[最後一集]GOT權力的遊戲第七季討論區7

1001 回覆
16 Like 3 Dislike
Tyrion最尾係門口望住jon入去同龍母扑野
呢幕做黎做咩
有咩意味

Tyrion不嬲都想Dany搵人做繼承王位
宜家達成左佢意願

見reddit有人話之前Peter做過訪問話 tyrion中意dany
一個禮拜追咗六季
開始第7了
呢幕做黎做咩
有咩意味

宜家達成左佢意願

見reddit有人話之前Peter做過訪問話 tyrion中意dany

其實我都覺得係
呢幕做黎做咩
有咩意味

宜家達成左佢意願

其實我都覺得係

希望 tyrion 唔好 betray 佢。我諗其實tyrion自己都想做king, 想dany傳位比佢
呢幕做黎做咩
有咩意味

宜家達成左佢意願

其實我都覺得係

希望 tyrion 唔好 betray 佢。我諗其實tyrion自己都想做king, 想dany傳位比佢

點知佢最後都係忠於自己lannisters
裏應外合消滅晒dany同jon啲人自己做王帝咁就真係有史以來最大plot twist
Lf成季都唔知做過乜就死撚左
係咪冇左書handle唔到個角色殺左佢算
唔想佢咁早完
今集除左坐低講數on9 d,同lf死得簡單左d,其他都可接受啦
今集除左坐低講數on9 d,同lf死得簡單左d,其他都可接受啦

比人透撚曬 冇曬驚喜 冇咩引
劇情比上集好好多
其實Jaime 會去邊?

北方,如果之前流出真係

北方,如果之前流出真係

屌你條女,你老母比狗屌
ban 9 曬D劇透
呢幕做黎做咩
有咩意味

宜家達成左佢意願

其實我都覺得係

裏應外合消滅晒dany同jon啲人自己做王帝咁就真係有史以來最大plot twist

如果真係咁,tyrion咁多季既 character development 就會浪費哂。Lannister呢個名先一直係佢既負擔,同埋佢d屋企人全部想佢死,而家連最close 既 jaime都走埋,佢幫 cersei 係劇情大暴走

其實今集唔算差,講數係有少少awkward 之後都係推動下情節
呢集係咁多季結局最垃圾既一集
狗都唔屌

成季都垃圾

感覺上成個S7等於序章季
似講故事大綱多過推動劇情你睇
平淡又冇左份細膩

我覺得編劇變左服侍觀眾而寫s7

要龍? ok, 寫
想打仗? ok, 寫
想睇LF 死? ok, 寫
想睇jon 同dany 扑野? ok, 寫

中間過渡點? 唔識寫
[FF] 硬係覺得傳承問題有d伏線 會唔會龍母立tyrion做傳承人 實好撚感動 知人善任賢君咁 轉頭兩個一鑊熟

好明顯佢講傳承問題就係暗示dany會有左jon個仔or女

但dany不能懷孕喎

係咩,已經唔記得左點解

比咒死佢老公既巫婆落咒
咒佢以後懷唔到孕

https://youtu.be/lNXIweykVlI?t=4m1s
解釋左點解dany 會有BB
呢幕做黎做咩
有咩意味

宜家達成左佢意願

其實我都覺得係

如果真係咁,tyrion咁多季既 character development 就會浪費哂。Lannister呢個名先一直係佢既負擔,同埋佢d屋企人全部想佢死,而家連最close 既 jaime都走埋,佢幫 cersei 係劇情大暴走

唔會啦, jaime應該係去左搵tyrion
tyrion唔會幫cersei架喇
話說Ellaria條線冇咗影嘅

咪比人捉左睇住自己個女死
屌奶星 prince oberyn 咁樣比人殺,想個mountain死好耐,屌屌屌

Mountain 有排先死

點先殺到佢 燒?
jon條咸濕仔
唔怪得叫龍媽一齊搭船唔好騎龍啦
原來早有預謀

其實今集唔算差,講數係有少少awkward 之後都係推動下情節

但講數同lf死係重點
jon條咸濕仔
唔怪得叫龍媽一齊搭船唔好騎龍啦
原來早有預謀

其實勁突兀囉
Jon 同 dany 條感情線好生硬 有啲難頂
衰過之前同ygritte條線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞