點睇依十幾廿年嘅女神標準同以前已經唔同咗

624 回覆
45 Like 169 Dislike
套Malena
屌真係好樣衰,睇完要洗眼
乜人會講得出佢靚
同佢一樣咁樣衰嘅人
真心因為可以將自己咁平凡嘅樣投射落佢度,因為呢條友嘅醜樣程度都真係數一數二
嘉欣嗰啲正常人冇可能有咁靚所以就要不斷用其他嘢話佢
周慧敏獨照係好靚,但係一動態同埋同其他人同框就真係即刻處於下風
羨慕妒忌恨,嘉欣太靚所以啲女人好憎佢
通常話嘉欣係臭雞嗰啲真係女人居多鍾意豬皮嗰啲都係女人多好少何聽到男人話豬皮靚女
咁樣衰又唔sweet,邊有男人會覺得正

不過男女睇法不嬲都唔同,就算係型格男女嘅睇法都好大分別,女仔鍾意阿姐大家姐嗰款但男人麻麻
諗起你話陳慧珊呢種型格通常都係比較多女人fans
係呀,男人對陳慧珊依種真係冇乜feel,同埋梅姐鄭秀文依種都係好麻麻

男仔鍾意女性化型格同個性化型格,好似後生林憶蓮依種一係後生王菲依種
周慧敏係完美嘅idol ,做idol嘅時候無可挑剔除咗造型差唔多係三十年如一日
佢個髮型到而家都係咁上下冇乜點變
鄭秀文係型格嘅不過我覺得佢偏中性嘅型格多啲即係型格得來冇乜女性化嘅特質同埋嫵媚

王菲就真係又型有氣質

不過我有個男仔朋友同我講過話黎明 甚至Leslie嗰種型格都係女人鍾意多啲
太耐咗,可能已經唔敢轉

關淑怡當年剪短髮即刻嚇走晒啲男fans
仲有一點,佢哋型得嚟嗰feel太正經太認真,反叛都係好認真好嚴肅咁,做嘢好放心好有安全感嗰種feel,不過男人對依啲真係冇乜feel,男人鍾意嘅型格係俾唔到男人安全感難以捉摸嘅女仔

鄭秀文金毛強奶奶奶嗰陣男仔buy ge ,佢嗰陣係類似林憶蓮嗰種路線,之後先轉咗中性化,不過奶奶奶都係完全唔夠林憶蓮全盛嗰陣咁吸引

男人一係鍾意帶嫵媚瀟洒不羈嗰種city girl ,好似林憶蓮咁,少男通常比較buy依種型格

一係外型有性格個性化嗰種,睇落單打獨鬥勁難相處,冷酷暴戾傲氣亦或迷幻神經質嗰種,有種不屑同冷漠嘅凌厲,好似張曼玉王菲或者依家Billie Eilish ,中性化女性化都冇乜所謂最緊要Keep 到嗰種癲狂嗰種cool,男人對佢哋係欣賞而冇幻想,因為知道依種女人根本只可遠觀所以依種係成熟嘅少男同埋阿叔buy嘅型格,而女仔同師奶比較麻麻

依種其實亦都可以轉化成好gfdable 嘅女仔,只要佢哋cool得嚟帶啲怕醜,即刻成為最惹人憐愛好pure 好true嘅女仔,就好似後生嘅Sophie Marceau

而林青霞基本上具有以上所有嘅型格
Leslie就男人不嬲唔鍾意佢
黎明男人就認同佢係英俊有型,但唔會鍾意佢

男人鍾意嘅型格係剛陽味好重好似史泰龍嗰啲咁一係好似好兄弟嗰種
真,你形容王菲同埋曼玉嗰段講得好中好精準
慢咗嗰種型格真係好遙不可及而唔係好似鄭秀文呢一啲比較貼地,就算鄭秀文點樣狂野都好佢嗰種型格都冇曼玉嗰啲咁高高在上 遙不可及同埋有一種不可侵犯嘅傲氣 甚至戾氣
突然間諗起一個好好嘅例子就係最近俾人吹到上天嘅王敏奕
明明係純情小家碧玉順眼樣點解可以講到頂級大美人咁又話咩最美乜乜角色 靚到絕乜乜乜咁
勁尷尬最多叫做順眼 真係小家碧玉妹仔樣
無論梅姐,陳慧珊 同埋鄭秀文嗰種型格,佢哋都係俾人感覺好成熟同理性嘅型格同氣場,即使點狂野都好,佢哋都係俾人一種獨立city girl 嘅感覺,依然係循規蹈矩日日準時返工好專業嘅感覺,氣場點強點型都好都係唯我獨尊都市女強人女上司精英嘅感覺,男人對依種大女人嘅型格真係冇乜感覺甚至冇好感,有時甚至覺得佢哋有種太強調女性自主嘅感覺,屬於自信嘅型格

相反王菲曼玉嗰種型格嗰種cool係冇一種刻意強調女性自主大女人嘅感覺,而係冇分性別強調個性嘅型格,對周圍充滿不屑甚至憤怒,桀傲不馴,一種好唔理性做嘢唔專業隨時會爆嘅感覺,同埋最緊要有種平靜嘅感覺,而唔係不滿就成日鬧人同你爭論投訴勢要壓倒你嗰種,而係動手不動口好暴戾嘅感覺,或者根本唔放你在眼內廢事爭論嗰種不屑,一種完全唔要受社會受人控制嗰種型格,一種壓抑嘅傲氣而唔係陽光自信嘅感覺,依種型格落喺男人度都一樣係受歡迎,所以中性化又好女性化又好,男人一樣受落
Ok ge 佢,近年嚟講已經算好,女二嘅人材,但吹到大美人就過火
就係小家碧玉嚟講算係好靚但同大美人嗰啲比真係冇得比,唔似真真正正女主角feel嗰啲
近年最大謎團係史塔肥
Stephy 中環見到嘅話我會覺得佢樣衰㗎
明菜就千年一遇啦, 橋本環奈🥱🥱

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞