點睇依十幾廿年嘅女神標準同以前已經唔同咗

624 回覆
45 Like 169 Dislike
例如 Ana De Armas ,Margot Robbie ,Sydney Sweeney ,朱茵,阿嬌,屎塔肥,ivy so ,冼迪琦依啲依家先係叫女神,鄰家女孩有親和力嗰啲睇落可以做到你女朋友/sp先係依家嘅女神標準

唔再係以前嗰種要求鋒芒四射,嗰種近在眼前,遠在天邊嘅感覺,好自然對佢哋會作出紳士行為嘅感覺

同埋依家好多都偏向中學校園女孩風格,感覺好貼地同埋未長大嘅感覺

依家連嗰啲西片都係咁,冇乜邊個有以前女神feel,YouTube 反而有機會見到

例如類似Monica bellucci呢一啲真係風情萬種 遙不可及嘅女神 呢一種style依家真係好少
例如ines de la fressange呢種好型 有英氣又不失女人味嘅超模依家都好少見
Winona Ryder , Sophie Marceau 依啲都冇晒,依家係全世界娛樂圈都冇晒女神咁
係 ,真係全世界都冇乜女神級嘅明星
以前嗰種女神級數嘅明星完全冇晒

尤其是係大陸 台灣 嗰啲更甚
范冰冰都比佢哋吹奏到嘉欣級數唔係話范冰冰醜 但真係吹奏得太嚴重
佢真係好撚正,啲電真係勁到癲,以前啲女神真係冇一種討好你嘅感覺但就不經意電死你
真是風情萬種到癲,一個眼神就可以勾引咗我嘅魂魄
好嘢俾有錢佬mark晒啦,普羅大眾淨係見到次貨,但現世代流行反有錢佬,所以吹奏次貨,搞到啲有錢佬拎住好嘢但俾人當傻西
范冰冰妺仔嚟,上唔到大枱服侍主角嗰啲妹仔嚟,唔知幾時吹到佢變冰山,記得唔知邊度有條友話王菲張曼玉係妺仔,佢係冰山上到大枱
係好高貴遙不可及嘅風情萬種,靚到已經完全諗唔起要J佢,同佢精神上交流已經好滿足
係咪好似還珠格格佢好似真係做妹仔喎
細個睇都係覺得小燕子sharp啲大陸仔吹咗佢喺大陸女神
第一眼睇係覺得佢幾精緻幾靚嘅,但係睇真啲其實我覺得佢五官都算扁平唔識講,唔係醜嘅但未至於頂級女神掛不過佢係好白好高
西西里嗰套戲嗰個角色真係捨佢其誰
真心係一個動作一個眼神就銷魂到不得了
呢一代好似都冇類似咁樣嘅style嘅明星了
依家嗰啲星,俾佢哋坐靚車都嫌整cheap㗎車

高咩,佢睇落唔高一啲氣場都冇似妹仔扮主人婆然後吹佢做冰山
有時高唔代表有氣場,好似蔡少芬身型太唔掂後生嗰陣高得嚟都冇用,唔覺佢高,當然仲有樣嘅問題
張可頤嗰啲又高又白就真係靚
其實我覺得張可頤真係幾靚,但係講到靚嘅post好少人提及佢甚至我覺得佢靚過范冰冰
唔係好高咩唔知,但佢個樣同埋氣場氣質都完全唔係冰山
真正冰山嗰啲係嘉欣王菲嗰種
依家d人咁撚柒, 個審美標準已經下降咗
唔似得以前好多都靚到dom一聲
諗起個傻仔Jeffery俾人吹到靚仔過Edison
佢擺喺以前嘅話啲人只會覺得佢係傻仔咋
以前啲女神係令到男人自動自覺要主動揸靚車開埋車門俾佢哋,依家嗰啲錢七都唔想買,佢哋俾人感覺搭巴士地鐵已經夠
個Jeffery一開口講嘢似弱智脂粉味又重 吹到頂級靚仔真係多咗係好樣啲囉 但唔係頂級
ViuTV嗰炸牛鬼蛇神都吹到係女神啦
學你話齋ivy so啊 乜鬼屎塔肥 阿嬌 乜鬼cloud呢啲 真係似MK妹搭地鐵feel多啲
邊有以前好似嘉欣嗰啲高高在上冷艷冰山,好似要坐勞斯萊斯嘅女主人咁嘅級數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞