最有價值收息股研究所 @ 17

500 回覆
8 Like 1 Dislike
#奈銀

截至7月末,全部存量房貸加權平均利率約為4.06%。今年前8個月全國新發放房貸平均利率為3.61%。根據倡議,存量房貸利率批量調整後將降至約3.55%

10月25日
3.85%=>3.85%-0.3%,
每一百萬每個月多左唔夠200蚊用. 杯水車薪
我都好鐘意佢,
13年 sophomores 真係差少少就champ
14年成為最年輕fmvp
17年真係多9謝Zaza
19年成為史上最強僱傭兵
20年,難得成季都健康,點知..
然後就冇然後,眨下眼就浪費左4季..
微軟老細呢幾年比左幾多冤枉錢..啲tax一年甘過一年..仲起埋個新場館
麥精爭氣
又比金管局cut 短訊
全部都係藍波撚
有D銀行好on9
收佢noti強制update先, 更新檔仲要幾百mb
citi呢d成日壞app最煩
其實香港銀行app可唔可以light weight d
好多投資L都係打籃波
其實NBA上市有冇得諗?
轉播權年年加價, luxury tax幾貴都大把老細比,10年前一線球星先年薪30m,而家已經去到60m,過多幾年一億一年不是夢
如果PSA 同 Topps上市 一定買爆
我盒 bowman chrome 運緊黎
如果有得上市,即刻買爆,再分拆埋唔同球隊,全球 fans 都一定瘋狂支持
9982係唔係真係想退市
咁賺錢 又唔會有融資需求
生金蛋既鵝 點會上市分畀大家食
加上條數愈transparent 外國啲左膠愈多地方可以嘈
靜靜地贏先係至理
基本上所有體育球隊都係無乜錢賺
足球好多間都有上市,曼聯,祖記,多蒙特等等
佢地都無乜錢賺
冇追po
點睇呢個組合?
55% 滙豐
30% 中石化
15% 3110
大多唔tranparent嘅錢可以係做,唔係俾小股東正常投資用

仲有歐洲果堆都幾難搞,local 球迷唔俾加價,政府又唔俾你起球場之類

美國堆體育隊反而應該有錢賺,一黎d人願意比錢,二黎美國d比賽商業化勁多,三黎美國league唔玩升降班又有salary cap

我無睇財報實數,亦都只係睇reported valuation,mls果堆極度虛高
冇追po 但覺得你呢個組合好撚完美
我就不了 想走唔係問題 但係當年走得太肉酸
追左po,唔錯,go ahead
2017年果下真係好傷,GSW果5季有料又有運
搵左恒大果間
復得到啦掛
好似得番幾個月時間?
一個月內搞唔搞得掂
下年九月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞