點睇依十幾廿年嘅女神標準同以前已經唔同咗

624 回覆
45 Like 169 Dislike
你對邊個好?你對Ada唔好咩?
全家人都睇死你開公司仲開戲俾佢拍啊
我對ada仲好?係以前呀以前嘅事呀
真心覺得呢條片好經典字字珠璣所有嘢都恰到好處
林青霞成個軍閥新一代接班人咁,知書識禮好有文化修養嘅武官,文武雙全真係好難比,佢嗰種殘留嘅陰柔令佢有一種壓迫感,同時配埋英氣嘅爆發力,真係剛柔並重,有好強嘅氣場同時有強勁嘅攻擊性/殺傷力,王祖賢似黑幫大佬,自然冇得比

朱茵邊忽仙女,當年個個睇完都冇feel,然後隔咗段時間冇段段上神枱做女神甚至係仙女,唔係sweet一sweet就係仙氣㗎,講sweet嘉欣王菲嗰啲冰山扮sweet真係輕鬆屌打直接溶化你都仲得,更莫講話林青霞依種仙氣嘅sweet,真係仙女下凡,佢哋sweet到癲同時不失型格保留氣場,仲有袁潔𤯵後生又係可以好sweet,朱茵真係普通sweet嘅女仔,更莫講話佢哋本身鍾意扮cool扮憂鬱,朱茵想扮都扮唔到
所以我就話講仙女feel嘅話,早期嘅林青霞點都係仙女feel表表者點會係朱茵
原振俠入面,嘉欣個角色一開始係西西地,佢都可以完美駕馭令到人唔憎佢到之後中後期個角色開始變得小鳥依人,冇咁強勢真係sweet過朱茵好多俾人屌打啦

袁本身就係一名靚女,剪咗短頭髮更加係英姿颯爽又有英氣所以真係唔明點解會話朱茵係女神級真係頂盡叫做sweet啲得意啲 小鳥依人啲 好樣啲嘅女仔

林青霞最癲嘅地方係佢扮中性嘅話,係好樣過本身嘅男人但係又唔會男人婆真心男神feel嗰隻
字字珠璣 屌得好中 仲要道出晒當時娛樂圈嘅人物關係圖
係呀,林青霞真係勁撚正,一個人做晒軍閥千金同公子,仙女男神一個人包辨,仲要特別正氣,冇乜邊個女神冰山真係好正氣,但佢係女神之中嘅女神,冰山之中嘅冰山,注定與眾不同,一個非一般嘅女神
可塑性極大,依家啲妹仔有乜可塑性可言
老實講,係冇乜反感,冇八婆嗰種煩厭感
劉俊謙成個地盤工咁,諗起後生嘅方中信就有份
我諗起你send佢豹哥同王菲嗰套戲牛屎佬地盤雜工咁款
所以就話林青霞真係好癲
sweet極嘅天仙級仙女能夠輕鬆駕馭
軍閥公子 霸道總裁都可以駕輕就熟咁演繹到
誇張啲咁講可以話係雌雄同體,佢扮男人嗰陣可以一啲女人味都冇英氣俊朗到癲又唔係男人婆
佢扮男人比起而家嗰班所謂嘅男明星更加似男人
襯晒佢把聲
你話好似楊恭茹嗰啲聲咁樣講粗口我覺得反而更八婆更討厭
真係靚嗰d唔一定會做明星
現今喺香港叫得女神,可能得返 Ali BB
佢同王菲或侯賽因都各自有談判講數嘅時候,本身場戲同對白應該互有攻守,但出嚟效果真係一個天一個地,成場戲比人撚到一棟都冇,成個超級on9仔又成個流氓咁款咁,睇到眼火爆,覺得王菲/侯賽因同佢對戲係浪費自己時間,煩到冇人有,都未計佢成日出嚟破壞氣氛
依家嗰啲都唔知係咪男人嚟,一啲男人嘅特質都冇,連陽光嘅氣質都係

林青霞依啲級數,鍾楚紅都唔夠佢鬥,林青霞即使計埋全世界都係最top嗰堆
本身侯賽因同王菲一齊嘅畫面靚好多
兩個都係有返咁上下style又cool又有型嘅modern俊男美女,條友成個牛屎佬 地盤雜工鄉下仔
真,佢把聲令到我想無限reloop,特別入耳同洗腦
有時氣質既野係自小培養出黎
李嘉欣單親家庭長大,成績優異又靚女,
我諗高傲性格係咁養出黎。
但又好配合個劇情,佢係宮中舊人,
年紀偏大乎合返。
真心覺得佢把聲講呢啲唔八婆
我會覺得佢扮嬌嗲喺度 疊字仲唔襯 好似楊恭如嗰啲咁嬌嗲唔襯佢
嘉欣讀貴族學校瑪利諾出身雖然係來自單親家庭 屋企又唔係有錢
但佢真心叻 會考英文A大劉講過佢唔鍾意啲蠢嘅女人鍾意識讀書嘅
咁啱嘉欣又係有啲aesthetic sense 而且又識外語簡直係聰明女
佢身上嗰種傲氣 孤高不凡 孤芳自賞 好獨立嘅冰山feel唔係個個都有
同人對戲談判嗰幾場戲又一啲料到都冇比人撚狗咁撚,完全冇陽剛味,比侯賽因撚都算,王菲嗰套扮到好柔弱,同佢講數嗰場戲王菲其實係嚟賠罪被佢鬧,本身係下把嚟,已經超客氣甚至對白俾埋下台階佢亦冇步步進逼,都一樣撚狗咁撚,唔係侯賽因同王菲做得好絕,相反佢哋已經好禮讓,而係方中信依條牛屎佬一啲還擊之力都冇,場戲嘅對白角色俾埋上把佢做都救唔到佢,明明佢屌緊人都被人撚狗咁,嗰氣勢一面倒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞