其實點解日本人咁高碳水飲食都唔肥又長命

717 回覆
633 Like 30 Dislike
佢地有無講真係一個問題
以日本文化內斂可以只係講夫妻之間
36%夫妻無sex不過
日本女性出軌率近50%男性超60%

《NEWS POST SEVEN》指,根據「JAPAN SEX SURVEY」2020年的調查,日本男性有41.1%的人「正在搞外遇」,女性則有31.4%;而「曾經有過外遇經驗」的比例,男性為67.9%,女性為46.3%。也就是說,在不限定是否有婚姻關係的情況下,在日本社會中,每2人就有1人曾經劈腿過。
係,重未計日本男人好撚鍾意飲啤酒

佢地飲食算唔上健康
留comment俾評分個啲都係賤種遊客?

Chuuka Soba Takayasu
+81-75-721-4878
京都府京都市左京区一乗寺高槻町10
https://s.tabelog.com/tw/kyoto/A2601/A260303/26001199/
真係唔知香港有幾多地方要行半粒鐘先搭到車?
仲要飲好多酒
因為肥瘦黎講飲食重要過運動

至於日本飲食健唔健康就另一個topic
簡單講 依個post明明講壽命
但平均壽命個表 香港高過日本
但無工人既家庭都一大堆肥人
河馬已經係一例
就係交通工具發達要先行
要行去巴士站 行去mtr站
人地渣車點對點 到目的地+埋唔知有冇100步

重有香港人 其中一個娛樂係行街
去旺角 係街頭行到街尾
行曬幾個附近商場
講緊平均預期壽命85以上 你無啦啦講香港女性86.8做乜 係人都知女性壽命高過平均 用女性個數據黎反駁冇說服力 要比就apple to Apple女性同女性比

https://read.dukeupress.edu/demography/article/58/5/1631/178726/Examining-Ethnic-Variation-in-Life-Expectancy
Nationally, Chinese had the highest life expectancy (males e0 = 86.8; females e0 = 91.3), followed by Asian Indians, Koreans, Japanese, Filipinos, and Vietnamese,
呢份paper話華裔女人係美國已經去到91歲
佢地果邊好似冇咩深綠色菜食
同埋成日飲味噌湯,唔煲湯
好多3張野就感覺老過香港人
咩男人 女人都好鍾意飲
91歲 真係可以講句再吹大d
成個國家得7x
日本人好重視體重管理
初中7成課後活動係運動
高中5成

fat shaming先係對減少醫療系統最有效既方法
韓國肥少少直接Social death
日本出名水果正,晴王,桃,士多啤梨,四國出名柑,去親日本都瘋狂食水果差唔多每個縣都有特產水果
鄧小平
屌 出軌還出軌
同時佢處男處女都好撚高啦

要講扑野次數就搵返扑野次數
搵d唔中point巴數據
日本仔煙酒勁過香港人好多
有可能
一般識英文食沙律唔落汁既華裔
以清淡為主
如果用整體知識水平去睇可能有關連
長期高碳水唔係會易肥?利申唔識野
事實係好多研究都顯示亞裔係美國係outlive white by 7-9 years
加上又好多研究support華裔係亞洲人入面壽命最長
有哂研究冇得你話吹就係吹
俾多兩個source你又點話

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4567918/
Asian-Americans outlive whites by an average of nearly 8 years.

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2352827322002853
Indeed, Chinese have the highest life expectancy among people of Asian descent in the U.S.,
係咩

唔洗睇數據
望下個recipe都覺得高鈉高糖
我邊句話行路唔計?我話去地鐵站唔係只有步行係運動

自己去住宅區睇下日本有幾多單車泊喺度
你係咪對日本人既生活方式有誤解
日本人人渣車出街就冇人逼搭鐵啦
人哋一樣行商場既啫,玩完搭鐵再行返屋企既距離點止旺角街頭到街尾呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞