點睇依十幾廿年嘅女神標準同以前已經唔同咗

624 回覆
45 Like 169 Dislike
多得d 咁既垃圾傳媒
呢個又話女神,果個又話女神
搞到cheap 哂
D 咩簡淑兒之流呢d 學人叫女神
講波,或者d 靚模又叫女神
冇黎貴氣
Her nose is too big
史塔肥直程可以話係柒
係又女神 唔係又女神 靚女 女明星 氣質唔得既
真,佢其實真係柒,仲話係女神

李嘉欣連喊都咁靚
CLS
大美人你估流㗎
依家啲人顛倒到話豬皮 鄧麗欣ivy 嗰啲叫靚
嘉欣呢啲擺明有貴氣有貴格嘅行出嚟就話人雞
擺明係將私事同佢個樣貌混為一談
https://youtu.be/2daqtta6OnM?si=GvdWLKQI6vob06mz

其實睇返都唔覺得楊采妮好靚
以前年代真係公認靚個d,例如李嘉欣呢d咁
係會有自己既特質,屬於佢自己嗰一種嘅味道
每一個靚嘅都會有自己嘅一種氣質

我都唔識點形容依家d女
例如Ivy so ,上面講咩簡淑兒個d,佢地根本無自己既氣質同特色,依家所謂d「靚女」全部一望就會覺得,又係呢d樣既
完全唔明依家所謂靚既定義
真係好公式化嘅所謂靚
但以前嗰個年代每一個真正嘅女神都有佢自己獨特嘅靚同埋吸引之處,每一個人嘅風格都好唔同
正如以前真正叫大美人嗰幾個,嘉欣 林青霞 關之琳,呢三個靚都靚得好唔同講高貴冷艷 美麗不可方物有嘉欣,講英氣 剛強 孤高不凡有林青霞,講性感得嚟風情萬種又有鍾楚紅,講女性化型格女人味爆棚又有曼玉

呢幾個嘅靚都係無可匹敵而且係各有特色
依家嗰啲所謂嘅女神同埋靚基本上就係五官正正常常加埋化濃妝你見到ivy so 乜呀cloud 甚至鄧麗欣支付寶呢一啲完全都係冇個人嘅特色,冇一種靚得好突出嘅特質甚至有幾個五官都唔靚

睇返以前嘅戲先更加覺得香港依家嘅審美觀真係倒退咗好多
食煙嗰part世界級,成班仔爭住點火
劇情係咪會有純種白人馬份歧視麻種黑人妙麗?
佢個眉眼有一個好細微嘅表情,嗰種落泊同孤寂演繹得好好,加埋佢靚到癲
https://youtu.be/g7f2cmp656I?si=OTQQsYIB0Og2ksoh

朱茵同洪欣真係冇得同嘉欣比嘉欣一出場靚到,仲會顯得喊苦喊忽嘅洪欣好煩
舒淇靚女到呢
哇你老味真係好似條鯰魚咁嘅樣
好難可以樣衰到咁

嘉欣醜到
舒淇帶俾女人無數嘅希望
就係佢咁醜樣都可以part黎明咁咪帶俾另外一啲豬扒希望,自己都可以變成佢
真心覺得呢條友行出街,路人嚟講都算醜樣嗰批
肥婆都冇佢咁樣衰,所以你話呀,有乜可能差過佢
仲要佢講嘢係災難級難聽把死人聲加埋講嘢又唔正真係地底泥都不如
話就話嘉欣把聲唔好聽,但係把聲好襯佢,同埋人哋講嘢係字正腔圓,嘉欣訪談嗰啲幾好的豬皮訪談完全冇質素可言勁似cheap到爆嘅MK妹上唔到大場面嗰啲
記者簡簡單單問啲問題都喺度支支整整 搔首弄姿 整色整水咁答問題勁多小動作 面部表情又柒 好似做舞台劇咁 煩到爆
簡單啲講,王菲後生有種冷眼旁觀嘅冰冷感,以柔制剛,慢慢帶走成個節奏,帶俾人一種陰沉嘅壓迫感,佢係嗰種削弱人哋魅力氣場而唔係強勢壓倒人,所以佢嘅感覺係唔會親力親為嗰啲強人,好似皇庭咁佢上去打官司係仆晒街冇乜力同氣勢嘉欣陳慧珊嗰種強勢係兩樣嘢,但同人講數傾條件就有種令人自亂陣腳睇住嚟食甚至睇落提供娛樂俾佢嘅感覺,就算做下把被人鬧都可以被佢化被動為主動變上把咁,連老戲骨都可以被佢睇住嚟食咁

而陳慧珊就係執行能力高,積極爭取主動,明刀明槍,好硬淨獨立,用氣勢壓倒人,而且外冷內熱有感情

王菲好似依條片咁,佢甚至可以係一啲都唔強勢或者感覺硬淨,好友善但就係拎咗主導權

https://youtu.be/vHD0wwobBrs?si=fqtlacmW7ErBwS9P

全方位嘅柒,其實冇乜可能差過佢
https://youtu.be/TuZ_9z9Y6No?si=Qb_4v021e-AFZLL4

呢條片 中段講婚紗嗰度洪欣明明應該係主導 但係佢個弱智樣加埋把聲真係搞唔掂
佢完全冇嗰種咄咄逼人嘅氣勢逼到王 王菲反而冷冷靜靜咁講兩句 個氣勢仲攝人過弱智樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞