點睇依十幾廿年嘅女神標準同以前已經唔同咗

624 回覆
45 Like 169 Dislike
仲要你post嘅畫面好曚已經有矇曨美幫佢
可能後製嗰班都覺得高清真係太柒,柒到睇唔落去跟住先幫佢朦朧
好難想像高清近鏡,好似墮落天使,拍嘉欣嗰啲shot咁樣嘅角度去拍佢嘅話會點
都話明甩皮甩骨,仲有鄭秀文有期啲fans都係咁又係甩皮甩骨,話依啲先係真性情
捧得紅佢先勁,依家睇返佢嘅幕後其實好鬼勁
佢黐線到屈埋黎明自殺去擦存在感
陳善之指名道姓話佢經理人炒咗咁多嘢捧紅佢
依家睇返覺得豬皮嗰個團隊嘅洗腦方式同埋營銷手法同肥姜嗰啲有得揮
依家肥姜都係肥豬上神枱仲要個個都覺得佢靚仔
呢排Facebook多咗懷舊post有人講鄭秀文未信教之前真係臭四好八婆
唔知嗰啲咁辛苦經營形象咁多年嗰啲藝人會唔會擔心Facebook依家啲懷舊post懷舊group越來越多會爆料出嚟
海味我覺得麻麻唔覺得佢真係好靚,係笑得幾甜嘅同埋有主角相,台灣返嚟之後覺得佢靚過佢做花旦嗰陣,加埋身材係真係索
其實係,睇真啲五官唔係話真係好精緻好靚不過佢笑得好sweet好靚但係又唔係好似朱茵黎姿嗰啲咁妹仔做小伏低刻意討好扮晒sweet feel
佢扮周芷若係真係幾靚
加埋氣場夠,拍埋黎明呢啲黐線頂級靚仔都唔會輸蝕你睇吓朱茵企喺黎明隔離真係似妹仔服侍少爺仔
佢後生唔笑係麻麻,做苦情戲更加唔掂,過台灣之後可能有咗女人味之後靚咗
唔係出晒名㗎咩,佢同王菲都係臭四㗎啦
不過王菲唔係屌人又投訴嗰隻典型臭四八婆,佢係當你冇到唔理人
諗起嗰陣好似有個紀念鄧麗君定係唔知追到鄧麗君嘅音樂會
王菲型到背住個觀眾席唱歌,真心型
唔知有冇記錯
因為佢被人屌收嗲,不過佢係抵俾人屌,因為佢好似日日喺度唉聲嘆氣
不過我以為佢香港紅咗先癲先寸,原來依家睇返佢喺台灣嗰陣先真係痴線
點解無啦啦俾人屌佢收嗲
好似成日唉唉聲,其實彭羚都被人叫過佢收嗲專心唱歌,因為彭羚講嘢搞氣氛好唔掂
彭羚依家都係神枱級不過佢的而且確係賢妻良母 賢良淑德feel
https://youtu.be/s6smd3ixYaA?si=PeYTRRAVQybsip7Z

再睇返玻璃之城 想爆粗
https://youtu.be/y7azdOKfxUM?si=4A_RkuhHXQPYD1in

Lee Ann 真係好靚好型 同劇嘅舒淇簡直好似暴發戶大陸婆 扮高貴
佢哋兩個演唱會控場搞氣氛好唔掂,兩個唔出聲好過佢哋出聲
舒淇想高貴都高貴唔起啦
佢套戲入面係扮明星仔柒到
黐埋黎明成個農村鄉下婆咁
北京人其實比起香港人係有多咗份書卷氣,溫文爾雅嘅感覺
加埋黎明本身已經係公子哥兒 貴族王子 倜儻儒雅feel
更加將舒淇嗰種柒同埋老土 肉酸農村味道巨大化災難級呈現
嗰個年代嘅大學生,搵張曼玉後生嘅王菲李嘉欣周嘉玲先啱㗎嘛

其實梁詠琪陳慧琳我覺得佢哋似中學名校生氣質,但冇乜以前嗰種傳統大學生氣質
王菲專心唱歌先係最型
真心我覺得無論係搵曼玉 嘉欣 甚至係周嘉玲或者王菲 都唔會有好似舒淇咁災難級嘅presentation呈現出嚟
起碼呢幾個行出嚟係真係有書卷味有型有款 又唔會小家碧玉得滯又唔會靚妹feel,尤其是係周嘉玲嗰啲動態同埋一顰一笑/小動作,除咗散發出一種高級嘅性感女人味之外,仲有一種自強/桀傲不馴嘅精英女人feel
另外嘉欣又係 除咗靚到屈晒機,佢仲有一種孤高不凡嘅清冷感,俾人感覺係一種孤芳自賞高高在上嘅冰山女性
覺得起碼要咁樣嘅image先襯到嗰個年代嘅大學生
唔講出身背景,齋講成套戲嘅表現,我feel唔到舒淇有任何大學生嘅書卷味 或者精英氣派
俾人嘅感覺就係發姣cheap婆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞