點睇依十幾廿年嘅女神標準同以前已經唔同咗

624 回覆
45 Like 169 Dislike
佢去到廿尾左右先突然發力,接近四十都仲係黃金期,靚過廿三廿四成倍
點睇佢個樣都唔覺得佢係女神級
真係最多叫做順眼 唔醜樣
好過廿三廿四好多,起碼可以叫做得到明星,廿三四嗰陣普通人一個,不過好過十幾二十歲嗰陣,嗰個搞唔掂
不過佢確實唔係女神級,佢黃金期係idol嗰種囉
最多叫sweet甜美啲囉
金枝玉葉嗰陣張可頤真係吊打佢仲要嗰陣張可頤都已經唔係全盛時期
張可頤全盛期大概去到難兄難弟2已經完咗,茶是已經跌緊,金枝已經殘晒同以前冇得比
但係睇得出外型吸引力已經差好遠,變咗內在吸引多啲

曼玉sell女人味型格就唔同嘅,佢係老咗有女人味嗰啲,三十歲左右先係黃金期吳美珩嗰啲都係,過咗三十反而靚咗好多,佢哋嗰啲起碼廿尾先開始發力,過咗三十先發力都好多

冰山嗰類黃金期其實係最短嗰類型亦都好早殘,太後生嗰陣有時baby fat重得濟亦或仲好懵懂咁氣場仲未完全出嚟,但冇晒babyfat冇晒青春又會變得好殘兼且一係太瘦一係發福同以前差好遠,甚至有時變得有啲惡嘅感覺加上佢哋亦唔多做到大家姐嗰類型冇乜領袖同成熟嘅氣質,唔似梅姐嗰啲咁越老越掂

但冰山嗰類全盛期真係好撚正,嗰種年紀輕輕天之驕女嘅感覺,全世界好自然咁圍住佢哋轉,有魄力有能力年輕力盛,即使同啲阿姐同老戲骨對戲係㩒都㩒唔住,氣勢氣場反壓啲年紀比佢哋大一兩倍嘅老戲骨,完全漠視年紀經驗尚淺演技屎嘅劣勢,有種新一代來勢洶洶清除舊血改朝換代嘅氣勢所以啲人拍埋佢哋度變妹仔係好正常嘅事,連老戲骨都駕馭唔到佢哋反而被佢哋壓住
都唔知有冇整過
嗰種與生俱來嘅精英感覺天之嬌女真係好鬼正好似不食人間煙火嘅女神咁
依家嗰啲點比呀大佬
其實佢真係最多叫做好樣啲 算係靚仔咁
絕對唔係男神更加唔係好靚仔吹到吸引過希哥同埋黎明嗰啲就真係吹大咗
On9

係無女神級,所以先捧垃圾呀
Ana De Armas ,Margot Robbie ,Sydney Sweeney ,朱茵,阿嬌,屎塔肥,ivy so ,冼迪琦依啲依家先係叫女神,鄰家女孩有親和力嗰啲睇落可以做到你女朋友/sp?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

搵盆水照下鏡先啦大哥
佢哋真係以前啲上流社會貴族feel,特權階級份子,類似宣萱鄭秀文依啲中產都市精英/新時代女性單睇係幾型,拍埋佢哋度被人當妹仔咁屌打,完全體現到階級差距嗰種殘酷,點努力力爭上游積極向上都好都係比唔上人哋骨子裏嘅貴氣,人哋嗰種唔用力唔咄咄逼人,被動但佔有主導權同氣勢咁出到嚟就係有力過有壓迫感過你積極主動咄咄逼人,後天始終比唔過天生嘅優勢

人哋著睡衣著casual look 甚至仲吸引,冇咗平時嘅銳氣攻擊力高高在上甚至俾人一種奸奸哋帶邪氣嘅感覺,但就一副女主人feel但又冇老婆嗰種煩厭同好悶嘅感覺,好有戀愛嘅感覺同時咁樣著都可以直接出嚟見人而且好大方得體依然帶種無形嘅型格中產都市精英著睡衣casual look 精英feel就大打折扣

佢哋同老戲骨對戲真係好撚正,你唔會覺得佢哋被壓住被人帶住走做下把,反而有一種步步進逼長江後浪推前浪嘅感覺

代價係佢哋會有一種好識擺佈人嘅感覺,有種捉摸唔到深不見底嘅邪氣,甚至因為佢哋係正經feel,唔會有反叛嘅感覺,令到佢哋更加邪梅姐甚至憶蓮嗰啲後生行反叛路線,雖然反叛但俾人感覺好正氣好熱血好有義氣熱心助人嗰種
朱茵以前都係女神黎喎
其實佢係咪有病
以前邊係女神,近年先冇啦啦吹到上神枱
做西遊記果時咪比人話係女神
Audrey Hepburn都係鄰家女孩feel
月光寶盒上嗰陣套戲被人屌昆錢被人屌到傻,之後冇啦啦上神枱,好似係上面吹出嚟在先,佢係女神就唔使之後去賣身材賣性感啦
講女神卿卿仲女神過佢受人尊重過佢,佢走去賣身材都依然係半紅不黑
兩件廢老又係到想當年
笑死
咁都有靚女明星賣身材出寫真既同埋佢做仙子確有女神feel
係,屌佢哋唔掂然後就叫人照吓鏡先,所以依家咁多平民明星,型格都係平民中產嗰種型,然後搞到啲明星越嚟越一體化個個都咁上下,就嚟分唔清邊個打邊個,不過係帶俾人一種投入感,幻想自己都可以好似明星咁,唔似以前嗰啲女神,一啲幻想空間都冇俾到人,唔係你想跟就跟得到嘅feel,想追就追得到

依家啲女神都係感覺好討好人,會陪埋你食M記嗰種feel
有冇link
我都覺依家周街都女神
https://youtu.be/AzSirIGKZ2w?si=pfO8gkHiZg_PgcNd

你可以再search吓原片真係靚到癲
咪係明明係大陸仔吹奏佢跟住再紅返返香港
而家興懷舊呀嘛啲大陸仔好鍾意考古以前啲嘢
睇睇吓周星馳電影跟住咪捧埋朱茵

身邊有啲係嗰個年代嘅長輩都唔會覺得朱茵係女神
以前講緊嘅女神/大美人係嘉音 關之琳 王祖賢 曼玉 林青霞 級數 都仲未講風情萬種嘅紅姑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞