(2023-24 暑假III 選秀日) 金州勇士球迷討論區(280)Golden State Warriors

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
天日先到我哋,希望係有嘢睇
呢度傾親果啲 大部份都係想打劫人地
而家既勇士除左Curry同古
其他基本上都係負資產黎
都唔明你地好似講到咁易trade得走去換d即食戰力返黎
小年都undraft真係不如死撚咗佢啦,仲報?
好多人未明勇士根本冇咩交易籌碼, pick唔夠人多, 新仔冇人咁勁, 交嘅稅又高
唔係PG有機會叫Trade me勇士根本冇機會換到呢啲級數
勇做到搵PG返嚟 + 留KLAY咩?
年經

FF討論下姐
dlo人球黎 黎黎去去被人換
所以其實我真係唔明啲人屌PG單交易做咩

唔做嘢又屌唔做嘢,籌備做啲大交易又屌做水魚
好心佢哋就望吓依家球隊手上有咩籌碼先

首先本身咩都唔做都己經超出咗薪金上限,就算裁咗波叔都得幾千萬去補強,係講緊包埋二清既續約

而手上有既年青球員,稱得上正資產既係得古、波、TJD,而毛依家既行情應該係佢交易價值既低點黎,而波、TJD仲行緊新秀約用緊新秀紅利無理由送出去,而係有少主之勢,送走佢應該都會比人屌死。

而手頭上郁得勇士亦會想郁既球員有見頂、波叔、魯、Gp2
但呢4個都唔見得係正資產有好大吸引力。

如果唔使用到古,用見頂、波叔、毛再加pick就有機會將二清個位升級做PG真係唔明有咩好屌

無錯,PG過黎既係要開張max比佢,佢過到黎失敗既佢卡死啲薪金空間,但咩都唔做既唔上唔落咪仲衰,口就話要維持競爭力繼續幫手感爭取第五冠,但做又做唔到,然後成績又無人又養唔到唔上唔落咁真係好咩
冇話易,不過PG同Bulter呢啲老+就完約球星原隊都想甩手,要trade返嚟唔係完全冇機會
有pg 梗係唔留klay 多啦
仲講留Klay
如果用CP+頂+GP換到PG仲5,6M cap留俾Klay哥嘅
講真連KT 都可以放棄,就算迷頂我都唔夠膽反將頂向上交易
難得老細肯交稅衝戰績
其實大不了可以乜都唔做 栽鳩晒cp3 looney慳錢
我諗大部分球迷都會對未來球季灰心

如果連PG都厭棄 想知仲有咩人選
呢度d勇迷expect可以trade到字母KD呢d 大top既黎玩即食
可以同PG 呢個級數拉上關係已經好超出預期
起碼真係叫補強
管理層而家個勢都係想搞左CP3 張約做trade
用既定事實逼klay 續
之後得返咁多你要就要唔要就走
可能叫做做得無咁肉酸
Trade唔到大top就一律屌廢/老/傷
又唔諗下勇根本無咩籌碼
咪話唔多過20m一年都夠錢留
但要睇佢肯唔肯+magic搶唔搶人
如果PG肯黎應該係勇肯開長約加佢自己中意Curry啦
怕就怕黎左之後沉迷搞雙Podcast組合
真係好唔明佢哋究竟知唔知隊波係咩境況
同埋佢哋究竟想要咩
要開咁多都有撚排搞 要送pick比人食哂GP魯果17M
其實俾我會表面上扮爭冠 小修小補
實際目標係練新仔 慢慢接班
無論all in 同重建下場都係收皮多
我唔想見到勇士好似大腸咁完全無退路
唔係pg唔好 而係有pg我覺得下季都係入唔到playoff/一輪
無見過屌既有咩建議

想原隊開季?咁下季實屌得仲甘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞