其實點解日本人咁高碳水飲食都唔肥又長命

717 回覆
633 Like 29 Dislike
話日本份量少嗰啲
唔該解釋下點解咁多餐廳白飯係任添
冇依個需求免費refill 把撚呀
全世界最長命就係東亞人 華人
屌奶星 佢拍片前 去睇下平均壽命排名先出片啦
你唔係覺得日本working hours 短過香港嘛?
會唔會就係使用率少先比人免費refill
請問你係咩門派?
第一次認識
人地早餐都有飯 屌老母
都重話係我地去旅行先食得多飯
拉麵set 配餃子 飯又係特登整比旅客呀?
有時係ig 睇d日本家庭主婦煮餸都係偏清淡
好少真係下下碳水
其次運動,唔洗講
香港人連行步路都懶
香港交通太方便,連行路機會都無乜

On9到
不如搵下資料先鳩up

根據《自然》雜誌給出的調查結果,全世界每人每天平均步行數為4961步。而在統計的共111個地區中,香港以每人每天6880步的數據遙遙領先。

成撚日睇少香港
日本平均得6000步
眼見好多日本人都去refill
終於有個正常可以覆吓
你講既基本上都係事實
城市人先多肉喳
鄉下地方唔係野菜就面豉湯 拉麵 soba 白飯
eg 河口湖手打烏冬,餺飥,長野soba,香川烏冬
日本脂肪肝問題好似幾勁
普通味精我得
美國調查:港人日行6880步冠絕全球 《八千步》唱作醫生:未夠多

原文網址: 美國調查:港人日行6880步冠絕全球 《八千步》唱作醫生:未夠多 | 香港01 https://www.hk01.com/article/104470?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

食撚屎 崇日撚
平均壽命又輸
行路又輸

唔知日本蠃乜
成日見d人留言開口埋口就"好多", 連少少數據都冇純靠估
總之佢地嘅論點就係日本人其實係低碳水生活
嗰啲係俾賤種遊客食
香港就係公共交通方便 先令人行得多

全球人有車都點對點 行唔夠100步上車 落車行100又到目的地

我行去地鐵站都成千步

唔係炸雞炸豬排就係漢堡扒咖哩
本身一碗個份量好少
你岩
14.9%
即係有85.1%情況都唔用
咁15%日本人肥定85%日本人痴肥呀懵撚

拎完一大堆資料出黎話自己錯
橄欖油係洋食高級野先會用
條友走出黎講話炸野用橄欖油重係度兜

同埋地中海飲食西班牙葡萄牙法國意大利都係用橄欖油

肥唔肥關橄欖油撚事咩
on9
日本人朝早係屋企食多
勁健康 自己煮
日本餐食用油主要用植物油
中餐用豬油
好多人都無數據就話香港少
一提就消失曬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞