點睇依十幾廿年嘅女神標準同以前已經唔同咗

624 回覆
45 Like 169 Dislike
其實佢點解可以柒到咁,佢柒成咁又紅到係真係奇蹟,仲食埋靚仔
近代都好難數到一個女明星係柒到咁
佢真係全方位柒到極端捧紅佢個Team人簡直係天才

唯一可以話欣賞佢好有毅力係咁keep住演戲攞埋影后
但除此之外真係全方位都係好柒唯一真係叫身材好 但相比起真正Model級骨架嗰班( 嘉欣 王菲 翁紅嗰啲) 佢完全唔係入流
台灣小太妹, 你想有啲咩貴氣, 反而而家老咗都仲扮到下, 後生真係唔得
直頭係人類奇蹟
佢最勁嘅就係可以洗腦依家啲人話佢係女神
經歷過嗰個年代啲人都冇人話佢靚屋企啲長輩直頭話佢係難得一見咁醜依家點解會上咗神枱
佢仲要拍玻璃之情嗰啲港大精英學生
完全冇咁樣嘅貴氣 真係好似一個發姣嘅cheap精 MK妹而家老咗叫做自信陽光啲順眼咗少少但都唔係靚
係佢班PR成日捧到佢上神枱跟住以前嗰啲大美人又老咗退下來 所以先搞到佢老是常出現變咗女神
淨係feel到佢真係好八婆真係西女人
王依度其實做得幾好,已經交足戲專心做下把真係做到心虛被人講中咗嘅表情,但反而更突顯出洪嗰種西中之西
其實成個大陸都係靠吹奏, 宜家再靠埋filter
女明星都算, 起碼仲係人樣
但啲男明星男idol真係樣衰到痴晒線
係囉,我都想知,佢係千年一遇咁樣衰嘅星
佢哋成日吹奏啲妺仔樣同埋人妖樣
真係依家諗返起嘉欣個個都唔鬧 淨係話人對Ada好冇鬧Ada係西女人可能係有箇中原因嘉欣可能是蘑菇的
呢套戲入面朱茵同佢真係煩到個死人弱智樣加埋把死人聲真係搞唔掂 格衰衰又炆憎又暴躁咁真係好似死八婆潑婦罵街佢唔同嘉欣嗰種高貴冷艷串得起 就係因為佢冇嗰種氣場再做呢一啲角色完全變咗潑婦 惡婆同埋講對白個tone真係好似中學生做話劇

https://youtu.be/jm7e1Oq0c7s?si=OCJ3LOgkwmzOgB2c
呢度更加朱茵真係好煩係咁尖叫好嘈 跟住又成日死黐住原大哥會令人覺得佢勁煩
嘉欣一出場就算唔出聲唔講對白 淨係點頭搖頭個畫面都已經唔同晒靚過朱茵同場好多
佢唔係明星嚟講樣衰衰咁簡單佢係人類標準嚟講都絕對唔算靚嗰隻行出街完全唔會有意欲望佢嗰隻可能有嘅就係望吓點解咁醜
路人標準嚟講都係叫醜樣
佢哋西嗰陣真係好八婆feel勁煩,好潑婦罵街嘅感覺
所以淨係可以扮sweet 扮溫柔小鳥依兩人囉
其實佢哋扮溫柔一啲都唔似,洪欣嘅角色其實應該搵王菲做,同千歲差唔多,王菲套戲咁多角色其實最唔啱做硬朗殺手,佢都冇乜硬朗剛中帶柔feel,連造型都睇得出好唔啱佢,佢做吳嘅反派角色仲fit
佢係狗都唔屌嗰種樣衰
Leon拍開對手戲嘅係嘉欣 海味 玉女級數對住佢 唔知Leon有乜感覺
都話咗依個西女人唔係善男順女,其實嘉欣慣咗明刀明槍邊夠西女人玩,好似最後邊個估到大贏家係甘比
正常人都會反胃,寧願俾錢解約都唔要同佢做對手戲
所以覺得黎明真心好敬業樂業
仲要對住呢條友做嗰啲情侶嘢真係會嘔
邊個估到魔王級數嘅美人會輸俾一個完全其貌不揚嘅人
反而洪欣個個都話佢好靚我真係唔覺最多唔叫醜樣但係一拍埋大美人真係冇得比有人話佢似低配版嘅嘉欣
其實唔似佢五官冇嘉欣一半咁精緻 最多離遠望叫做呃得下人但係一近鏡就唔掂

其實嘉欣靚到咁 俾佢慣咗要風得風要雨得雨都唔出奇
其實聽返佢個錄音我又唔覺得佢真係做咗啲咁十惡不赦嘅嘢 反而似呷醋係咁吊其他埋男方身嘅女

仲有佢上志雲飯局一提黎明冧到爆,跟住又笑笑口話黎明係最好嘅朋友然之後又話有feel但係冇一齊,到最後又話自己點樣澄清都冇用大家點諗就點諗,都feel到應該唔止係朋友就算冇拍拖應該都係友達以上戀人未滿嗰隻如果唔係邊個可以溶化到冰山大美人

嘉欣呢一條片已經過咗全盛時期好耐,都差唔多40,都仲係靚到爆

https://youtu.be/fChWh235Ke0?si=n8SolFjOkZlOkg8U
洪欣個角色一開始咪喺度扮晒賢妻良母賢良淑德唔至於乞人憎但都係煩煩地一啲都唔吸引
反而嘉欣個角色係一開始惡惡地 講嘢好倔 好cool好高冷嘅冰山 到最後再變成同原振俠相知相愛 多愁善感呢一個變化仲吸引
就算係嘉欣角色黃絹早期西西地 好鬼cool都吸引過洪欣扮晒賢良淑德溫柔知性
老咗有啲瘦得滯

老實講唔使嘉欣,王菲唔扮硬朗用依啲look已經夠
洪欣真係弱智樣好鬼柒
點解仲話佢係翻版嘉欣最多話大家都係濃眉
但係嘉欣五官真係精緻好多靚好多

成套原 洪欣同朱茵一出現就真係破壞咗
老實講王菲長頭髮 容易受傷的女人定唔知愛與痛的邊緣(唔記得)嗰個MV真係好靚
係呀,佢嘅角色咁討好又咁易做都咁麻麻
咪係佢個角色已經叫做全劇嚟講人設相對唔係乞人憎嗰啲 又可以做Leon女朋友 仲要係溫婉善良賢良淑德(前期)都可以做到咁煩咁乞人憎
你話朱茵嗰個角色本身就巴渣妹 吱吱喳喳嘈喧巴閉喧喧巴就話啫
佢個角色連冇乜講嘢咁鬼cool嘅王菲 甚至西西冰山臭串嘉欣角色前期都爭唔贏
講對白 一啲吸引嘅味道都冇完全演繹唔到個角色嘅精神 成日淨係覺得佢扮溫柔咁氹黎明
反而嘉欣180度大轉變 之後 變得溫婉嫻熟 小鳥依人 好溫柔好多愁善感仲吸引過佢
佢從來都唔係長頭髮問題,係佢幾可係以正常啱佢style嘅look出現,佢不嬲追求型格同特別為先,啱唔啱佢靚唔靚佢其實初出道以嚟冇care過,一出道就已經事先剪短頭髮嘗試行類似陳慧珊林憶蓮鄭秀文嗰啲型格路線,炒晒車屢敗屢戰終於搵到適合佢嘅型格路線

有次睇返台慶彩排,佢綵排靚到飛起靚過晒其他歌手,清秀純情,嗰樣係真係純到即刻溶化你嗰種純度,屌佢老味正式出show化濃妝整到頭髮一嚿嚿想扮型格阿姐結果即刻變得好柒

佢嘅樣啱style配溫和嘅造型其實可以好靚,起碼靚過陳慧琳同楊采妮依啲偶像派,仲要動態靚好多

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞