點睇依十幾廿年嘅女神標準同以前已經唔同咗

624 回覆
45 Like 169 Dislike
老實講,依條友即使路人標準嚟講都係樣衰,仲有嗰個屎塔肥,樣衰邊緣
佢五官係比較有英氣係桀傲不馴嗰種靚
我覺得佢個嘴同個鼻係有少少奇怪但係整體都靚,當然絕對唔係醜
但係五官嚟講我覺得嘉欣或者關之琳靚啲
但係嘉欣同關之琳係冇佢嗰種桀傲不馴嘅英氣
你講嘢都算厚道
史塔肥直程係MK乞人憎臭串look
如果佢係明星喺街邊行過 一眼都唔會望啦講真
我仲覺得佢老咗之後係有啲好臭串八婆尖酸刻薄feel
佢睇片先show到
點解咁多腐皮?
點解樓主要開咁多個post
就係唔肯面對而家呢個年代既審美標準同你以前果個年代唔同
點解一定要人去認同舊時果套審美標準先係正確
佢冇踩低其他鄰家女孩喎
佢都冇踩低嗰班所謂女神嘅擁躉
佢呢個post應該只係覺得審美真係唔同咗好多亦都由以前講緊嘅高級變成依家嘅平民
探討緊呢個現象
On9

大把新一代中意張國榮
依家嗰啲你係觸摸得到,以前嗰啲預咗佢哋俾有錢佬包
其實以前大家都知啲明星係預咗俾有錢佬玩,一係大家互相flirt嚟flirt去,唔係俾我哋依啲平民玩,只要你唔好咁誇張做得咁明顯公開𢱑爛塊面就得,你背後點搞你嘅事,然後某段時間開始變咗,私事都撈埋嚟講
問題係依家啲明星唔止外在唔睇得 連內在修養都係冇以前嗰批演藝行業嘅人咁有操守/對自己行業付出返相應嘅尊重
黎明以前唱歌俾人垢病佢唱功廢 結果一直努力咁進步 不斷咁去鑽研唱功 到而家唱歌可以話係無懈可擊
以前曼玉一出道都唔係即刻平步青雲㗎 但真係一直進步 用作品同實力說話 演技水平係真係令人信服

依家嗰班呢?肥姜唱歌難聽到一個點都可以有成班fans 仲黐線到講咩聽流行曲唔需要唱功
ViuTV仲有成班男女藝人搞埋一齊 貴圈真亂
唔係偷食 就係搞到另一半跳樓 一係就做人第三者 再唔係就揸車撞親人
以前演藝圈邊有呢啲咁多狗屎垃圾?唔係話冇
但而家成個娛樂圈都係烏煙瘴氣

其實擺明係斷崖式下降
講真嘉欣嗰啲級數唔嫁有錢人/同黎明呢啲級數嘅靚仔拍拖都對唔住上天生俾佢嘅美貌啦
唔通要佢嫁俾一個公屋綜援廢老先叫做啱咩
佢一副咁樣嘅樣貌就注定咗天生係Easy Mode,亦都注定咗佢唔會係一個普通生活嘅平民百姓

呢個就係所謂嘅距離感,依家嗰啲真係冇
真心似係讀U,一齊做project,好樣小小嘅group mate/隔離學系,好多仔圍嘅女嗰種級數
真係冇咗呢一種距離感
IG face
Ig face 係食玩訓

佢個樣有90年代feel 點同
以前嗰啲其實冇嗰種校園feel,因為佢哋唔似你正常生活圈子會遇到嗰種人,係出咗嚟社會先會遇到

陳慧琳話就話高貴,其實佢係似同學朋友之間比較有錢嗰個人,係貼地嗰種高貴,而唔係嗰種權貴後代,平時生活圈子唔會點接觸到Kelly成個feel其實偏向好有錢嘅中產多過權貴後代,不過佢一開口就即刻連中產都唔係

唔知佢哋有冇去過摩納哥,個個名車出入,隔離啲女索到啪啪聲,不過注定唔係你嘅,一見到都知自己仲未有資格真正入到嗰圈子
新一代中意Billie Eilish

依首有幾分似90年代王菲

https://youtu.be/mclRu9jByho?feature=shared
陳慧琳一開口真係唔掂外表包裝得幾好都好
一開口勁似街市婆 市井女人
一開口同張柏芝驚嚇程度差唔多

係啦Kelly嗰種係典型中產屋企有啲錢培養出嚟嘅甜心sweet 善良富家女形象 反而嘉欣出身寒微 但係因為太靚真係有一種貴族氣質 典型嘅千金 甚至係有啲財閥夫人 冷艷高貴不可一世嘅氣場
女神feel
不過依家d人係鍾意接觸到既鄰家女孩型
嗰種美艷不可方物 風情萬種 美而不自知 嫵媚性感 真係冇得頂佢嗰種性感真係高級到不能再高級
有好強烈嘅距離感,彷彿一個眼神都流露住無限嘅故事
真係一顰一笑都可以電死人甚至只需要一個眼神接觸就已經見到人神魂顛倒
講咁耐女神都無幾張圖,氣質,大氣,呢啲咪女神囉

(啲「廁紙」要湧晒出嚟果隻,光環都包幾層,從來都唔係個鼻幾高,眼幾大,要臉部整體平滑,乜都駕馭到)
成堆人討論咁耐都冇個結論
普通樣都叫靚仔
Local 樣吹到鬼鬼地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞