點睇依十幾廿年嘅女神標準同以前已經唔同咗

624 回覆
45 Like 169 Dislike
去咗韓國做女團嘅台妹都比台狗過份吹捧
台狗乜都V嘩鬼叫唔係第一日嘅事
向前看啦屌 朱乜茵
朱茵好一般
香港對本地人過份盲反
台灣對本地人過份盲撐

兩邊都好煩
好老實講,佢嘅樣其實唔多啱咁樣企喺度唱,因為佢樣嘅缺陷係嗰鼻,佢係靠其他五官cover嗰鼻,冇咗嗰口或眉眼是旦一忽佢其實已經唔靚同埋你講嗰場我其實覺得普通,佢嘅型其實唔係剛強,係戾氣同,講型我覺得係依兩場
https://youtu.be/DrRTrIVLb3s?si=R8utk8QgnT2OZsSM
https://youtu.be/IRLqOi4SU8c?si=ep03ZFNE28Jap0Vw
正正就係一場咁普通啲演出佢都咁有剛強嘅氣質 唱歌又好聽
再睇返依家ivy so之流
不過真心,女人嚟講佢嗰種型都係好少有
強如嘉欣咁樣嘅冰山冷艷美人,身上面都冇佢嗰種型格
王菲嗰種型係厭世型,嘉欣咁有生命力咁正能量當然唔係依種型格,所以王菲做到柔弱嘅冰山生無可戀再到頹廢再到暴戾,依啲黑暗風格王菲係最在行,好似依個mv咁佢嗰種型同嘉欣陳慧珊嗰啲正能量嘅型格係完全相反
https://youtu.be/W2Va2ciF3Ws?si=q37km4YLezi4QdrX
突然間諗到一首歌可以描述到你形容佢嗰種冷酷頹廢戾氣有啲似盧巧音嗰首垃圾
嘉欣嗰種靚係好恣意攻擊 靚得太有攻擊性 雖然係一個遙不可及嘅冰山但真係靚到令人移唔開目光

陳慧珊嗰啲係中性女強人精英都市女性型格,積極向上流feel王菲冇乜呢種感覺,但佢係Modern,睇落去都市 冷酷嘅剛強女性,冇嗰種陳慧珊嘅唯我獨尊 都市強人feel
王菲扮溫柔都屌打佢啦,著啲普通T同褲已經可以直接出嚟見人
https://youtu.be/0B82x841SVE?si=x92_HD4D_BUjwK1x
呢啲look已經係打扮過
重慶森林入面佢着嗰啲核突T恤都咁鬼型
嘉欣一樣,喺墮落天使着埋啲企街雞衫 剪個癲婆頭 個角色都唔算人設討好,但佢駕馭得個角色一啲都唔乞人憎
真係第一次見女人着嗰啲咁核突嘅企街衫都着得咁靚
重慶嗰啲已經唔係叫冇打扮,正常人喺屋企都唔會著得咁hea,剪埋咁嘅頭仲短過男人,佢同嘉欣擺到明show緊off,啲打扮正常人都唔會咁hea

楊采妮真係失敗,最正常已經係佢都咁鬼柒
成套戲女角色嚟講佢啲造型已經係最正常 臨尾仲要比件空姐制服佢着吓都係救唔番佢成套戲佢真係好鬼煩勁嘈V哇鬼叫毫無重點冇乜深度
但點都好 佢點柒都好起碼唔係樣衰 最多叫做唔算好靚 起碼睇落去正常樣
玻璃之城嗰個豬皮就真係柒啦我到而家都係睇晒成套戲
我咁鍾意黎明 睇呢套戲覺得黎明俾佢糟質緊真係好辛苦睇到想死
豬皮已經係冇人衰得過佢

楊依家睇返真係唔多掂,外型其實普通,佢嘅樣喺以前嗰啲硬照mv殺食掩飾外型缺點,一拍戲唔可以以最靚嘅一面示人,要以一個正常人咁嘅造型同鏡頭,就即刻跌晒watt
其實睇返唔覺得佢標青好靚女㗎只可以話佢一頭長髮嘅形象深入民心 黑色長直髮純情 有啲型格玉女咁樣囉
一動態 拍戲有少少深度嘅presentation就已經露底了
仲要已經係黑超大導拍嘅戲wor撇除樣貌唔講,平時擺到明花瓶嘅嘉欣都可以拍得咁靚 演繹得個角色咁好楊采妮喺套戲嚟講算係最正常嘅角色,失戀嘅普通MK妹,臨尾仲可以着吓空姐制服 都救唔返佢冇晒平時嗰種靚靚形象

豬皮唔使講,本身都好鬼柒,企喺黎明隔離簡直變咗鄉下婆牛屎妹災難級豬扒一開口講嘢直程熄埋部機
係楊采妮拍戲真係唔掂,仲有周慧敏都係跌晒watt

王菲周嘉玲拍戲反而就比平時啲硬照mv靚成倍,佢哋好似正常人咁反而顯得佢哋同正常人嘅距離,而楊采妮班玉女要佢哋無論造型上同表情上好似正常人咁就即刻跌晒watt外型上變得太似正常人
周慧敏都真係硬照或者係普通動態靚啲
一拍戲冇咗佢平時嗰種魅力
陳慧珊係中產獨立剛強都市女強人feel,王菲後生其實冇嗰種獨立同正常剛強feel,反而似本身係權貴出身嘅精英冇乜自理能力冇乜抗壓能力好脆弱,需要人例如妹仔或者長輩照顧佢同睇住佢

佢嘅剛強係經歷嚴重打擊由絕望到逃避現實再到憤怒同不屑變得暴戾而造成,亦有嗰種對周邊環境嘅冷漠無情,所以王菲比起陳慧珊嘉欣佢哋,王菲越剛強其實係越似好陰沉嘅大反派,記得佢有個深紅色頭髮look,勁硬朗剛強精英feel型到爆但同時十足十大反派,由暴戾少女進化成大反派
乜唔係大波的, 都係女神咩?
佢面部綫條太差,一講嘢或者做表情就即刻跌晒watt,而且太小家碧玉,骨架唔夠大
以前興冇波
依家kol 都要大波先紅
好普通mk妹
升球大墊
咁你去叫雞啦
push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞