(2023-24 暑假III 選秀日) 金州勇士球迷討論區(280)Golden State Warriors

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
佢話最近睇咗之前一啲有非保障合約球員既交易先知原來非保障合約既操作彈性係咁大,唔係單單用黎裁咗佢慳返3000萬

同埋佢好強調波叔份約既操作同二清既續約係兩個可以獨盧去睇獨立去操作既動作,而二清既續約而且優勢係係勇士呢邊

不過佢無提到古既續約
佢同其他台仔之前仲講緊一定waive cp3續Klay, 口風轉得咁快
佢話最近睇咗之前一啲有非保障合約球員既交易先知原來非保障合約既操作彈性係咁大,唔係單單用黎裁咗佢慳返3000萬

同埋佢好強調波叔份約既操作同二清既續約係兩個可以獨立去睇獨立去操作既動作,而二清既續約而且優勢係係勇士呢邊

不過佢無提到古既續約
老老柒柒真係trade咗pg, 大家都心知肚明續Klay嘅可能性好低, cap就係得咁多根本唔夠分, 睇唔到Klay肯接受中產價留低打後備
冇記錯勇艇收返嘅同送出嘅錢要一模一樣先可以做交易
3方交易難度又增加咗
cp3份約可以自由調整30m以下嘅任何金額, 要match唔難
諗多左啦,入到PO已經超額,家陣唔好話換PG,就算唔駛錢送佢畀你,你覺得現在隊波打得贏牛仔/木狼/金塊/雷霆?
係咪可以搵二姑番黎做助教睇住見頂
係喎艇最少都要見頂加毛
你搞清楚先,現在人腳要打贏牛狼金雷當然無乜機會,但係有交易之後就未知
又唔洗咁悲觀,話晒都係55勇,我記得上季對呢幾隊場場都係close game,上季太多不穩定因素(Klay發瘟,頂請假,廢鳩發癲,古仔被雪...),我相信今季會解決大部分問題,同埋明星賽後戰積好左唔少,要提拔/放棄邊個都好明確
2022開季前咪一樣好多悲觀撚
最後加啲運氣就有機會 盡能力做好自己競爭陣容就夠
講真如果毛+魯+gp2+frp 任意組合可以換到多個一線星,隊波仲好有競爭力喎

KT我覺得某程度上唔到勇士控制,你話我悲觀都係咁講,我覺得佢心有條刺會寧願平d 係第二隊fresh start
3件雞肋換到個星真係靠奇蹟
btw你地係咪唔記得仲有個人已經擺左上架?
Cp+頂+毛+pick 合理啲
但有一點係對勇士有利既就係出面無球隊比到二清滿意既合約價碼同合約長度,優勢係係勇士果邊,急既應該係二清果邊而唔係勇士果邊。
Sor 我擺漏左cp3 cp + 另外+frp 就操作得好好
唔想出頂
佢而家唯一可以做嘅就係大鳩勇士寧願降薪都會出走
我覺得先將球隊目標放係入PO係保守,但係叫做平衡新仔同大清出場,成季流流長,只要15大唔亂出4G陣,入PO係可以既,但要再過關斬將就睇下今年隊波發揮
以今季入季後賽既球隊中,以中鋒為核心既球隊有,以側翼為核心既球隊有,以後場球員做核心既亦有,勇士就血真係招募到PG, 入唔入到季後賽,季後賽行到幾遠都真係好睇各隊既球員健康,球員狀態

第一樣要寄望既就係手感唔好退化得咁快
咁樣就要更多輪休去儲氣大清自己都要平衡下,盡量駁入7/8,寧可打一場PI,唔好係season去到盡啦
Curry今季已經退化咗好多,所以再用以往個套去打波我覺得走得唔遠。必須要搵多隻星去分散返curry嘅防守壓力
其實錢佢都搵夠,佢想搵嘅係面多啲,佢降薪走都真係唔奇,搞到del晒post,佢咁要面 都唔知點番到轉頭
我覺得一隻星都未必夠,如果想贏,入PO就有可能既
其實見頂本身都係all star
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞