!」

手上既冷衫沾滿Grace既香味,Grace既體香,著左佢好似同Grace融為一體,忍唔住拎上面深深咁吸一啖Grace既味道

[恭喜!完成隱藏支線任務!和女神放學後的對話!得到道具「糖痴豆」,玩家可以使用係自己身上或者其他人身上,當你痴左「糖痴豆」落人地身上,再30秒內講你想佢痴住既個個人,佢地呢30日都會成日係埋一齊,分唔開]

我已經諗到點用呢粒「糖痴豆」!呵!

之後我就開始好比心機教肥婆,同岩岩相比就咁比佢睇點做,我而家係超仔細咁講解

「嗱!首先呢睇住啦喎!你到呢度有條直綫穿過圓,即係代表我地可以利用條綫搵返個圓心!」之後我都繼續詳細咁教

肥婆都開始認真,間唔中雖然都會問啲廢問題,但比起佢係姣鳩我,我已經覺得好好

八婆仙女果然講得無錯,可能因為我有「學霸的氣息」(上幾回有提到),一專注起嚟,身邊既人都好快比我感染左濃厚既學習氣氛

隔離個條明顯打算落嚟圖書館睇女女既mk仔都比我感染埋一份,當然唔少得女神

「哇!嘉榮你教人好叻啊!教埋我同Mark啊!我地都討論緊呢題!」之後都痴埋嚟聽,見到Mark唔係幾情願,但因為自己廢都要嚟,我心入爽左下,事實證明其實毒撚都有優點

可能女人就係咁,知道左你有好處之後就會猛咁捉住你唔放,就好似女神,知道左我教人數學幾掂,本身隔開左肥婆同Mark,而家主動坐埋嚟,慢慢肥婆就變左比Mark教,我變左教Grace

「呢題點做啊嘉榮?」佢哄得好埋,可能因為圖書館要細聲啲講野,遠睇可能以為女神挨住我

「呢題你首先要搵左個x係咩野先。」

「係咪咁啊?」女神邊做邊問

「無錯就係咁!」

「咁之後呢...?」

「之後...」

時間過得好快,教下教下就到左近8點,學校都就關門,回過神來,原來身邊既人都走曬,得返我同Grace,Mark好似比肥婆拖左去送返屋企,抵撚死,心中恥笑左佢幾聲

因為天色都夜,咁我只好盡我步兵既責任送Grace返屋企
屈指一算,離考試重有9日,不過如果照咁落去,Grace咁專心學,可能真係會合格,不過一定要日日留底做數囉!

送Grace返屋企既沿途中,可能因為夜晚所以有啲起風,凍過日頭

「乞嗤!」Grace打左乞嗤,有啲可愛,不過我都識做,將我身上唯一一件冷衫比Grace

「唔該...你唔凍咩?」Grace即刻著左上身,可以我都生得高,Grace著左我件衫之後有啲大件,鬆鬆地

「我唔凍,見你凍咪比件衫你著囉!」其實我都撚怕凍,覺得凍到仆街,為左Grace,少少凍有咩所謂

沿途都同左Grace傾唔少野,知道左好多關於Grace既野,想入邊間大學啊...鐘意食啲咩之類,發現Grace都健談,重點係第一次同Grace傾咁多野,係開心既

Grace入大廈之前除返件冷衫比我,「多謝你借冷衫我!聽日見啦!嘉榮!」

手上既冷衫沾滿Grace既香味,Grace既體香,著左佢好似同Grace融為一體,忍唔住拎上面深深咁吸一啖Grace既味道

[恭喜!完成隱藏支線任務!和女神放學後的對話!得到道具「糖黐豆」,玩家可以使用係自己身上或者其他人身上,當你癡粒「糖黐豆」落人地身上,再30秒內講你想佢痴住既個個人,佢地呢30日都會成日係埋一齊,分唔開]

我已經諗到點用呢粒「糖黐豆」!呵!

第二日返學,我將「糖黐豆」癡係肥婆龐大既身後,輕輕咁拍左佢背脊一下「妖!咪借機抽我水!」佢扮嫌棄咁掃一掃背脊,連埋粒「糖黐豆」掃落地

不過我都唔灰心,拎返起,再拍下肥婆膊頭,語重心長咁同肥婆講

「其實我一直都好睇好你同Mark!我都睇得出Mark佢對你係有啲意思!」

「果然係榮榮!睇野都細膩過人!係囉...我都覺得Mark佢係幾㗳我糖!死啦講咁多!一陣你呷醋同Mark打交點算!」

我由得個肥婆ff走開左,好快就見到肥婆同Mark癡埋一齊,去到邊都一齊,Mark一臉唔情願,但又趕唔走肥婆,見到佢而家咁,真係大快人心!

肥婆坐左Grace個位,所以而家變左我同Grace一齊坐!好yeah!

Grace有時上上下堂都會問下我野,傾幾句,之後放學少左肥婆同男神,我可以更專心教Grace

Grace都有問過我「你鐘意Apple,Apple比Mark搶走左,你有無唔開心啊...」原來Grace一直都以為我鐘意肥婆,直必腸

「其實我重來都無鐘意過Apple!」我一直都係鐘意你,當然下半句唔夠膽講

「sorry啊!我之前重以為...」Grace有啲內疚咁講

「不過Apple最近都無同我一齊食飯,同Mark一齊,佢地癡得咁埋,唔通一齊左?」

「我都唔知,不過Mark同Apple都幾襯...」哈哈!Mark你今次重唔死!

「我都覺啊...講返數學!呢題點做啊?」

「你呢要代個未知數做2,之後就...」

如是者,我呢9日同Grace一齊上堂,放學一齊做數,走就送佢返屋企,其實我同Grace咁樣,我有啲似佢男朋友,但又有啲似大將軍......

係考試前最後一日,我同Grace又一齊行返屋企

突然Grace話「多謝你考試前一直陪住我溫書,又肯留底教我,我有時蠢問啲白痴問題又唔覺得我煩!多謝你!」

「小意思...」我摸一摸頭

突然Grace係裙袋拎左包朱古力曲奇餅出嚟,「呢個係我親手整比你嫁!為左報答你呢幾日教我數學!我都會努力合格為左你呢幾日花盡心思咁教我!」

[恭喜!獲得女神曲奇餅一份!]

「考完試我地一齊出去玩!出去慶祝考完試!好唔好啊嘉榮!」

霎時間又覺得自己發緊夢,忍唔住打左自己一巴

「你做咩啊?痛唔痛啊?你唔想同我去玩?」女神既神情有啲失落有啲唔開心,修長既手慢慢撫上我微微刺痛既臉頰

我急忙幫自己澄清「唔係啊!唔係啊!同你一齊出去玩我好開心!多謝你包曲奇!」

「其實嘉榮你有時都幾可愛!」女神甜美嘅笑容展現出來,已經偷走我個心

「係咩...哈哈!」我個心已經係咁跳,feel到塊面熱熱地

不知不覺又送到Grace既屋企樓下,「聽日考試加油啊!嘉榮!」

「你都係啊!遇到唔識做嘅都要繼續做!」

「知道啦!聽日見!」

聽日考試又係我呢個學霸既show time,屌打Mark條死仆街!

口中慢慢品嘗住女神既曲奇餅一路行返屋企,香濃嘅牛油味加埋朱古力味真係好鬼夾

[毒撚!check下個好感表!]

我開左嚟睇,發現女神對我既好感升左勁多,升左成30,再睇下Mark,我忍唔住狠狠地恥笑佢,肥婆對佢既好感都升左30,真係祝佢地兩個白頭到老,睇下Mk妹,咦?點解跌咗少少嘅?跌咗5,好彩唔單止我,Grace同mk妹對男神既好感都少左5

[如果玩家少左同人物接觸,好感度自然都會慢慢下降,所以記得要經常性同人物接觸!]

好感值———————————

女神grace 45

Mk妹牙儀 30

肥婆apple 30

好感表(男神mark)

女神grace 25

Mk妹牙儀 35

肥婆apple 60

「哇!肥婆對男神既好感過咗50大關!會點嫁?」

[可能肥婆錫過Mark塊面都唔定...?]

我心入面默默為Mark上三枝香
多啲推就出快啲
快出
牙儀正d
Mk妹呢 ,幫你頂左鑊金既打完齋唔要和尚?

文呢?
Mk妹呢 ,幫你頂左鑊金既打完齋唔要和尚?

文呢?

打緊啦 今日8點前出到 因為女神無咩點出場 所以而家加碼 mk妹就出場嫁啦
好搞笑 推
係考試期間我都成日同Grace一齊溫書,一考完試就即刻衝去自修室霸位,呢樣野係我係之前個個世界體會唔到,因為我係獨毒

以前不論去邊度,都係同成大班男人,又或者自己一個,有時人真係好好笑,未拖拍就話自己一個好悶、好寂寞,好想有個人陪,但拍拖既時候又覺得呢樣煩、呢樣唔好,其實講到尾,人都係鐘意自尋煩惱既生物。

係自修室一齊溫書既時候,我同Grace都哄得好埋傾計,一嚟因為自修室要細聲啲講野,二嚟我諗女神都有啲㗳我糖,畢竟好感度已經去到45啦!呵呵!

而家我同grace真係親密左勁多,唔再係好似之前咁講野有啲生硬,多左好多互動,例如......

「咩你咁蠢嫁!呢題頭先咪教過囉!你有無專心聽嫁?」我用手指細細力咁打佢個額頭一下

「好痛啊!同埋我有專心聽嫁...但我都係有啲唔明啊嘛...」Grace佢嘟住嘴咁望住我

「嗱...我再講多一次,一見到呢類型既題目呢你要.......」

有時溫溫下書肚餓又一齊去食野,有時我串下佢,佢又會用隻手細細力打下我,扮下嬲要我呵下,可能呢啲就中學拍拖既樂趣,到底穿越去遊戲世界是福還是禍?

幾日既考試好快過,到左考試既最後一日

「好yeah!終於考完試!」

「點啊?岩岩數學識唔識做啊?數神?」有時我會叫Grace做數神串下佢數學垃圾

「多得你教我數學咋!唔係以我本身超凡既水準入去考,一定得指數識做!」

「識做咪好囉!有無信心合格先?」不忘初衷問下任務會唔會成功

「無!問!題!」Grace伸左隻手指公出嚟

「既然係咁,行啦!我地返屋企啦。」正當我打算向前行一步既時候,Grace佢捉住我件衫

「喂也!你唔記得左我地要去邊啦咩?」Grace個樣有啲嬲,但唔係八婆發脾氣既臭四樣

「吓...去邊啊...?」我都呆左一呆,霎時間我都醒唔起做咩事

[提示:Grace佢同你講過考完試一齊去玩]

「我...我緊係記得啦!我扮下唔記得睇下你記唔記得!哈...哈哈!」我輕輕咁摸一摸頭,掩飾自己頭先真係唔記得左

「唉!等我重有啲嬲有啲唔開心你唔記得左我地要去玩添!既然係咁我地行啦!」Grace捉住我手臂拉住我行,睇住身前有個小女人拉住我行...有種甜絲絲既感覺係心窩流過

[恭喜玩家成功觸發支線任務!「我與女神第一次約會!獲得主題公園票四張!]

四張...?比咁多張我把撚啊?不過事鳩但,又無壞

「不...不如我地一去新開個個海洋主題公園,好唔好?」

「好啊!不過你有飛咩?」Grace超興奮咁問我

「Er…咁岩手頭上有兩張囉...我地行啦!」

「好yeah!快啲行啦!我想去好耐嫁啦!」Grace再次扯住我行

搭左程巴士就到,見到個主題公園,我心諗整遊戲個條友有無咁撚hea啊?!就咁整個海洋公園就算...

「哇!好大啊海馬公園!」Grace成個細路仔咁周圍跑嚟跑去,百厭得嚟幾可愛

「歡迎嚟到海馬公園!」

「嘩!好得意啊!隻海獅!嘩!陳嘉榮!快啲嚟睇下!好似好好玩咁!行快啲啦!」

如是者我不停咁比Grace拉住走,「行慢啲啦!小心撞到人啊!」

「得啦得啦!」睇到Grace朝氣活力既一面,同平時溫文儒雅既佢唔一樣,識得Grace越耐發覺佢越嚟越似一個細路走

「行啦我地去坐極速火車!」

「吓!?唔好啦...」睇我咁既獨毒樣就知我咩料啦...過山車太刺激了

「行啦行啦!」Grace扯住我隻手係度扭計,係度嗲我,比佢嗲兩嗲,心都軟埋

「唉好啦!行啦!」最後敵唔過Grace既撒嬌攻勢

玩過山車既過程中,我不停大叫「停啊!放我落嚟啊!屌你老母!我就死啦!」我已經無曬形象

「好好玩啊!好刺激啊!yeah!」Grace野都唔洗捉住,雙手舉起

玩完過山車之後我已經用盡我一生既膽量,我坐左係啲街櫈休息「你無事嗎...?早知我唔夾硬拉你玩啦...對唔住啊...」Grace開始覺得有啲內疚

「我無事...行啦...玩第二樣...」

之後我就同Grace玩啲無咁刺激既機動遊戲,玩下旋轉木馬,又一齊去睇下魚咁,由佢捉住我隻手,到而家變左拖住我隻手

不知不覺已經到左黃昏,就嚟到閉園時間,咁當然走前一定要坐摩天輪嫁啦!

夕陽西下,整個主題公園淋浴係餘暉下,呢個時候既氣氛好好

突然Grace話「呢度有個傳說,聽人講話如果升到最高點既時候,一齊Kiss既話就會一生一世,你信唔信啊陳嘉榮?」而家既Grace好認真咁望住我,唔再係好似頭先個個天真爛漫既佢,眼眸中帶有一分我睇唔透既期待

而家我好想打上連登問下巴打絲打們既意見,唔知大家點睇?
其實大家有無邊個心水清既女主?我見好多人都鐘意Mk妹?咁女神呢 唔通想肥婆 快啲講下你地想邊個做女主,定係個個都要曬

行申會影響之後劇情
其實大家有無邊個心水清既女主?我見好多人都鐘意Mk妹?咁女神呢 唔通想肥婆 快啲講下你地想邊個做女主,定係個個都要曬

利申會影響之後劇情
好難揀 可唔可以兩個end

利申會影響之後劇情

加多幾個女主,逐個攻略

至於肥婆Apple,就唔好阻人幸福,佢同男神mark 雙宿雙棲算啦
mk妹同女神都要

利申會影響之後劇情

加多幾個女主,逐個攻略

至於肥婆Apple,就唔好阻人幸福,佢同男神mark 雙宿雙棲算啦

Why not all except肥婆 佢留俾男神mark

利申會影響之後劇情

加多幾個女主,逐個攻略

Why not all except肥婆 佢留俾男神mark

Mk妹 and grace 都要。兩個end plz
肥婆一定要食男神!
Why not both
grace
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞