點睇依十幾廿年嘅女神標準同以前已經唔同咗

624 回覆
45 Like 169 Dislike
咁好聽都腐皮
冇睇清楚貼多咗
依家直程似市井奸狗
初出道佢肥肥哋好cute 㗎
周慧敏硬照同埋普通廣告真係靚好多動態完全唔吸引
諗起你post過一張相係大時代好多女演員排排企,大入面藍潔瑛真係勁搶鏡勁靚周慧敏平時咁靚都要俾佢比下去
藍初出道先真係靚到癲,冇咗baby fat 顯得面型太多角已經差好遠,大嗰陣已經殘晒

周同王菲睇返佢哋喺綵排同埋歌手運動會王菲喺歌手入面係最靚嗰個,將周比下去,其實唔止周,除咗葉蒨文係個個歌手跌晒watt,王菲反而先係似賣靚嗰個,佢同葉蒨文搶晒focus,其他歌手外型喺佢哋面前唔係同一班咁但葉蒨文本身都係拍戲為主,之後先唱歌為主。不過周喺舞台上好掂好有魅力,王菲舞台上唔掂同硬照一樣唔掂,冇乜舞台魅力同舞台中心嘅感覺,企喺度唱都唔掂佢舞台上最掂嘅時候係佢一啲都唔似歌手嘅時候,行行企企揮吓手,同埋笑場,似影星客串唱兩嘴嗰陣先靚,一啲都唔屬於舞台

王菲嘅問題係佢唔啱歌手啲誇張隆重look,尤其佢好鍾意嗰啲剛強/阿姐特別look好唔啱佢,正式出show即刻柒晒變咗另一個人啱佢嗰啲look就一啲都唔似歌手,而周慧敏楊采妮就真係好perfect idol feel,周慧敏仲要好啱舞台,舞台上面嘅佢真係好正

王菲,好似依條片咁,佢靚嗰啲look係冇一忽似歌手,完全唔會估到佢原來係歌手嚟
https://youtu.be/Q-r955u_HbU?si=SaXwI_FpyxXBduxy
早兩日心血來潮想睇返玻璃之城,真係見到舒淇個樣都睇唔撚落去

黎明做得幾好都冇用,點樣飛都冇用聽到佢把死人聲見到佢個死人樣真係想嘔

到而家都未睇晒呢套戲真係人生遺憾
咁靚仔要走去配舒淇
一套戲,男女主角唔相襯真係好難頂
諗起你早兩日幫佢改咗個好好笑嘅花名
超級老鼠屎真係講得好啱
套戲任何一個主要小小嘅角色都係靚仔靚女,莫講黎明,張燊悅吳彥祖都亮眼過舒淇好多
嗰粒咁嘅超級老鼠屎真係柒到嘔 望到佢一陣就眼都覺得辛苦佢啲五官真係柒到無倫,係啲大美人近幾年退下來跟住呢條友老是常出現佢啲PR先成日吹奏佢
以前佢出名就係cheap邊有人話佢靚同女神依家啲人是非黑白顛倒到話佢叫氣質女神

真係好肉酸動態係仲柒過靜態嗰隻

唔講樣,淨係講套戲入面佢嘅演技,佢完全show唔到以前嗰個年代大學生嗰種嘅精英氣質 一啲貴氣都冇
真係好撚難頂我咁鍾意黎明都睇唔落呢套戲
真係好嘔心
莫講話演技真係實力懸殊,條友講廣東話聽撚到耳仔都痛埋

點頂?
後生嚟講,氣質係天生多過後天,佢咁嘅衰樣點扮得到,牛屎妺就扮到啦
柒成咁都唔緊要,仲要走去配Leon
佢真心氣質似老土鄉下妹加埋把死人聲同個樣佢同方中信嗰種牛屎佬夾埋一對就差唔多
黎明就真係做到嗰個年代大學生嗰種嘅文質彬彬同埋精英氣質,豬皮就算扮老咗 生咗張燊悅嘅年代,都完全冇嗰種韻味同埋氣質 亦都冇嗰種知性女性嘅淑女美
佢配返填海或者方中信就差唔多
不過唔好意思,以前填海都配關之琳
喺街求其執一個上嚟頂咗佢都好過佢
莫講話柏之 同劇張燊悅仲好過佢
諗起依家開始有人吹奏佢係女神
真係笑話
方中信冇咁差,嗰陣起碼除咗衫副body好正,操得好fit成身肌肉,套劇成日除衫

舒淇副body睇落其實都唔係好正,露埋塊鮑就有得諗吓,佢靠塊鮑一炮而紅

豬皮真係好有自信,俾著我都唔會接廢事出醜仲要配Leon咁大對比
唔係阿嘛,填海後生起碼真係靚仔(80年代90年代初),配豬皮對佢嚟講係侮辱嚟
Leon仲要係啱啱過咗30歲爆曬啲精英氣質男人味出嚟嗰排身形又靚又型又fit
佢真係成個鄉下婆拍埋去講廣東話又難聽喎

舒淇真係柒到冇乜人配得到係依家老咗 陽光啲先至叫做順眼以前真係好似牛屎妹

講身形fit又靚,點夠嘉欣王菲翁虹

方中信嗰啲就越老越型
所以咪話,填海起碼可以配得到關之琳呢啲級數
搵吳君如做都好過佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞