[最後一集]GOT權力的遊戲第七季討論區7

1001 回覆
16 Like 3 Dislike

nightking用真名上網冇人信

唔會啦

Nightking係forest children做出黎 有影過未變前既樣

fan theory 係
bran 番過去上身
想令到個人唔會俾children變
但係上左身既時候俾人變左...

好似係

有影過未變nk個樣咩 第幾季

點解forest children要將佢變成night king

上季 好似出過下樣

children 話
at war against human

Bran見到果個係第一個white walker
但無講佢係唔係night king
之後亦無講究竟children of forest整左幾多個white walker或者幾時整night king
有fan thoery話night king係之前一個lord commander
但呢個fan theory係based on書
劇無交代過

第一季個啊婆唔係同bran講傳說night king係house stark嘅 個名同佢一樣叫brandon咩

睇怕真係要重刷
fb見到個news話導演Taylor話sansa同arya會死其中一個

大家點睇

spoiler alert
入黎就係想講呢個
覺得係arya 因為arya個角色好似可有可無咁
但個人勁唔鐘意sansa同想睇到arya同gendry bb重遇

痴撚線去咗Braavo搞咁耐仲諗住可以真係蛻變到,咁快gg嘅真係好傻的嗎

個導演仲話好暴力 應該就係sansa個演員開播前睇到喊個幕
仲以為grrm個老婆鐘意arya 就唔洗死

總覺得會係sansa死
因為冰原狼死剩arya果隻
啲狼嘅命運應該同主人唇齒相依
如果係arya死
咁前面嘅鋪排就好戇鳩

咁oberyn martell 都勁好打又想幫tyrion洗脫罪名,又勝券在握啦...

我見到個段係話sansa點走大山婆係因為想arya冇保護
我諗sansa要arya死應該唔難

either Arya計中計跣鳩little finger
either Ayra真係一個死白痴番到黎就鋒芒畢露辣鳩Sansa自尋死路
唉我希望係前者,睇唔順眼Sansa個西女人好耐
https://www.youtube.com/watch?v=STm90gdDDOE

我覺得呢段youtube分析得幾好,有解釋Gendry跑咗幾耐到長城 07:40,
同Jon Snow佢地堅守時間12:14
fb見到個news話導演Taylor話sansa同arya會死其中一個

大家點睇

spoiler alert
入黎就係想講呢個
覺得係arya 因為arya個角色好似可有可無咁
但個人勁唔鐘意sansa同想睇到arya同gendry bb重遇

痴撚線去咗Braavo搞咁耐仲諗住可以真係蛻變到,咁快gg嘅真係好傻的嗎

個導演仲話好暴力 應該就係sansa個演員開播前睇到喊個幕
仲以為grrm個老婆鐘意arya 就唔洗死

總覺得會係sansa死
因為冰原狼死剩arya果隻
啲狼嘅命運應該同主人唇齒相依
如果係arya死
咁前面嘅鋪排就好戇鳩

咁oberyn martell 都勁好打又想幫tyrion洗脫罪名,又勝券在握啦...

我見到個段係話sansa點走大山婆係因為想arya冇保護
我諗sansa要arya死應該唔難

either Arya計中計跣鳩little finger
either Ayra真係一個死白痴番到黎就鋒芒畢露辣鳩Sansa自尋死路
唉我希望係前者,睇唔順眼Sansa個西女人好耐

等睇finale啦, 包你唔會失望
有冇知邊度有小說買 行左三間書局都搵唔到
https://www.youtube.com/watch?v=STm90gdDDOE

我覺得呢段youtube分析得幾好,有解釋Gendry跑咗幾耐到長城 07:40,

我第一次睇都get到啲日落天黑訓覺野, 係中間無其他事件穿插先令人覺得似fast travel, 根本成集既timeline都係合理既
而且第1季都cersei都fast travel過啦

不過喺度講就預左大把人話你fanboy, 對劇情無要求

中文既話上博客來金石堂訂
運埋運費都平過香港

運埋運費都平過香港

英文

運埋運費都平過香港

英文

都幾難揾

運埋運費都平過香港

英文

都幾難揾

書局啲職員唔肯幫我訂 話好難

運埋運費都平過香港

英文

都幾難揾

大眾有中文

咁樣計又好似合理咗啲
守兩日都算係可接受嘅時間?

https://www.bookdepository.com/search?searchTerm=Game+of+thrones&search=Find+book

上網買

運埋運費都平過香港

英文

上年書展 pageone 買一送一
我即場同人夾份買咗全套
巴打有冇搵過 pageone

運埋運費都平過香港

英文

我即場同人夾份買咗全套

pageone咩黎架?巴打全套買左幾錢?

運埋運費都平過香港

英文

我即場同人夾份買咗全套

書店囉

派咩撚野膠係傻鳩 宜家未聽過都唔撚得?

運埋運費都平過香港

英文

我即場同人夾份買咗全套

書店囉

派咩撚野膠傻鳩 宜家未聽過都唔撚得?
爛尾ending都幫佢諗好 : 布蘭用能力穿越時空救返ned個妹

ned冇去做首相全家唔洗死

運埋運費都平過香港

英文

都幾難揾

我係誠品買左英文版,不過好撚細本

運埋運費都平過香港

英文

我即場同人夾份買咗全套

pageone唔係全線收咗皮
今年書展連booth都冇埋

運埋運費都平過香港

英文

我即場同人夾份買咗全套

pageone唔係全線收咗皮
今年書展連booth都冇埋

好似係
之前海港城 pageone 見到三款封面都有賣
仲有個鬼佬走埋嚟同我講係正野

運埋運費都平過香港

英文

我即場同人夾份買咗全套

全套好似半價咗兩舊幾

喺英國 Sainsbury‘s 見到四鎊有 A knight of the seven kingdoms 即刻買咗
爛尾ending都幫佢諗好 : 布蘭用能力穿越時空救返ned個妹

ned冇去做首相全家唔洗死

The ink is dry
改唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞