(2023-24 暑假III 選秀日) 金州勇士球迷討論區(280)Golden State Warriors

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
要 Dlo 我寧願要返 Klay
其實成日話養新人,乜咁易養得出 而家curry嘅level咩 真係好on9,而家有個歷史級別嘅球員 唔揀搏下 反而搏有日揀到並養成一個歷史級別嘅球員
唔通後者奪冠機率會高啲咩

重建到幾時先可以有 curry + pg + green嘅實力 即係覺得贏嘅機率唔係高到2/3成 就不如砍掉重練 由頭賭過 有成30隊 仲要有啲隊咁勁,咁計2%機率都無啦

2022年前 咪一樣無人估到勇冠到 唔搏重建正笨柒
淨係出CP3+Wiggins, 我當出晒手頭上嘅frp同swap, PG又幫手俾壓力force trade, Klay肯減到15m左右做PG嘅後備, 新仔又肯接受多一年上場時間唔穩定, 老闆準備好晒未來幾年都爆2nd apron, 以上嘅嘢同時發生, 有可能但唔可行
淨係klay肯減 同 肯做後備 兩樣野都已經唔會發生 條友ego大到癲
如果勇士係公牛咁既情況,我一定會叫重建,但問題係勇士一日有手感係度都無理由玩重建練新人

就好似十幾年前既湖人,Kobe大傷前都無理由玩重建要佢陪練新人一樣
勇士老闆冇快艇老闆咁有錢, 咩準備好晒未來幾年都爆2nd apron我覺得根本冇可能
最後會變左正選 curry+klay+pg+古仔+廢鳩
之後klay一到大賽/關鍵時刻 繼續搶住粒波射tough shot
平時一定扮晒唔獨食
CP3,Wiggins,Moody,GP2,Looney,2個frp
以上資產任換PG
有冇人有異議
而且一人一城都會count歷史地位啦
大飛有, 佢哋角度肯定想要古
佢地要古做乜,同Kawhi撞位
你講嗰五個名係自己都唔想要嘅垃圾, 但淨係畀2個frp 人
Kawhi打得幾多場, 就算唔係立即重建古再攞出去交易嘅價值都大好多
全單trade就係睇PG嘅態度有幾強硬, 如果佢威脅opt out走人咁勇士個package就算達唔到要求大飛都要硬食
PG都有權free走簽第二隊 大飛咩都無
最後一拍兩散 PG opt out簽第二隊 大飛咩都無
咁你覺得PG值幾多個frp
如果CP3+Wiggins+Moody+2個frp 快艇應該ok
CP3+ GP2+Looney 你唔畀返3個frp快艇應該搞唔掂
艇肯收少個frp,5個俾晒佢我都肯
5個俾晒咁你仲想要艇咩人呢
艇好可能想搵人啃埋Tucker
PG如果opt in艇超2nd Apron冇得打包其他約trade, 只可以一換多
PG opt out deadline date 29 June

呢兩日會有結果
有預感傾完一大輪艇續返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞