最有價值收息股研究所 @ 17

500 回覆
8 Like 1 Dislike
真心佢呢D咁既閪人
係呢到個幾位面前真係稱得上對手咩?
其實點解加洲大飛叫加洲大飛?
+=
好耐以前已經鐘意 LA Clippers
咁岩我又鐘意 Paul George 同Kawhi Leonard,佢兩個幾年前入左 LA Clippes
咪用呢個名
咁天使城大飛又嚴太長,咪加州大飛
大飛 = 快艇
其實而家股價咁低既時候 撚轉股份係咪抵屌d
因為股價平可以拎多d股 又唔洗比人稀釋得咁勁

股價貴就調轉 拎錢抵玩d 咁理解有冇錯
加洲大谷
搖擺賓洲
估唔到大飛都仲意 Kawhi Leonard,但自從佢係 Spurs 拎完第 1 冠之後就變成第 2 個 Durant,我就唔再撑呢個二五仔
利申 : Spurs fans
spurs fans加一
kawhi …有時都唔知自己對佢咩心態
自從上年季後賽見佢咁樣都唔上場,已經好失望
加上快艇竟然唔續 PG,重要免費放佢走但又唔重建
我都唔知隊波想點
所以我決定左今年放棄快艇轉會 76人
當年 2013 年打足 7 場輸左比熱火,第 2 年反 cup,成件事勁熱血
同埋果陣 GDP 都退役,佢直情係接班人,繼續發展落去實入硬名人堂
點知 playoffs 打勇果陣受左傷之後就成個人變哂,依家去左 LA 又打唔到原來身手,年年 playoffs 就來受傷,年紀越來越大,後生果班就後來居上,我諗佢都差唔多退役
今年 76 人真係好進取,原本有 Embiid,Lowry,依家再簽埋 PG,希望今年可以抗衡到塞軍
係,本身我最迷 pg 由溜馬追到 76人
Kawhi 就係 Beautiful game開始
依家刺我都會得閒睇下,因為有cp3
希望 PG 生涯拎到一冠
刺就唔預有大進步,都係要等 Wembanyama 成長
但你覺得 PG 會唔會唔會好似 Nash 或者 CP3 咁終生無冠
我覺得如果唔係 Joe ingles 果下撞傷 Kawhi,艇應該會過到太陽入 Finals
咁果年鹿同艇應該 55 波

如果今年76人無冠,下年就係最後機會
如果下年都無,咁真係有機會終生無冠
艇永遠都打破唔到,年年補強都去唔到 finals
PG 都係好大遺憾,當年溜馬東區第一,輸比 Leborn,真係無計
希望佢今年係 76 人同 Embiid 可以合作順利,依家東區暫時得塞軍係勁
過到塞軍可能打到人生第一次 finals
其實同派息時你再買同一隻股票無分別,除左交易要俾稅同佣金
兩個選秀㨂錯晒 一個simmons 一個fultz
㨂好少少 都唔洗而家咁慘
一個淨係識搶籃板,投射能力唔得
另一個投射能力 OK,但就成日傷
除咗呢2個重有
18年揀完大橋然後trade走
15年揀件Jahlil Okafor

Pick一大堆 但操作唔知做乜9
重有 Nerlens Noel 都係第6順位中鋒黎
後面有 CJ McCollum ,Giannis, Dennis Schroeder, KCP, Steven Adams
明明一手好牌,但都可以搞到咁
上年牛仔真係好有當年 Nowitzki 打熱火果種火,希望今年都有機會入到 Finals
大師兄歸位
揀股,公司可以hold多D cash發展
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞