點睇依十幾廿年嘅女神標準同以前已經唔同咗

624 回覆
45 Like 169 Dislike
其實嗰陣已經覺得台灣啲女星越嚟越娘好似鄉村出身,唔似林青霞嗰代有種民國嘅味道,冇嗰種都市味但一啲都唔娘,反而有種書卷味法國文藝氣息,比起都市味更吸引
唔知點解硬係覺得台灣啲星都係有一種娘味
林青霞王祖賢呢啲極少數冇乜
林青霞後生簡直係文藝青年嘅典範,有書卷味,又有韻味又靚
不過佢嘅英氣真係好鬼煞食男神 好正

但係好多都有老老土土咁但又唔係好乞人憎嘅
其實嗰陣已經覺得台灣啲女星越嚟越娘好似鄉村出身,唔似林青霞嗰代有種民國嘅味道,冇嗰種都市味但一啲都唔娘,反而有種書卷味法國文藝氣息,比起都市味更吸引
唔知點解硬係覺得台灣啲星都係有一種娘味
林青霞王祖賢呢啲極少數冇乜
林青霞後生簡直係文藝青年嘅典範,有書卷味,又有韻味又靚
不過佢嘅英氣真係好鬼煞食男神 好正

但係好多台灣明星都娘老老土土咁但又唔係好乞人憎嘅
係啦,台灣啲星冇咗以前嘅文藝氣息,嗰種民國嘅味道反而變咗鄉土味,同上面已經變得好相似(除咗北京)
後期小小嘅台灣星好鬼老土,硬係會有啲娘娘哋嘅感覺
楊采妮同埋吳奇隆我都覺得有啲老土
其實王菲未正式出道真係似民國大學freshmen,冇乜精英味,淨係得書卷味,完全係未成熟嘅𡃁妺,同黎明應該會似師兄師妹其他三個就應該扮得似過王菲

豬皮喺套戲入面仲要係咁扮Pure扮純情學生妹真係頂唔順真係cheap到嘔
其實王菲真係勁,型又得純情又得 冰山又得柔弱又得
嘉欣真係好強勢太靚太美艷,清純唔到
其實佢未結婚前冇乜獨立剛強嘅氣質,一啲都唔似職業女性,同周嘉玲曼玉嘉欣完全唔係同一類型嘅型格,同嘉欣周嘉玲嗰種城市女性好獨立嘅感覺好唔同,王菲冇乜生活上自理能力嘅感覺,所以佢反而同妺仔或者好似軟硬同埋重慶啲阿差好有chemistry 相輔相成
豬皮扮sexy都唔得啦,依4個包到實一實都sexy 過佢
但睇佢眉眼同個氣質都係似係強勢 冰山 型格獨立
估唔到佢楚楚可憐同柔弱都可以
豬皮係cheap嗰種性感即係好賤格好俗嗰種周嘉玲 嘉欣 曼玉嗰啲就算包到實一實都係漏晒電 性感得好高級
係,連鄭秀文都可以sexy 過佢,佢嘅sexy我真係唔識欣賞
佢最殺食嘅眼神就係cool得嚟帶怕醜同埋唔似嘉欣周嘉玲咁有力量,佢長髮眼神唔用力嘅話成個病壞咁
以前要有氣質、打扮化妝、普通人觸不到的先係女神

而家肯露下就女神

歸根究底都係D人(主要男人)要求越嚟越低
色中餓鬼咁,露條事業線就扯旗到失去理智
以前其實分得好清楚,露嗰啲係攞嚟出火,而唔係女神

女神係唔使露已經殺死人,露對腳已經殺晒

其實以前啲女神主要係攞嚟出嚟見人,身份象徵,唔係俾你攞嚟出火,所以嗰啲只係sweet sweet 哋嘅𡃁妹上唔到大枱不嬲唔入流,只係出火對像

只係依家啲人當啲女神係你周圍啲人,睇落普通人食得到追求得到嘅對象,陪到你食M記嗰啲先係女神,唔再係要睇落起碼要揸靚車先襯得起先叫做有入門資格,自動幫埋佢開埋車門嗰啲女神

老實講,朱茵黎姿嗰啲以前根本冇乜大孖沙要

其實女人都係啦,以前啲女人比較理智㗎,靚還靚,唔鍾意還唔鍾意,鍾意還鍾意,依家撈亂晒
王菲 同方中信嗰套都係越睇越難頂,真係唔怪之得王菲好唔妥方中信同埋成個劇組,嗰段時間要成日請假返北京要佢同方中信拍埋啲親熱戲,要佢對住方中信扮卑微成日被方中信鬧 ,之前嗰套就要佢配蘇永康,不過起碼蘇永康同佢冇乜親熱戲(只係捽手仔不過都嚇到王菲縮埋隻手)同埋佢起碼係做上把,唔係依套對方揸住成堆道理咁鬧佢而佢仲要扮到好卑微

係,好似蘇慧倫佢哋真係唔吸引,同上面嗰啲已經差唔多

以前林青霞佢哋有種中西合璧嘅味道,有種東方混合西方嘅古典美,現代化嘅古典美

其實王祖賢比起林青霞嗰代已經開始有少少娘味,古裝會靚啲,不過仲可以忽略,之後嗰代真係嚴重到唔可以忽略
條友令人躁底嘅程度雖然拍唔住豬皮
但都真係令人睇到暈,佢成個牛屎佬咁喺度阻撚住晒
小燕子眼大大,又靈動,好吸引
林心如就真係有古典美女feel,輪廓線條溫和婉約
其實依家係成個世界嘅娛樂圈都冇咗嗰種神級美人美男子
不過香港係特別嚴重同埋香港所謂嘅星係特別柒咁解
以前啲明星靚得嚟各有特色各種唔同嘅靚,依家個個都係差唔多
豬皮已經係極限,已經冇乜可能性係衰過佢

王菲依套加皇庭加重慶加音樂特輯同埋周嘉玲套肥師奶朝九晚五同重慶,仲有張可頤,係完全show到佢哋同周慧敏嗰班玉女嘅外型差距,佢哋嘅外型係賦予角色生命,而唔係靠角色性格同劇情,甚至佢哋有啲角色嘅性格同劇情係好唔討好甚至乞人憎,嗰劇情完全只係show到角色性格嘅缺陷,一啲都冇劇情build up 角色性格嘅特點同吸引之處,係完全靠佢哋嘅外型支撐同吸引,而班玉女係要依賴角色性格夠討好同劇情加埋演技先可以吸引到人,角色一唔掂或者要做多啲表情佢哋外型就搞唔掂
https://www.facebook.com/share/r/v2n5w9K1do8czfmt/?mibextid=NpOjYg

咁啱Facebook彈咗呢個post出嚟真心好型
五官唔係話特別靚到癲好似嘉欣級數咁,整體順眼舒服
但係氣質同埋舉手投足嗰種剛強 孤高不凡嘅氣質真係好鬼型
Ivy蘇同埋支付寶 史塔肥 都叫女神
其實係標準統一咗
個個去整容整到一樣樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞