(2023-24 暑假III 選秀日) 金州勇士球迷討論區(280)Golden State Warriors

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
一路都講要PG 指定下家
勇個交易包從來都係match 個salary
冇特別吸引力
上面有人FF 古都唔洗出 出堆垃圾就得
坦白講純講衝冠吸引力陣容完整係76人好啲
Pg點解想會淨係指定勇做唯一一隊下家
好明顯冇隊肯出頂薪簽PG,有佢一早opt out左,只要佢opt in就只能trade,76邊有資產
咁希望你成功當快艇傻仔咩 完全係打劫
CP3合約保障額度確實是可以調整,但那只對勇士輸出的薪資有影響。

對快艇來說他們就是收進3000萬的球員。

所以不是說勇士出Wiggins+CP3,然後把CP3的保障調到2248萬就可以交易。

(至少我沒有讀到2023的新CBA有改這部分)

最後,還是需要第三方來幫忙。

By 追追熊
PG可以選擇FREE走 艇乜撚都無又點睇
76有提過FREE簽會開4年MAX
但消息PG盡量想留係西岸
K哥最後去台灣
即管睇下結果快艇肯唔肯接受無古,用cp3 wiggins 做核心既package

連橋都要5個frps 先換到既情況pg 咁少pick 加要人食垃圾黎換
唔介意望住PG free簽76人無損失 笑下艇都好
而家就係無點聽到有其他隊會sign and trade 個個等free簽
橋無得opt out嘛 張約情況完全唔同
要郁古去trade mkk 仲好
如果下年夠錢續嘅話
都唔知你up 乜鳩
76 人要PG係等FA 簽
到時快艇乜都無 變空氣叻仔D?

傳勇熱門都係因為勇肯出資產又match 到pg 人工
快艇個班主唔蠢 留名等睇勇士乜柒都冇
用咁嘅package打劫人 (冇古)

Anyway 好快就知結果
只係講你用76人黎比完全唔關事

而家流傳既都無聽到有咩其他隊開吸引d package 比艇
有先再討論打劫啦
傻閪猢黎?
預左無艇自己簽返4年max咪得
The Warriors aren’t tendering a qualifying offer to guard Lester Quinones, per Michael Scotto of HoopsHype (Twitter link). Quinones will become an unrestricted free agent after averaging 4.4 points per game on .397/.364/.690 shooting in 37 appearances off the bench for Golden State.

如果簽唔返Klay,歡迎佢老底返黎
其實勇黑既話,其實佢哋唔係應該想勇簽到pg,仲要用4年max簽,然後pg一沉不起狀態大跌,咁樣先係對勇士最大傷害

勇士簽唔到PG又無咩損失,最多咪又係playin區前後掙扎(下季隨時playin都無)
唔好古仔換pg呀!!!死撚緊!
想講其實好痴線 可以連國際賽都唔比打咩

雖然我覺得見頂應該無咩所謂
PG幫幫手大鳩艇先有可能成事
簽到pg最多有playoff打下 唔覺得係contentder
下季應該都係牛 狼 塊 雷呢四隊
無論trade唔trade到PG,行到幾遠都係睇古仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞