點睇依十幾廿年嘅女神標準同以前已經唔同咗

624 回覆
45 Like 169 Dislike
大時代入面藍潔瑛真係好靚。。。。排排企影相嗰張,玉女同佢企埋一齊都即刻俾佢搶晒Fo
其實如果講笑容,除咗紅姑呢啲傾國傾城嘅笑容,我覺得林青霞sweet仙子時期嗰啲笑先係一笑傾城朱茵扮仙子單眼真係同佢冇得比仲要話朱茵 sweet仙子單眼冇得比唔好玩
林青霞再後生啲嗰個時期,即係真係好sweet好少女嗰個時期,佢嗰個笑容先係純真 又靚 一笑傾城
講開以前嘅日劇女神,我幾鍾意松隆子雖然唔係話頂級好靚但係睇落去好順眼好舒服,好鬼精靈 好cute好鬼sweet又唔似朱茵嗰啲咁煩
同埋年輕嘅黑木瞳我覺得佢勁有魅力

依家林明禎,老實講我覺得佢唔醜樣但係真係好似IG KOL級數唔似以前嗰種明星咁有星味/style
同埋林明禎好似靠身材出名
靚同唔靚好多都唔係睇五官,大把茄呢啡都係靚女,張曼玉又好靚咩,佢紅你咪覺得佢有氣質,基本上做得電視電影喺現實都係靚到dum一聲,佢有能力carry到個角色你咪覺得佢靚,有氣質
Cls張曼玉都叫唔靚佢最多係未靚到大美人級數啫點會唔靚
五官拍埋一齊睇勁有氣質勁有味道勁有女人味,一顰一笑都散發着氣質同埋味道動態仲靚過靜態
仲以為佢一直都係嗰啲小女人
朱茵單眼都唔明有乜咁特別,仲有黎姿都唔係笑得好sweet啫周嘉玲王菲嗰啲笑起上嚟sweet好多,甚至唔使笑做乜咩動作都已經可以扮到sweet,佢哋唔追求依樣嘢啫

林青霞後生嗰陣甚至可以平時陰陰沉沉好憂愁咁,之後突然變臉嚟個笑容,真係即刻溶化晒所有人,一個溶化人嘅冰山,博得紅顏一笑咪就係依啲囉

黎姿朱茵嗰啲算得係咩
其實依兩個所謂賣sweet嘅都唔覺得好sweet
其實我覺得嗰張單眼gif真係冇乜咁特別講出嚟驚俾人打

甚至黎姿 同朱欣 我一直都覺得佢係八婆格 吱吱喳喳煩到飛起 巴渣八婆feel嗰啲

真心唔覺得嘉欣笑起上嚟會輸蝕嗰兩個賣sweet嘅所謂女神上面有一張相直程係同朱茵同框,點睇都係嘉欣吸引好多喎

王菲嗰啲平時咁cool,但係笑起上嚟都係勁sweet勁甜美

我覺得最癲係林青霞做軍閥公子男神嗰啲,佢一笑真係傾國傾城清爽得來又有一啲深不可測嘅高傲
呢一啲笑容嗰班所謂嘅sweet 「女神」係冇可能模仿到
林明禎嘅身材唔係墊㗎咩
咁嘉欣王菲都有身材啦,佢哋都谷到
所以咪話林明禎賣身材都好似冇乜點show過比堅尼相嗰啲,之前咪有啲post話佢可能係升球大墊
不過無可否認佢整體身材係好靚,條腰好瘦跟住pat pat又蹺又大
以前女明星十居其九都係老牛聲
呢啲係氣質,但論樣其實無咩人識欣賞
嘉欣王菲嗰啲條腰夠好掂啦,冇點攞嚟做賣點姐王菲後生條腰廿一廿二寸喳又白滑條腰背正到癲,重慶床上嗰幕佢露埋蹄嗰幕真係正 林明禎咁矮對比嘉欣王菲嗰啲腰真係唔係同一個級別

要谷其實谷到嘅,王菲洗衫板都可以谷到有嘢睇
其實嘉欣身材係嚴重俾人低估,嘉欣都好瘦好高骨架好靚仲要嗰個年代唔興而家咁樣露腰露肚臍
就咁着好普通嘅衫都顯得佢身材骨架好靚而且隻腳勁長
就咁齋睇五官佢點都算靚啦點都唔係唔靚,最多唔係叫好靚 因為有好多人覺得佢顴骨面珠墩嗰個位好奇怪
舒淇嗰啲就真係叫醜啦
當年露腰有興過嘅,不過係屬於潮流型格居多依家嗰啲普通料都可以做賣點咁多人追捧,以前嗰啲明星真係揼心口,依家嗰啲咁易紅
咁以前大多數都係配音
比着嘉欣而家先出道
直程戲都唔使拍啦直接紅
林青霞

下面嗰張即使佢着埋泳衣都feel到佢好有英氣剛強好型格好癲
林明禎靠身材上位真係可笑
依家露一露墊一墊就紅
以前啲真正女神骨架身形係靚到爆簡直係Model級數係真係可以行Catwalk嗰種級數
陳慧琳五官同佢幾似又高大過佢,但點解差咁鬼遠
陳慧琳五官冇佢咁精緻
其實真係唔覺得佢靚甚至有啲角度睇佢個樣好恐怖好鬼猙獰三白眼好惡
但林青霞都有少少三白眼又唔會有呢一種感覺反而佢係一種好君臨天下嘅軍閥公子一種嘅高傲氣勢
Edan大型脫粉潮 粉絲:你唔係以為自己係實力派?
https://lih.kg/3781974
唔好話女人,依家連男明星嘅準則標準都差咗好多
Edan咁嘅款 咁嘅衰樣成隻青蛙咁咁都叫做偶像派?
以前嘅偶像派講緊係Leon呢啲級數㗎仲以為明其實有返咁上下實力只係冇其他人咁出眾都俾人吊靠樣搵食 冇實力
依家呢隻咁嘅青蛙又係叫偶像派又話自己實力派
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞