點睇依十幾廿年嘅女神標準同以前已經唔同咗

624 回覆
45 Like 169 Dislike
唔係下下要老屎忽上身, 但真係以前嘅女星先有嗰種真.仙氣
咁我覺得後生嘅氣質係天生,後天只係幫補
但殘晒,同以前嘅佢冇得比
就算把聲甜都可以覺得八婆,朱茵就係依種,佢把聲真係煩
次次一睇原振俠都聽到佢把死人聲就想飛,一聽到佢皺晒眉頭跟住扮嬌嗲咁:原大哥啊~~~~~~
就想飛咗佢
另外洪欣都係套戲入面扮知性 大家閨秀feel 扮斯文 扮賢妻賢內助feel 都唔覺得佢特別吸引,反而嘉欣角色前期 西西地 講嘢掘掘地仲吸引過佢咁努力營造嘅知性美麗形象
洪欣同朱茵把聲都係好煩,連埋陳法蓉蔡少芬,諗起都壯觀
八婆聯盟
蔡少芬做啲吱吱喳喳小女人角色係幾好幾啱佢諗起佢棟篤神探吱吱喳喳好鬼正

柏芝把聲雖然唔好聽,但都唔係八婆
距離感,依家嗰啲一啲距離感都冇,主要係冇型格,佢哋所有嘅基礎建立於佢哋本身有一定嘅型格
但柏芝都係好吵好煩,似十三妹
柏芝似係MK妹
Jennifer Connelly真心正
似朱茵黎姿依啲咩,甚至Kelly 嗰啲都比唔上嘉欣王菲依啲冰山,佢哋後生嗰陣睇得出好有追求有要求,會不停增值自己,力求進步,佢哋後生認真講嘢嗰陣唔似一般人
十零歲嗰陣係,之後變咗另一個feel
Kelly一開口簡直驚嚇
個個淨係喺度講嘉欣講粗口
撇除佢講粗口睇佢後生受訪問都係有文有路㗎似喺讀過吓書有返咁上下思考嘅人
咁佢又點?又可以係女王又可以係村姑:

咪就係囉,佢哋後生認真講嘢傾偈嗰陣啲談吐依然保持住嗰份氣質,聽得出有個人思想有追求有要求嘅人,反而佢哋認真講嘢傾偈成日搞到好多主持好似八婆八公咁,好吵好煩好唔認真,淨係想搞氣氛同埋自以為是反應誇張甚至有啲會插埋嘴,完全曝露主持嘅功力去到邊啲水平
神仙姐姐唔笑真係幾屈
衰啲講 有啲主持成個八婆咁喺度搶埋嘉賓嘅風頭反而嘉欣或者黎明呢一啲沉沉實實 咁回答嘅 仲搶眼過嗰班嘈喧巴閉嘅
話時話黎明其實都係咁 成日個個都話佢好鳩好煩鳩噏金句
真心覺得佢有智慧而且幾醒幾叻講嘢有文有路聽得出佢有返咁上下思考同埋有追求有主見
同埋黎明好少八婆嘢八婆是非嗰啲 個人又唔虛偽又謙虛
好似個仆街填海咁咩
你睇吓肥姜嗰班牛鬼蛇神隊友真係冇一忽似個正常男人
https://youtu.be/Ez1mhG1MO6A?si=FBd2Rim4pBW3Lwrp

佢講嘢真係同個樣好大反差
師奶仔咁
真係似一個師奶仔同其他師奶仔傾偈咁
個感覺好似一陣仲要湊女返補習社嗰啲師奶仔嗰啲呢
不過佢係唔西 唔臭串嘅 佢係典型幾貼地幾sweet嗰種中產女feel,不過就唔係女神咁解
依家已經冇晒史泰龍依種陽剛味
而家出道要化到牛鬼蛇神咁
你見嗰個傻仔劉俊謙同埋Jeffery都吹到係男神就知道真係冇晒真正嘅男子漢陽剛feel
甚至連黎明呢一種比較mild嘅英偉 雄偉算係比較公子哥兒嘅英俊feel都冇係少少都冇
劉俊謙仲要吹到張國榮2.0 傻仔Jeffrey吹到靚仔過希哥
Ariga sth?
王菲都係好大反差,佢嘅反差唔係同嗰樣嘅反差,而係嗰style 同一時期都可以差天共地https://youtu.be/sEkt_l2dzug?si=aWHTCC0_wUMg1_iC
https://youtu.be/uq5SXYFrxY8?si=zLN-8CwgT4-QJnDA
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞