其實點解日本人咁高碳水飲食都唔肥又長命

717 回覆
633 Like 30 Dislike
根據《自然》雜誌給出的調查結果,全世界每人每天平均步行數為4961步。而在統計的共111個地區中,香港以每人每天6880步的數據遙遙領先。

日本6000步

成班on9崇日係到鳩up
根據《自然》雜誌給出的調查結果,全世界每人每天平均步行數為4961步。而在統計的共111個地區中,香港以每人每天6880步的數據遙遙領先。

日本6000步

成班on9崇日係到鳩up
So true天賦佔最大 跟住先到飲食
外國人人渣車點對點
門口行20步上車 到目的點 再行100己經到位

行成萬步

冇概念又要係到吹

香港因為公共交通方便先行得多

因為地鐵站唔係起係你屋企門口

行去地鐵站10分鐘都己經成千步
炸嘢落好少油
其實歐美研究都係話中至高碳水先最健康
師兄
9up 都有個譜
知就好啦屌
日日係到鳩吹崇日
講到白飯毒過白粉
日本食物 大部分都少油少汁 根本多油多汁先肥
鳩up無極限你都識講中學生同職業運動員啦on9
日本9成社蓄都冇做運動既習慣 一定少過香港人
唔係個個渣車有地鐵返工但站同站 站同office 都遠 歐洲美國都返過… 唔係你想像中咁多人揸車
繁時揸車好撚塞ok?
當然有人揸車既 但講緊行去泊車都未必近公司 有啲last mile 係用escooter
全個日本得大谷同翔平兩個人 仲要投手大谷傷完未出返嚟

日本6000步

玩夠未?

平均4961 吹到行成10000步
連登仔鳩噏唔使本
今次去日本條街勁撚多肥婆著鬆身衫
日本人邊有唔肥
應該用咩字代替?
講咁多健康生活,冇人講日本人鐘意扑嘢?鐘意扑嘢,咸濕,都可以係長命嘅因素
人地日本水質都好啲 醫療水平又唔差 更係長命
同埋外國減肥節目,掉咗個癡肥嘅美國佬去日本生活半年。自然就瘦左所以肥未必係碳水因為美國人都係高熱量,食好多蛋白質
法國又係 個個吸煙 飲酒量又世界top tier
運動量做gym又偏低但係又係歐洲入面算長壽
屌開完post無睇 推左咁撚多頁
我都想知
留名睇結論
成段野都鳩up都有400個正評
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞