(2023-24 暑假III 選秀日) 金州勇士球迷討論區(280)Golden State Warriors

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
上季對佢都好好啦,咩料
唔查都唔覺
Green 打咗咁多年
2012-24 十二年加埋晒先 177.8M

Klay哥對上一份約
2019-24 呢五年已經 189.9M
(生涯 2011-24 係 266.2M)
佢咁都仲可以嬲真係好撚癲
green上份約同呢份約都係友情價
Green重要性唔低klay太多,而家甚至超越
Curry+Green > Curry+Klay
個人問題,數字試點唔會分析到
Klay哥話哂首輪 11th pick,Green 哥次輪

起步都唔同
green上季3分仲要突然回春
三老嚟講,佢算係犧牲最細
KD 嚟嗰時,Curry 減出手
Green 直頭冇晒進攻戲份
得佢係一切如常
turn out 有份頂薪安心養傷
佢只要唔上腦亂玩MMA
佢既重要性其實好大
又要高位分波
又要同大清玩擋拆p&r
間中仲要頂埋5號位
咁都係收你2千萬仲想點
待遇計,對佢絕對係用curry level 看待
佢ego太大 覺得自己仲係game 6 klay 無辦法

搞成咁,唔會番到轉頭了,基本上走硬
仲要市場上係搵唔到個咁嘅球員
係無取代品 如果高薪續klay其實對green係另類嘅唔尊重
佢有份養老約係好公道
要屌都係講佢發癲打人/落場鳩打
宇宙勇時期佢無論錢定球場角色都做好大犧牲
喺Curry都唔收咁盡嘅情況之下
KT有咩原因要拎咁多錢
我懷#2 pig
我joe smith #1 pig

其實Klay去留唔係今個夏天最緊要嘅事
就算佢留低都唔可以再依靠佢做第二得分點
一係trade Wiggins推古
一係trade古換個明星SG
一係兩個打包換個明星SF
個身價插得快過香港樓市
揀trade Wiggins 推古

第三個選項可以揀到籃網橋可以考慮下
其實比佢走完就求撚其啦, 目標入到playoff就得,慳到下錢,大家交到功課咪算
高價續 klay最後如果佢仲閪過上年,lacob mjd kerr klay齊齊受靶,球迷睇到冇癮,年輕嘅又冇得上位,佢自己又燒埋啲光環
我明白勇士體系古仔同wiggins 好難並存,但講真我唔覺得古仔上限會比wiggins 好

反而有d期望無曬跑動射手15大真係洗心革面係戰術層面做d改變
兩人都閪,唔是基石,揀個過渡用考慮年紀就點都係古
你諗下上季見頂啲進攻, 點比佢咩起隊波做二佬
究竟見頂係心態問題定佢真係水貨
場外因素+少少心態問題
佢事假前嗰排其實上咗軌道
之後就搵唔返狀態咁
事實就算狀態最好嘅時期佢都只係適合做三四佬嘅角色, 而現時隊波需要二佬, 無論係俾古上位定trade粒星返嚟都會擺佢上枱做籌碼
15大完全唔set戰術比佢,佢下下攻都係泵兩野之後夾硬fake away,係人都知你做乜,好難命中率高喎
狀態唔好果排3分係咁炒,真係慘不忍睹
到上番手又出事要請假,無辦法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞