做過拉麵幾年 你問我答(2)

984 回覆
114 Like 1 Dislike
香港點解無天下一品隻特濃雞湯...........

食住鳥華亭頂住先得唔得
俺個沾汁濃就係濃杰
但好似無乜味咁
同埋好快涼

竟然係咁?
不過最近天氣凍左
如果自問食野唔算快
真係唔好揀沾麵

自問食得都算快 上枱計唔過十五分鐘 可能條女俾多左麵我(我本身已經食大盛)

有女做廚房 ?
俺個沾汁濃就係濃杰
但好似無乜味咁
同埋好快涼

竟然係咁?
不過最近天氣凍左
如果自問食野唔算快
真係唔好揀沾麵

自問食得都算快 上枱計唔過十五分鐘 可能條女俾多左麵我(我本身已經食大盛)

有女做廚房 ?

我條女
俺個沾汁濃就係濃杰
但好似無乜味咁
同埋好快涼

竟然係咁?
不過最近天氣凍左
如果自問食野唔算快
真係唔好揀沾麵

有女做廚房 ?

我條女

自膠
香港點解無天下一品隻特濃雞湯...........

食住清D 既座銀先
留名今晚試
留名今晚試

煮蛋?
成唔成功都上黎講下
食完黑龍 個湯好似獻咁杰 又唔濃 聞係好香 但係食落另一回事
食完黑龍 個湯好似獻咁杰 又唔濃 聞係好香 但係食落另一回事

竟然係咁
想搵好食嘅味噌垃麵,香港邊到有?
主要想食翻北海道個種style
香港唔係味麻麻就係唔夠熱
想搵好食嘅味噌垃麵,香港邊到有?
主要想食翻北海道個種style
香港唔係味麻麻就係唔夠熱

上一兩頁有位巴打食個間 真武xx 係主打即炒味噌 啱唔啱心水?
推到拉麵佬開拉麵鋪
大家覺得天下一品最濃個湯底掂唔掂
定純粹只係賣點多過味道?
食過兩次 硬係覺第一次去總本店好食啲

竟然係咁

芡咁"杰"係佢個特色嚟
至於你覺得唔濃我就唔sure點解
你覺得邊間係夠濃? 我下次去食下比較下

未食過
有冇得簡單評論下?
推到拉麵佬開拉麵鋪

可能要中6合彩先掂

無食過

無食過

個湯係好杰 聽朋友講佢個賣點係插隻筷子落去都企得著 但我試過兩次都無咁誇張 但呢個湯底係佢地成名作 4個湯底之中最出名 我就覺得偏咸&比較漿住個口 但呢個其實亦係賣點
所以想睇下其他人有咩睇法
btw 聽日會去跑馬地間座銀試佢雞湯拉麵&沾麵

無食過

個湯係好杰 聽朋友講佢個賣點係插隻筷子落去都企得著 但我試過兩次都無咁誇張 但呢個湯底係佢地成名作 4個湯底之中最出名 我就覺得偏咸&比較漿住個口 但呢個其實亦係賣點

日本人用味精同煲湯會落調味粉
偏咸在所難免 只可以講佢既味道唔啱你 如果太杰身 我情願佢係沾麵汁多過係拉麵湯底
btw 聽日會去跑馬地間座銀試佢雞湯拉麵&沾麵

求包膠

無食過

偏咸在所難免 只可以講佢既味道唔啱你 如果太杰身 我情願佢係沾麵汁多過係拉麵湯底

https://youtu.be/GubrE39qZFo
諗起大岩亭

無食過

https://youtu.be/GubrE39qZFo
諗起大岩亭

呢個我都睇過
泥漿
泥漿

感覺好似食緊好咸既麥皮咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞