點睇依十幾廿年嘅女神標準同以前已經唔同咗

624 回覆
45 Like 169 Dislike
Ivy蘇 都上咗神枱
依家啲所謂嘅明星演員就算拍埋第三者角色都只會覺得邪花/cheap feel完全唔係嗰種高高在上嘅冷艷邪氣係cheap嘅邪花
以前真係女神級嗰啲就算唔做呢一啲角色都有一種略帶邪氣入侵性嘅吸引感覺
佢哋好多時代入咗角色嘅魅力同討好嘅感覺落真人度,好似朱茵嗰套仙女,橫睇掂睇都係角色carry佢,嗰角色咁討好個個男人都想要一個無條件付出最後悲慘收場嘅女仔啦,嗰個gif我真係覺得好普通,不過無可否認佢喺星星啲戲係幾靚比其他戲,掩飾佢又黑又矮嘅缺陷,但依然冇女神feel囉,想要依個女仔係因為易食令到男人好有安全感多過佢真係電死人

真係女神feel嗰啲,佢哋係將唔討好嘅角色性格充滿缺陷嘅角色都轉化成吸引力,係佢哋carry 角色,唔係角色carry人,令到人好冇安全感

朱茵嗰啲,角色一唔討好就變得好乞人憎好煩厭
依家香港人嘅口味有時仲衰過上面,以前上面啲口味我哋麻麻哋,佢哋以前不嬲鍾意偏向小家碧玉冇乜攻擊性嗰種,上唔到大枱,依家香港嗰啲仲衰過佢哋
依家𡃁妹先上到神枱
嗰陣佢係半紅不黑上唔到位先走去拍王晶嗰啲戲仲有Epson廣告,係好純粹咁賣身材多過靚,但依然上唔到位

仙子嗰套,先唔講古裝加星星掩飾佢又黑又矮嘅問題,佢喺星星啲戲確係比其他戲靚好多,嗰套係角色性格討好又有劇情支撐多過佢本身嘅魅力,事實上佢嗰套依然係下把,為男主角付出所有討好男主角最後悲慘收場,出嚟效果我覺得係角色吸引過佢本身,角色carry佢,但老實講,如果唔計角色,佢嗰套都只係幾sweet嘅女仔,冇女神feel,同埋計埋角色都係冇乜女神感覺,係gable 但唔係女神
不嬲樣愈細愈靚 人嘅本能黎 愈後生=生殖能力愈高
而家狗屎垃圾都叫女神
依家追求平民化追求投入感,冇距離感先可以做女神
另一個經典例子係陳妍希,咁都叫女神
所以之後好快唔掂
可惜班女神樣子都夠平民呢
Winona Ryder 世一
兩種唔同嘅女神,以前啲女神個個唔同感覺唔同類型

依家個個都係鄰家女孩個個差唔多
依啲先陪到你食M記搭地鐵呀,唔知幾時開始追星都要睇吓𧗾量吓自己嗰樣,踢波勁過班球星先可以講波
細路女都啱咁變態
依家嗰啲十個頭九個都係kol level完全唔係明星嚟
真心唔理解呢種風氣 明明距離感先後明星同普通人最大嘅分別
一早話佢好撚樣衰㗎啦,跟住就成堆PR出晒嚟話佢靚仔
唔知幾時開始,原來sell努力sell勤力都係賣點嚟,所以依家無論實力同外型個個都係咁貼地,追求共嗚感
一啲都唔吸引都叫靚仔
如果只係一個幾sweet嘅女仔,我都冇嘢好講了佢做仙子已經可以封神,淨係講佢一個單眼嘅動作,我已經可以記一世,都好少港產片女星呢啲咁細微嘅動作可以咁深印象,老實講佢同你上面講既屎塔肥,ivy so 相差十幾條街

年青時既Cristiana Réali 真係好靚

咩你隻眼好似夜空/大海 以前以為係小說先有 原來真係有人隻眼可以咁靚
依個又係,你張相甚至gif都唔會show到佢嗰種石破天驚嗰種靚,硬照同gif限制咗佢,以前嗰啲睇片先可以釋放晒所有魅力,佢哋明明好似普通人咁正正常常性格同正常人一樣又有缺陷甚至比正常人仲難頂冇諗住討好邊個嘅感覺,但就係與眾不同,唔經唔覺已經電死你,佢哋冇其中一幕特別吸引,冇最靚嘅一面,西面有西面嘅靚,笑有笑嘅靚,一舉一動都吸引緊你不過依家唔會做到女主角,唔夠平凡冇投入感
Winona Ryder真係
審美標準唔同左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞