[最後一集]GOT權力的遊戲第七季討論區7

1001 回覆
16 Like 3 Dislike
jon係咪亂倫

9GAG終於CAP出黎
睇依幕已經覺得ser fdzone最後個表情好慘
點知一上船龍母就俾人啪左

哈哈哈哈哈
Jaime無斷手夠唔夠 mountain 揪?

好似話Jaime名過於實

Ned講啫,不過應該唔夠,除非光環

雙手Jaime 冇可能唔夠
作者之前話過Jaime 係史上最好打既劍士之一
下season九成會話theon打贏左euron拎埋啲tywell gold,之後班隊golden company返去幫stark,之後sansa成功報仇,做埋queen
宜家啲劇情估到晒,唔係我切

今集Jaime仔真係

呢條友
由第1季第1集起開始憎佢

第2季做左cat階下囚講佢對oath 呢樣野係睇化哂
個價值觀同一般中世界騎士好唔同
睇完佢獨白之後叫做見到佢唔會即刻想佢死

第3季遇到Brienne 極重honor嘅人條角色線開始著哂火
Bear and the maiden跳落Pit去救人
估唔到一個咁仆街嘅人都咁有義氣
開始有少少支持條友

澡堂表白果幕經典到J咗唔知幾多次
聽完呢個KingslayerJaime嘅解釋真係明哂
Jaime真係全個show最感性嘅人
Stark重honor, 但係Lannister就重family
而Jaime就重family之外
佢第一季以來嘅所做嘅嘢已經由一句可以總括哂
"things I do for love"

偷襲Ned Stark第一次睇我地已經先入為主咗
套劇好醒將Jaime拍到好似我地成日睇嘅大奸角
好輕挑好撚茅
但係你代入番Jaime個角度
果陣你無啦啦捉撚咗我細佬,睇咗咁耐都知佢同tyrion嘅感情
所以果時Jaime梗係乜都唔理大街大巷做低Ned Stark
就係呢場戲豐富哂前幾季同埋之後Jaime咁多場戲嘅角色

好喇洗咗少少白
第4季Joffrey問佢做咗Knight咁耐做咩咁廢
the white book淨係講你係一個oathbreaker
Jaime仔就答遲早有一日我會名留青史
呢度都仲係當佢講下
係果時Jaime已經對西后冇咗果種會為佢赴湯蹈火個熱情
佢個角色開始冇咗推動力
所以Tywin問佢what do you want
佢好hea咁答一句"supper would be nice"
到而家嘅Jaime已經係一個可以relate到角色

https://www.youtube.com/watch?v=G0AE2OPE9Kw
咁多季Jaime同Brienne有好多深情對望
但係最深刻一定當Jaime送劍比佢問佢改名
Brienne好肯定答番佢:
"Oathkeeper"
呢個名唔單止體現咗Brienne 同Jaime兩個患難見真情、落花流水果種關係
仲係Brienne對Jaime嘅認同,全世界指責佢係oathbreaker但係係知道真相嘅Brienne眼中佢係岩岩相反嘅oathkeeper
呢對真係好撚正

到咗今季雖然劇情去得快
亦都不忙為Jaime仔繼續洗底
單騎突擊Drogon,賜死Olenna就唔洗講啦
而今集仲要反對西后堅持兌現自己誓言 - "I made a promise."
Jaime已經真正轉化成一位騎士、oathkeeper、魅力王子

我宣佈Jaime >>>>>Jon Sand+龍姨+Tyrion

終於搵到手足迷Jaime
Jaime 騎士世界第一 永遠男神
但迎住佢最後會死....肥佬最鐘意就係令你愛上角色最後做瓜佢(主角光環護體除外)
話時話究竟tormund有冇事?

希望冇事 好鍾意佢

希望冇事 好鍾意佢

佢仲要make babies

應該無
D&d而家fan services
咁討好嘅角色
唔會死得不明不白
要死都應該精采d
The Hound做左搞笑角色

做左jon snow金牌打手

睇佢踢個箱個到笑撚到我仆街

劇本都幫佢諗埋啦
做jon snow護衛
最後同西后決戰咪名正言順同mountain決鬥囉

https://youtu.be/3W19OCW81uc
不過睇完條片唔知點解有少少sad
體能王gendry又standby 緊

今集Jaime仔真係

呢條友
由第1季第1集起開始憎佢

第2季做左cat階下囚講佢對oath 呢樣野係睇化哂
個價值觀同一般中世界騎士好唔同
睇完佢獨白之後叫做見到佢唔會即刻想佢死

第3季遇到Brienne 極重honor嘅人條角色線開始著哂火
Bear and the maiden跳落Pit去救人
估唔到一個咁仆街嘅人都咁有義氣
開始有少少支持條友

澡堂表白果幕經典到J咗唔知幾多次
聽完呢個KingslayerJaime嘅解釋真係明哂
Jaime真係全個show最感性嘅人
Stark重honor, 但係Lannister就重family
而Jaime就重family之外
佢第一季以來嘅所做嘅嘢已經由一句可以總括哂
"things I do for love"

偷襲Ned Stark第一次睇我地已經先入為主咗
套劇好醒將Jaime拍到好似我地成日睇嘅大奸角
好輕挑好撚茅
但係你代入番Jaime個角度
果陣你無啦啦捉撚咗我細佬,睇咗咁耐都知佢同tyrion嘅感情
所以果時Jaime梗係乜都唔理大街大巷做低Ned Stark
就係呢場戲豐富哂前幾季同埋之後Jaime咁多場戲嘅角色

好喇洗咗少少白
第4季Joffrey問佢做咗Knight咁耐做咩咁廢
the white book淨係講你係一個oathbreaker
Jaime仔就答遲早有一日我會名留青史
呢度都仲係當佢講下
係果時Jaime已經對西后冇咗果種會為佢赴湯蹈火個熱情
佢個角色開始冇咗推動力
所以Tywin問佢what do you want
佢好hea咁答一句"supper would be nice"
到而家嘅Jaime已經係一個可以relate到角色

https://www.youtube.com/watch?v=G0AE2OPE9Kw
咁多季Jaime同Brienne有好多深情對望
但係最深刻一定當Jaime送劍比佢問佢改名
Brienne好肯定答番佢:
"Oathkeeper"
呢個名唔單止體現咗Brienne 同Jaime兩個患難見真情、落花流水果種關係
仲係Brienne對Jaime嘅認同,全世界指責佢係oathbreaker但係係知道真相嘅Brienne眼中佢係岩岩相反嘅oathkeeper
呢對真係好撚正

到咗今季雖然劇情去得快
亦都不忙為Jaime仔繼續洗底
單騎突擊Drogon,賜死Olenna就唔洗講啦
而今集仲要反對西后堅持兌現自己誓言 - "I made a promise."
Jaime已經真正轉化成一位騎士、oathkeeper、魅力王子

我宣佈Jaime >>>>>Jon Sand+龍姨+Tyrion

終於搵到手足迷Jaime
Jaime 騎士世界第一 永遠男神
但迎住佢最後會死....肥佬最鐘意就係令你愛上角色最後做瓜佢(主角光環護體除外)

巴打寫得好好
jaime真係由我s1勁唔鐘意佢變左我其中一個最鐘意既角色
雖然覺得佢最尾應該會返去殺cersei再自殺 但係好想佢同Brienne有好結果
同jon同龍老母相比我覺得呢條線寫得好好多
btw上tumblr見到啲人話今集最正既reunion係jaime同佢既character development

劇本都幫佢諗埋啦
做jon snow護衛

https://youtu.be/3W19OCW81uc
不過睇完條片唔知點解有少少sad

好鍾意佢兩個一齊
性格相似感覺父女
不過屌還屌都要讚佢真係將係電視度拍到high fantasy
睇佢making of 每集D戰爭場面都拍得好有心思
用哂實景+CG
特登整左個冰湖去拍Night King玩奧運
我地要屌應該係專屌D&D

你真係以為

劇本都幫佢諗埋啦
做jon snow護衛

其實一直睇落黎,我有少少鐘意咗Hound呢個角色 有冇同好
其實之前見有post話tyrion見到西女人有咗 而龍媽同佢講自己以後都唔可以有bb
所以會背叛龍媽
但連jon snow都噏得出嗰女巫可能係鳩噏嘅時候
tyrion點會唔分析 仲會信龍媽一定無得生
我覺得佢純粹係唔想同龍媽嘈有無得生
其實又無連登仔講到咁差
係前6季太神
今季lannister vs dany大戰拍得好好睇呀
Jamie lannister呢個角色好正

五六集毀全劇

劇本都幫佢諗埋啦
做jon snow護衛

其實一直睇落黎,我有少少鐘意咗Hound呢個角色 有冇同好

Tormund同the hound

希望冇事 好鍾意佢

佢仲要make babies

佢仲要marry the big women

以為講句fuck off, cunts就好撚型
之前都唔係咁mk
Jaime無斷手夠唔夠 mountain 揪?

好似話Jaime名過於實

Ned講啫,不過應該唔夠,除非光環

雙手Jaime 冇可能唔夠
作者之前話過Jaime 係史上最好打既劍士之一

咁正
原來Jaime咁西利
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞